Nopea kotijumppa 2 & Peba treenii salilla

Heimoi! Lupasin rustailla tänne lisää kotona tehtäviä jumppia. Tässä edellinen kotijumppa jonka kirjottelin tänne.

Tässä minijumpassa keskitytään jalkoihin ja peppuun. Ite oon tosi laiska lämmittelemään, mutta voit esimerkiksi pomppia haarahyppyjä, ylös-alas hyppyjä tai vaikka tehä reenin lenkin jälkeen.  Lämmittely nimensä mukaisesti lämmittää/valmistelee lihaksia tulevaan reeniin. Aikaa tässä jumppailussa miulla paksuna meni n.30min.

Tarvitset käsipainot ja SJMV liikkeessä voit halutessasi laittaa jalkojen alle vaikka kirjan.

Sumo kyykky

Käsipaino kädessä, jalkaterät hieman käännettyinä sivuille. Pidä huoli että selkä on suorassa. Kun nouset ylös, niin jännitä peppuu
1 jalan nosto

 

Kinkuille kyytiä. Kun nostat ojennetun jalan ilmaan, jännitä toisen jalan pakaraa.
SJMV 

 

=Suorinjaloin maastaveto. Tässä voit laittaa jalkaterien alle jonkun korokkeen, vaikka jonkun kirjan. Liuota käsipainoja jalkoja pitkin ja työnnät peppuu taakse.
Pito
Loppuun pito. Mene seinää vasten ja ihan kuin istuisit ilmassa jakkaralla. Pidä niin pitkään kun pysyy ja jos kintuissa on vielä voimaa, niin toista.
Sumokyykky
3×15-20
 
1 jalan nosto
3×15
 
SJMV
3×15-20
 
Pito 
maksimi
Sitten pikkase eilisestä jalka+peppu reenailusta. Kotona oli jotenkin vetämätön olo ja meinasin jo, että teen sittenki selkää. Polkiessa salille päin päätin kuitenki että hitot selästä, jalkojaha mie meen vääntämään. Salin puolella huomasin unohtaneeni kännykän pukkariin, joten ei oo miun naamanvääntö salikuvia tällä kertaa kuvituksena :).
kuva
Kerroinki saliohjelmani postauksessa, että jalkoja en tee millään tietyllä ohjelmalla, vaan vääntelen vähän senkin mukaan mitkä laitteet on vapaana. Eilenkin olin monen monta kertaa menossa tekemään leg extensionii, mut joka kerta jotkut napotti just siinä. Energyllä on siis 2 kyseistä laitetta. Satuin vielä just sopivasti about 16.00 aikaan salille, niin piti vähän kikkailla. Onneks ruuhka hellitti nopeesti.
”Akkalaitteista” tein pitkästä aikaa leg curlii. En ollu sillä tehny naismuistiin. Tuntu tosi nihkeeltä ja typerältä kun painot on siinä niin pienet verrattuna SJMV painoihin. Lisäks se laite käy itelläni jostain syystä myös pohkeisiin. Istuma-asento väärä tai jotain en tiijjä.
kuva

 

Tankopaikka vapautui onneksi, joten menin vallottamaan sen.  Ensin perus SJMV kolme sarjaa ja sitten… tein sumo maastavetoo! Huutomerkki siitä syystä, koska viimeks olin mavetellu toukokuussa, eli aiiika pitkä aika edellisestä. Sykemittari huuti, alaselässä tuntu ja persettä poltteli. Aijjjaij olipa mukavaa pitkästä aikaa :). Mavettelun jälkeen tein etukyykkyy taas niin, että istahdin penkille. Ei tuntunu läheskään niin tehokkaalta ku viimeks. Toivottovasti ei kanssatreenaajilla menny hermo ku pikkulikka teki 3 eri liikettä tankopaikalla ja piti sitä varattuna :D.
kuva
Prässii tein jalat kapeella ja niin, että ne oli ihan kelkan alareunassa. Tälleen sai tuntumaa kivasti etureiskoille. Mavettelusta miun perspuoli oli menny niin kipeeks että piti välillä vähä väännellä naamaa ja purra huulta kun sattu. Jalkalaitteista prässi on kyllä yks miun suosikki. Prässissä saa selän tuettua, kyykyssä ei, niin tuntuu itestäni paremmalta. Prässissä jaksan sentään latoa painoja lisää ja lisää, kyykyssä junttaan aina samoilla. Pitäisi ehkä päästä kyykkypeikosta eroon ja oikeasti opetella se tekniikka. Epämukavuusalueille on välillä hyvä mennä.
Leg curl
2×12/37,5kg
11/35kg
SJMV
15/40kg
12/50kg
12/50kg
Sumo Mave
12/50kg
2×12/55kg
Etukyykky
3×12/20kg
Prässi jalat kapealla
15/100kg
15/130kg
15/150kg
12/170kg
+ Sumo Mave! Eilen oli jo peppu niin kipee, niin saa nähä miten pitkään sattuu.
– Etukyykky. En tajuu miks ei saanu niin hyvää tuntumaa kun viimeks :S.
Seuraavan kerran jalkapäivänä tavotteena nostaa prässissä vielä enempi painoo :). Pieniä välitavotteita on itestäni kiva välillä tehdä, pysyy motivaatio mukana.
-Tiina
Kommentit (2)
 1. Lindiz ~ Tutipuu
  5.12.2013, 17:58

  Lihakset huutaa hoosiannaa pelkästä kuvista ja tekstistä =-O

  1. Tiina FitFatMama
   5.12.2013, 18:44

   eikun testailemaan niin näkee meneekö lihakset teostakin kipeeks 🙂 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *