NEUVOLAKUULUMISET RV 26+1

Edellisellä neuvolakäynnillä vollotin alhaisen istukkasijainnin tiedon takia, tällä viikolla 26+ käynnillä oleminen oli lähinnä mittauksia ja kuulumisten vaihtoa.

Raskausviikkojen laskeminen on miun mielestä vieläkin niin weirdia, 26+ viikolla puhutaan jo 27.raskausviikosta ja niin edelleen. Laitankin jatkossa neuvola/raskausviikko postauksiin kuvauksen mitä milläkin viikolla tapahtuu.

27. raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 26 viikosta ja 0 päivästä 26 viikkoon ja 6 päivään (26+0 – 26+6).
Sikiön paino: 900 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 22,5 cm
Koko pituus: 31 cm

Tämän viikon alussa sikiö on 24 viikkoa vanha. Aivoaallot ja aistit aktivoituvat ja aivopoimut aivojen pinnalla alkavat kehittyä asteittain. Sikiö alkaa reagoida kohdun ulkopuolelta tulevaan valoon. Selkäranka koostuu nyt 33 renkaasta, 150 nivelestä ja 1000 jänteestä! Seuraava kuukausi on sikiölle erittäin aktiivista aikaa, se kasvaa nopeasti ja lihoo.

Paino raskauden alusta +5,6kg (4,3kg)

Suluissa oleva on edellisestä neuvolasta painonnousu. Painoa oli edellisestä neuvolasta tullut 1,2kg.

Maha on ottanut viimeaikoina kunnon kasvuspurttia ja olo on aikamoinen muumimamma. Eetun odotusaikana vatsa kasvoi lähes koko ajan alakäyrällä, tässä raskaudessa kasvu noudattaa oppikirjaa ja ollaan ihan keskikäyrällä. Vaikka käyrät nyt on käyriä, enkä niitä sen ihmeemmin mieti niin kiva juttu kuitenkin.

Hemoglobiini oli hieman matalalla, mikä on kuulemma näillä raskausviikoilla yleistä. Neuvolatäti kysyi onko ollut väsynyttä oloa ja huvittavaa kun sanoin että ei ollenkaan – päin vastoin. Sitten kun töihin pääsin niin tuntui miten silmät vaan lupsuttaa ja loppupäivästä tuntui huimausta. Pahin huimaus mitä oli kolmisen viikkoa sitten matalan verenpaineen takia on onneksi (koputtaa puuta) menneen talven lumia. Silloin oli ihan kamalaa kun heikotti ja suihkussakin piti istua lattialla kun pelotti, että jalat lähtee alta. Verenpaine oli onneksi noussut ihan mittaustenkin mukaan.

Reissusta lähtien liitoskivut ja muut kolotukset ovat pahentuneet todella paljon. Harjoitussupistuksia on päivittäin ja olo todella inhottava välillä. Soitin eilen jo kerran äitipolillekin kun olo alkoi olla tosi ikävä, mutta kehoitettiin tyyliin ottamaan särkylääkettä ja jos ei helpota, tulemaan sitten näytille. Olin ensin ihan raivona ja meinasin postata suoraan angstikiukkupostauksen, mutta instaan sain useilta rohkaisevia viestejä, että on ihan normaalia joten ahdistus helpotti.

Kuunneltiin myös Myyn sykettä ja siellähän pieni kovasti pompotteli. Olen lukenut tytöillä olevan korkeamman sykkeen ja omalla kohdallani se ainakin pitää paikkansa. Muistelen nimittäin minimiehen sykkeen olevan matalampi masussa. Asento on bebellä pää alaspäin ja jotenkin viistottain sillä hetkellä hengaili. Potkuja tuntuu mukavasti päivittäin ja Eetukin on jo tuntenut siskonsa monottelut.

Lääkärineuvola on 2 viikon päästä missä katsotaan kohdunsuun tilannetta ja vissiin ultrataan. Peukut pystyyn ettei harjoitussupistukset ole aiheuttaneet mitään pehmehtymisiä…tulen sitten kirjoittelemaan miten kävi.

Kivaa keskiviikkoa <3

Kommentit (6)
 1. Westend Mum
  25.5.2017, 09:00

  Oi, ihania aikoja elelet, tosin samalla myös kovin stressaavia..
  http://westendmum.fi

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   25.5.2017, 23:43

   Niimpä 🙂 <3 :/

 2. Outi Karita
  25.5.2017, 21:28

  Meillä mies sanoi, että taitaa olla poika tulossa kun niin jyskytti sydän ja mä muistutin mimmonen elohiiri mä olen, että kyllä se tyttökin voi olla. Saas nähdä kumpi tulee 😍

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   25.5.2017, 23:43

   Hihi aika kohtahan siulle se selviää jos mini suostuu teille näyttämään <3 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *