Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

NEUVOLA RV 36+

Perjantaina kävin neuvolassa, joka oli raskausviikolla 36+ päiviä päälle. Edellisen neuvolapostauksen voit lukea täältä.

37. raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 36 viikosta ja 0 päivästä 36 viikkoon ja 6 päivään (36+0 – 36+6).
Sikiön paino: 2700 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL):32 cm
Koko pituus: 44 cm

SIKIÖ

Tämän viikon alussa sikiö on 34 viikkoa vanha. Istukka, joka kauan oli sikiötä painavampi, painaa nyt seitsemäsosan sikiön painosta. Ruoansulatusjärjestelmä ja suolisto ovat vielä suhteellisen epäkypsiä, eivätkä ole täysin kypsiä ennen kuin lapsi on kolmesta neljään vuotta vanha.

Nyt rasvakerroksen osuus on n. 15 prosenttia sikiön painosta. Iho näyttää vaaleanpunaiselta huolimatta rasvakerroksesta. Syynä on se, että verisuonet ovat niin lähellä ihon pintaa. Ihopoimuja kehittyy mm. polviin, ranteisiin ja niskaan.

Vaivat ovat lisääntyneet 35 viikosta eteenpäin ihan selkeästi. Harjoitussupistukset ovat muuttuneet kivuliaammiksi ja usein kaupungilla tsiimailu ja pitkät kävelyt ei enää nappaa. Joinakin päivinä maha on ollut niin pinkeä,että ihan kuin koko vatsanahka repeäisi. Auts. Raskausarvilta olen kuitenkin välttynyt, pitää koputtaa puuta. Esikoisen odotusaikana niitä ei kyllä myöskään mahaan tullut. Mutta taasen sitten toisina päivinä olo on ollut aika jees; eilen kävin koiran kanssa kävelyllä ja a. ei tullut pissahätä kesken kaiken ja b. ei sattunut mahaan -WUHUU.

Kuten ajatuksia tulevasta synnytyksestä postauksessa kerroin, on synnytys pyörinyt mielessä ja mietin koko ajan tuntemuksia. Yöt ovat olleet myös rikkonaisempia, paljon helpommalla olen kuitenkin heräilyjen suhteen päässyt mitä moni odottaja.

Neuvolassa katsottiin perus pissa, paino, verenpaine ja vauvan sykkeet. Keskusteltiin myös kuulumiset. Ihanaa kun miulla on tässä raskaudessa ollut koko ajan sama neuvolanainen ; Eetun aikana oli nimittäin 3 eri ihmistä, vaikkakin loppuaikana oli kokoajan sama. Onneksi meidän ei muuton jälkeen ollut pakko vaihtaa neuvolaa, vaikka asiakkuus oikeasti kuuluisikin nyt eri kaupunginosan neuvolaan.

Maha tuntuu elävän omaa elämäänsä, joinakin päivinä näyttää sen olevan alaspäin oleva kiinteä, suippo pallo ja joinakin ihan kuin olisi päivässä turvahtanut ihan palleroksi. Kohdunpohjan korkeus 31,5cm ja pikkaisen alle keskikäyrän menee.

Paino raskauden alusta +10,3kg (9,4kg)

Suluissa oleva on edellisestä neuvolasta painonnousu. Painoa oli edellisestä neuvolasta tullut 0,9kg.

Tässä vielä video jonka laitoinkin jo instagramin puolelle;

Ensi viikolla on sitten ultra, jossa päästään tarkastamaan minkä kokoinen meidän mini tällä hetkellä on. Vaikka itse olen ollut vauvana pieni, kuten myös mies ja Eetu niin siltihän se mietyttää, että saahan vauva varmasti vatsastani kaiken hänen kasvulleen tarvitsevan.

Kivaa sunnuntain jatkoa <3

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.