Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

NEUVOLA RASKAUSVIIKKO 34+

Nyt tulee poikkeuksellisesti 4 postauksen viikko, halusin kerrankin tulla melkein realiaikaisesti kertomaan neuvolakuulumisista! Vähiin käy viikot ennen kuin loppuu, 3-viikkoa täysiaikaisuuteen <3. Hoksasin myös etten ole pahemmin videokuvannut masua, joten lopussa vielä lyhyt video masusesta.

35. raskausviikosta puhutaan, kun raskaus on kestänyt 34 viikosta ja 0 päivästä 40 viikkoon ja 6 päivään (34+0 – 34+6).
Sikiön paino: 2300 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 30 cm
Koko pituus: 41 cm

SIKIÖ

Tämän viikon alussa sikiö on 32 viikkoa vanha. Se ei enää kellu lapsivedessä vaan lepäilee kohdussa. Silmät avautuvat kun sikiö on hereillä ja sulkeutuvat kun se nukkuu.

Vauvan silmien väri on tavallisesti sininen, riippumatta siitä, mikä tulee olemaan niiden lopullinen väri, koska silmien pigmentointi ei ole vielä valmis. Silmien värin kehittyminen vaatii, että silmä altistuu valolle. Vasta kun lapsi lähestyy toista ikävuottaan, on silmien väri yleensä kehittynyt lopulliseksi.

Sormien kynnet ovat nyt niin pitkät, että sikiö voi raapia itseään.

Miulla oli eilen raskausviikko 34+ neuvola. Huomenna pääsen lääkärin tekemään ylimääräiseen ultraan. Ylimääräiselle ultralle on syynä rakenneultrassa todettu alhainen istukka sekä diagnosoitu raskausajan diabetes. Istukka todettiin nousseen kriittisiltä paikoilta aikaisemmassa lääkärineuvolassa, mutta hyvähän se on vielä tarkistaa.

Raskausvatsan kasvu meni miulla pitkään nätisti keskikäyrällä, kunnes raskausviikolla 32 se humpsahti hieman alaspäin. Syynä oli suurella todennäköisyydellä se, että Myyn pää on todella alhaalla. Nyt maha oli noussut takaisin keskivaiheille, jes! Ihanaa, että beibi on kasvanut.

Eilen kun neuvolatäti tunnusteli vauvan päätä niin hänen ilme oli hymiö 0_0 luokkaa ”onpas pää todella alhaalla”, eli vissiin sitten on aikuisten oikeesti todella matalalla…vitsailinkin jo, että kohta Myyn tugga näkyy haha! Neuvolatäti kysyi myös, että onko kävely muuttunut pigviiniksi ja totesin, että todellakin.

Harjoitussupistukset ovat vähentyneet aika paljon sen jälkeen kun toimistotyö loppui ja täten istuminen vähentyi. Hyötyliikuntaa miulla tulee lomaillessa niiiin paljon enemmän kuin töissä. Istuminen oli siis itselleni se kuormittavin tekijä joka aiheutti harjoitussupistuksia. Tukivyö on edelleen melkein 24/7 käytössä, laitan sen heti aamulla ja otan pois vasta illalla.

Liitoskipu tuntuu edelleen oikealla alhaalla. Ihan kuin jatkuvasti naula pistäisi nivuseen. Välillä vaikka sohvalta ylösnouseminen ei tunnu onnistuvan laisinkaan ja mies saa kiskoa miut ylös. Istuminen ahdistaa henkeä ja olo alkaa olla joinakin päivinä jo melko tukala..

Neuvolassa muuten katsottiin perus pissa, verenpaine ja paino. Painosta ei ole tullut mitään kommentteja, hyvä vaan. Vuosi sitten keskenmenneestä ennätin käydä kerran neuvolassa ja sen aikainen neukkanainen oli kirjoittanut tietoihin, että painonnousu tuottaa ahdistusta niin lieköhän sen takia nykyinen ei ole paljoa kommentoinut painoa. Vuosi sitten raskaudesta pyysin nimittäin, voinko itse katsoa aamupainon kotona tyhjällä mahalla ja että se merkattaisiin neuvolakorttiin. Nyt en ole tuota ”vaatinut”, eikä painonnousu ole ahdistanut.

Paino raskauden alusta +9,4kg (7,9kg)

Suluissa oleva on edellisestä neuvolasta painonnousu. Painoa oli edellisestä neuvolasta tullut 1,5kg.

Tässä vielä videopätkä masusesta

Huomenna päästään aamusta katsomaan Myytä ultraan, ihanaa! Mutta siinäpä meijän Myyn 34+ kuulumisia

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (7)

 1. Omppu

  Olipa ihana video! Melkein pysty tuntemaan tuo pinkeyden itsekin 😁 Pikkusen ikävä tuota masua vaikka poika 10kk vasta 🙄

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Omppu 🙂 Heh joo on kyllä pinkeä ku jalkapallo,varsinkin iltaisin 😀

 2. Memmu

  Ihana, kaunis vatsa <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Myy ja Mama kiittää <3

 3. Nappi

  Hahah. Hauska toi video 😁 Oikein fressiltä ja virkeältä näytät! 😊 Onko käyny mammalomalla aika pitkäksi? 🕒

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Heh kiva kun tykkäsit,pikaotos illasta kun meikitkin jo levahtaneet :D. Miulla alkaa mammaloma virallisesti vasta ens maanantaina,kesälomaa ollu nää 3viikkoa :). Hirmu nopeesti menny aika,miehellä kun myös loma ollut samaan aikaan 🙂

 4. NEUVOLA RV 36+ – Fit Fat Mama

  […] NEUVOLA RASKAUSVIIKKO 34+ […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.