NO BOOBS, STILL WOMAN!

Tisseistä jaksetaan aina jauhaa, se on ihan fakta. Tissit, rinnat, rukkaset, what ever. Aihe herätti miussa pitkästä aikaa kiukun, kun yritin etsiä Budapestissa itselleni liivejä. ”No small sizes”. Sanottiin toisessa liikkeessä. ”Only these” sanoi myyjä ja osoitti nuden sekä valkoisen värisiä mummorintsikoita. Siis mitä v*ttua?

Alkaako naiseus ja oikeus kauniisiin alusvaatteisiin B-kupista? Onko media jyllännyt tissiliivi valmistajien päät niin pyörälle, että pienten rukkasten omistajat joutuvat väkräämään itse patalapuista liivit tai shoppaamaan lasten osastolta?

Ei ole ihmekään, että silikonileikkaukset ovat yhä suositumpia ja suositumpia kun joka tuutista kannustetaan suuriin rintoihin. Mainoksissa jyllää megabombsit, lehdissä näkyy meloneita ja jopa lasten barbit omistaa mittasuhteiltaan hervottomat hinkit. Missä pienet tissit? Catwalkeilla joo, mutta kuis moni tavan tallaaja sellaisissa käy? Niimpä, ei kovin moni. Ei ole ihmekään, että niin moni Nainen pitää itseänsä epäviehättävänä siitä syystä, että megabombsien sijaan sattuukin omistamaan pienet nöpöset.

Elämäni aikana miulla on tasan kerran ollut A-kuppia isommat rinnat ja se oli imetyksen aikana. En kiellä, ettenkö olisi tuntenut itseäni silloin naisellisemmaksi, mutta ketunnokista viis, en ole koskaan vakavissani harkinnut silikonirintoja. Jokainen saa päättää täyttääkö, vai eikö täytä tissejään, en hauku tai arvostele heitä jotka sen tekee. Itse en vaan siihen lähtisi. Naiseus on niin paljon muutakin kuin kaksi uloketta rintakehän päällä.

Miulla ei ole koskaan ollut mikään erityisen hyvä itseluottamus ja koin nuorempana todella pahaa ahdistusta pienestä rintavarustuksestani, mutta olen oppinut hyväksymään omat patalappuni. Ne on mitä on. Ei elämä ja ulkonäkö ole pelkät tissit.

Tissi-ajattelu alkaa jo valitettavan ajoissa ja muistan kun jo ala-asteella luokkalaiset pojat alkoi vertailla tyttöjen tissejä ja haukkumaan niitä, joilla kehitys ei ollut vielä alkanut. Välillä olen niin helvetin kiitollinen siitä, että meillä on poika lapsi. Hän ei ainakaan joudu sietämään niin suuria ulkonäköpaineita kuin mitä tytöt joutuvat kestämään.

Pienet tissit, voivat olla silti hyvät tissit. Oikeutettuja kauniisiin alusvaatteisiin, ei oikeutta haukkumiseen. Silti Nainen.

IMG_4015

Omistatko pienet tissit? Mitä mieltä olet niistä? Onko itsetuntosi kärsineet pienistä rinnoista? Oletko kuullut niistä muilta ihmisiltä arvostelua?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa/ Instagramissa

Kommentit (24)
 1. Omistan! Ja kyllähän niiden pienuudesta on saanut kuulla. Kuitenkin olen tyytyväinen pienistä tisseistä. Ei ole niska-hartia kolotusta ja liivit löytyy helpommin kun jätti tisseihin. Ja liikkuessa ja harrastaessa ne ei oo tiellä sekä hypi pompi holtittomasti. Toki siitä huolimatta käytän urkkaliivejä. Suosittelen käymään change liikkeessä, sieltä löytyy myös pieniä kokoja ja ei oo ees yyper kalliita noin 25-30 euroa, toki kalliimpiaki löytyy. Sieltä saa just oikean kokoiset liivit avun kera 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   13.8.2015, 07:01

   Urkkaliivinä miulla on vaan jotkut halppikset sokkarilta ja sit yhet mitkä ostin just budapestista :D. helpompaa kun ei ole niin paljon matskua mitä tukea :). changessa kävinkin ennen häitä,tarkoituksena oli löytää häärintsikat, mutta ei ollu kivoja :/. pitäisikin käydä kattoo ihan normi rintsikoitakin:)

   1. Itse kävin juurikin Change-liivikaupassa enkä ole kuunapäivänä saanut huonompaa palvelua. Omistan myöskin pienet rinnat (70A) eikä kyseisestä puljusta löytynyt lähimainkaan sopivia liivejä; kaikkiin sovittamiini liiveihin jäi urheilusukkapallon kokoinen tyhjä tila/kolo. Myyjän palvelualttius loppui siihen, kun ei vielä viidensien sovitettujen liivien jälkeen ollut löytynyt sopivia. Ihan pokkana sanoi, ettei ollut koskaan ennen tavannut naista jolla on ”noin olemattoman pienet rinnat” ja että ”kyllä liivit voi hyvikin olla vähän liian isot, kun et sinä sopiviakaan tule löytämään”… Kiitos huonosta palvelusta, menin Lindexille ja löysin useat sopivat liivit, ilman myyjän vähättelevää asennetta.

    1. Tiina / Fit Fat Mama
     14.8.2015, 19:58

     No huh huh! Todella töykeetä palvelua :/! Liiviliikkeessä jos missä pitäisi ymmärtää naisten rintojen olevan eri kokoisia. Noh,myyjiä ja ihmisiä on erilaisia. Itellä juurikin 70A ja lindexiltä kyllä löytyy :D.

 2. Päinvastoin
  12.8.2015, 00:01

  Mulla on täysin päinvastainen ongelma. Ittellä on tosiaan F-kupin tissit ja tuntuu, että tämän kokosillekin valikoima on samaa – valkoista ja ihonväristä mummorintsikkaa.. Välillä miettii, että olis niin helppoa jos olis perus C-kupin tissit, ei mitään ongelmia löytää kivan näkösiä ja sopivan kokosia rintsikoita…!

  1. Löysin kesällä upean koimaisen nettikaupan, jossa myydään kauniita isoja liivejä. Hinnat maltillisia, luvalla sanoen halpoja. Ostamista helpottaa laskuri, joka löytää eri mallien välillä juuri ne oikean kokoiset liivit syöttämiesi senttien mukaan.
   Rakastan!
   (Lumingerie)

   1. Minulla on aina ollut sama ongelma, kuppikoko luokkaa F tai isompi. Suosittelen kotimaista Trinea nimistä nettikauppaa, iso valikoima ja puolet halvempi kuin se Lumingerie. Ja hyvä palvelu ja ilmainen palautus jne. 🙂

  2. Tiina / Fit Fat Mama
   13.8.2015, 07:01

   Eri äärilaidoissa on näköjään samat ongelmat :/

  3. Hei sinä ollet todella kaunis nainen joka minä ottaisin heti omaksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *