Onko vauvan vaipalla väliä?

Kaupallinen yhteistyö: Libero

Vauvat käyttää vaippoja, se on itsestäänselvää. Esikoisen raskausaikana olin ihan ihmeissäni kun menin palloilemaan vaippahyllylle ensimmäistä kertaa. Miten iso valikoima! Mitä järkeä on olla niin montaa eri vaippamerkkiä? Miksi noin paljon erilaisia vaippoja? Mikä ihmeen housuvaippa, mikä teippivaippa ja mikä kumma on yövaippa? Matkan varrella termistö tuli tutuksi ja vaippojen eri käyttötarkoitukset selvisi. Onko vaipalla väliä? No kyllähän sillä on, vauva kuitenkin pitää sitä päällä lähes 24/7.

Saatiin esikoisen aikana jonkun vauvapakkauksen mukana Liberoja ja kummankin vanhemmat toi rotinoille tullessaan pari pakettia newborn Liberoita. Myös synnytyssairaalassa vaipat oli niitä samoja, joita vanhemmat toi meille vauvaa katsoessaan. Ennen ensimmäistä lastani en ollut koskaan laittanut vauvalle vaippaa, joten voi sanoa, että Libero on ollut kirjaimellisesti alusta asti miun ja muksujen matkassa mukana. Iho-oireita ei ole tullut, joten en ole nähnyt syytä kokeilla oikein mitään muitakaan.Oli aika itsestään selvää, että halusin testata kyseisen vaippavalmistajan uutuuksia meidän neidille!

Libero Touch 

Softness Guarantee vaipassa on nimensä mukaan pehmeystakuu; mikäli asiakas ei ole tyytyväinen tuotteen pehmeyteen -hän saa rahat takaisin. Varsinainen kampanja kestää huhtikuuhun asti,mutta takuu on voimassa koko vuoden. Takuu löytyy kaikista vaippapaketeista tarrana: Softness Guarantee – or your money back.

Sain pari pakettia kyseisiä vaippoja vauvalle testiin. Käytin rinnakkain sekä niitä, että meillä entuudestaan olevia ”normaaleja” Liberoita samassa koossa. Libero Softness Guarantee  vaipassa on mukana myös indikaattori (suomeksi sanottuna viiva vaipassa) joka värjääntyy sini-vihreäksi mikäli vaippa pitää vaihtaa. Varsinkin vastasyntyneen kanssa indikaattori oli ihan must olla.

Tätä pehmeämpää mallia on saatavilla sekä teippimallina  2-5kg aina 13-20kg saakka, housuvaippana 7-11kg:sta 13-20kg asti.

Pehmeyseron kyllä huomasi käytössä. Siivekkeet oli joustavammat ja teipit sujahti näppärämmin kiinni. Materiaali itsessään oli myös kokonaisvaltaisesti jotenkin kevyempää ja pehmeämpää. Jopa meidän harvasanainen perheen isimies tokaisi ”no onhan nää nyt pehmeämpiä” kun kysyin hänen mielipidettään.

Nyt kun Miina neiti 7-kuukautta jo liikkuu peruuttamalla ja harjoittelee kovasti konttausasentoa, on vaipan istuvuudella merkitystä. Miettii nyt omalle kohdalle, ei olisi kovin kiva treenata jos haaroissa tuntuisi koko ajan kireä kinnaava tunne.

Edellisen kerran vaippaostoksilla ostin normaaleita Liberoita ja heti tuli huono omatunto; ”yhyy huono äiti kun ostin kovempia vaippoja lapselle”. Ei normaalit vaipat missään nimessä huonoja ole, mutta kyllä eron näppituntumalta huomasi, niin miettii miltä paljasta peppua vasten ero sitten tuntuu. Seuraavan kerran valitsen hyllystä suoraan noita pehmeitä.

Kivaa torstain jatkoa toivottelee meidän vaippapeppu-vauva ja Tiina-mamma!

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (2)
  1. Mie oon aina luullut, että nää on Libero Touch -vaippoja. Onks nää siis oikeasti Softness quarantee vai onko se kenties vaan ”slogan”?

    1. Tiina / Fit Fat Mama
      7.4.2018, 21:55

      Joo Libero Touch on nimeltään, softness quarantee on niiden vaippojen pehmeystakuu :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *