Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Mitä tehdä kun pää käy ylikierroksilla? Vinkki x 6

Joskus on niitä päiviä, kun ajatukset vilistää niin kovaa vauhtia ettei perässä pysy. Huomaa olevansa ylienerginen, härväävän koko ajan jotain ja keksii jotain tekemistä koko ajan lisää.

Aktiivisuusranneke näytti 221% kello 21.14 kun kirjoitan tätä postausta ja huomasin illalla, että huhhutihei kun pää on heilunut ihan miten sattuu. Miusta ei saisi tekemälläkään mitään rauhallista dalai lama oo oo tyyppiä, mutta tuo päivä oli pitkästä aikaa sellanen härvä-Heikki että morjens.

Aamu meni ihan jees. Latasin astianpesukoneen aamupalan jälkeen. Katselin pari instastorieta ja kekkasin kuvata oman pika-arkimeikin. Lärpättelin sen lisäksi jotain muutakin. Jumahdettiin esikoisen huoneeseen leikkimään hetkeksi.

Mentiin harjoittelemaan sällin pyöräilytaitoja ja päädyttiin lopulta kauppaan. Mie hölkkäsin/kävelin ja Eetu polki pyörällä. Lenkkiä tuli yhteensä n. 40-minuuttia.

Tultiin kotiin, syötiin ja lähdin viemään lasta kerhoon pyöräkärryllä. Kummatkin lapset oli kärryssä ja poljin hiki hatussa. Kun toinen lapsista oli viety avoimeen varhaiskasvatukseen, leikin vauvan (en osaa sanoa vieläkään häntä taaperoksi) kanssa leikkipuistossa. Otin instastorien. Käytiin vielä hiekkalaatikolla ja kertaalleen kiikussa. Poljin pyörällä takaisin kotiin. Pyöräilyä tuli yhteensä 55-minuuttia.

Tultiin kotiin, laitoin kahvin keittymään, annoin Miinalle välipalaa ja otin itsekin. Mies tuli töistä. Kuunneltiin hetki musiikkia yhdessä ja etsin samalla netistä sohvapöytiä.

Mies lähti hakemaan sälliä kerhosta, söin karkkia, katsoin osan ensitreffit alttarilla, leikin samalla vauvan kanssa pallolla.

Illalla siivoilin mm. vierashuoneen työpöydän pitkästä aikaa, laitoin pyykkejä, siivosin lisää. Olin ihan höyrypäänä, pölötin ja höpötin ja jätkillä alkoi mennä jo hermot.

Kun kummatkin lapset oli saatu unille, tulin kirjoittamaan. Joten joo, aihe oli mitä tehdä kun pää käy ylikierroksilla. Ajatus ja pää lähti hurisemaan uudelleen juuri kun sain itseni hieman enemmän feng shuiksi. Mutta kirjasin muutaman jutun ylös, millä sain äsken (ja toivottovasti kohta) itseni enemmän ommmm fiilikseen.

Pomppaa siis halutessasi suoraan tähän!

Mitä tehdä kun pää käy ylikierroksilla? Vinkki x 6

Kirjaa juttuja ylös mitä päässä pyörii. Ihan normaali, perinteinen paperi ja kynä! Ei kännykkään tai muuhunkaan näyttöpäätteeseen. Anna ajatuksen lentää ihan randomilla ja kirjaa kaikki ylös. Älä analysoi tai mieti mitä tai miten kirjaat, kirjoita vaan intuiitiolla. Ne voi olla to do juttuja mitä siun pitäisi tehdä, tai sitten ihan vaan jotain muuta. Itse kirjasin lidl postaus, eteispostauksen kuvat, s-postin vastaus, pe?.

Kirjaa myös asia, minkä teit onnistuneesti saman päivän aikana. Jos sellaista ei ole, niin ylipäätänsä joku asia mikä on ollut ”pitäisi” tehdä -ja olet sen tehnyt. Itse kirjoitin ylös ”eetun kumpparit”. Tilasin nimittäin tuon päivän aikana vihdoin sällille uudet kumpparit. Viivaa kynällä tehty asia yli. Tsaijjaij kun siitä tulee hyvä fiilis!

Hengitä syvään nenän kautta sisään ja pidä hetki. Syvästi, niin jotta vatsa nousee ylös ja kuuluu kunnon hengitysääni. Puhalla ulos reippaasti. Itseäni pisti kypsyttämään jossain vaiheessa kun luin ohjeistuksia rauhoittumiseen tai muuhun jossa ratkutettiin hengityksestä -mutta se oikeasti toimii!

Vaihtoehtona on myös lähteä lenkille. Joko hölkkäämään tai ihan vaan kävelemään. Itsellä ylienerginen olo oli illalla ja päivän aikana olin harrastanut liikuntaa enemmän kuin aikoihin, joten tässä häslä-fiiliksessä ylimääräinen lenkki ei olisi ollut järkevää.

Istu. Laita puhelin veke. Avaa netflix tai joku muu ihana juttu (kuten kohta aion itse katso loppuun ensitreffit alttarilla).

Hengittelyjen, lenkkien, juttujen kirjaamisen jälkeen voit kuitenkin vaikka taputtaa itseäsi olkapäälle: härvääminen silloin tällöin on osa siun persoonallisuutta. Kaikki ei ole samasta dalai lama rauhallisesta muotista tehtyjä.

Kuvituksena muutama feili kuva, esimerkkinä härväämisestä silloin kun pitäisi olevinaan posettaa, mutta härvätyttää haha!

Tuleeko siulle itselle ajottain/usein ihan järjettömän isoa härvä-fiilistä? Miten saat rauhoitettua ylikierroksilla olevan pään aisoihin?

Lue myös:

Entä jos syy onkin ADD?

Onko siulla joku Ad/hd?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.