Mitä tapahtui laukku-hulluudelle?

1.6 alkaen blogin osoite fitfatmama.vaikuttajamedia.fi

Ensin kiitos tsempeistä edelliseen postaukseen kun sanoin, että sain potkut ja blogi muuttaa vaikuttajamedialle <3. Tilanne ei enää edes ahdista niin paljon :).

Olen ihmisenä sellainen, että kun innostun jostain se menee helposti yli. Siis kultaista keskitietä ei ole, vaan lähden keulimaan ihan liikaa. Vuosia sitten keulimisen kohteena oli käsilaukut. Eikä mitkään parin euron veskat, vaan kalliit merkkilaukut.

Sain instagramissa toiveen kuvata kaikki laukkuni joten siitä inspiraatio tähän pohdintaan.

Mistä laukku hulluus sai alkunsa?

Näin tuttavalla Louis vuitton kuosillisen laukun ja siitä tuli sellainen wow-efekti. Tyylikäs, varakas, hienostunut. Sellaiset mielikuvat laukusta tuli ja ajattelin, että miekin haluan. Minäkin haluan olla tyylikäs. No, tyylikkyyttä ei saa pelkkää käsilaukkua ostamalla.

Ensimmäinen Lv:n tuote oli avainpussukka joka on käytössä edelleen. Seuraavaksi liityin facebookissa louis vuitton ryhmään josta sai inspiraatiota, keskustelua ja ehkä hieman kateuttakin. Googlettelin tuntikausia, katsoin youtube videoita ja lopulta ostin ensimmäisen Louis Vuitton laukkuni joka oli Favorite PM. Muistan sen jännityksen tunteen kun menin liikkeeseen, mietin nauraako se pihalle tälläisen taviksen jojensuusta.

Meininki meni jossain vaiheessa täysin yli. Ostin laukun, möin sen pois. Ostin toisen, möin sen pois. Rahallisesti tuosta ei haittaa kovinkaan ollut, koska sain muistaakseni lähes kaiken takaisin minkä olin itse maksanut.

Myös somemaailma huomasi laukkuhulluuden ja keskustelupalstalla ihmeteltiin miten tälläinen tavis ostaa merkkilaukkuja.  Ihan niinkuin merkkilaukkua ei voisi haluta ostaa tavis tai pienempituloinen. Kalliimmat käsilaukut heijastetaan monesti varakkuuteen, mutta keskusteluryhmässä jossa kokemuksia jaettiin oli ihan opiskelijoita, pienipalkkaisia, keskituloisia ja selkeästi rahoissaan olevia. Ja joo kyllä myös niitä joiden miehet laukkuja osteli. Itse hankin kaikki aina joko myymällä entisen laukun tai säästötililtä nappaamalla.

Milloin kyllästyin merkkilaukkuihin

Kuljin pyörällä töihin ja ärsytti kun hihna tippui koko ajan olalta. Olkapäät meni myös kipeäksi. Möin laukun ja ostin sillä rahalla uuden laadukkaamman pyörän. Näin jälkikäteen ajateltuna se oli yksi hetki kun tajusin, mitä kaikkea muuta järkevämpää sillä samalla rahalla saa.

Yritettiin toista lasta ja olin vihdoin plussannut. Ostin heti Helsingin reissulta ison laukun ajatuksena ottaa sen vauvakassiksi ja sen lisäksi löysin myös Louis Vuitton speedy b:n käytettynä. Siinä sama ajatus; nyt haluan valita laukun käytännöllisyys – en pelkkä ulkonäkö tai ”koska miekin haluan” edellä.

Samana kesänä kun olin ostanut tuon Speedy B:n raskaus meni kesken. Sen jälkeen meni varmaan pari vuotta ennen kuin mitkään laukut kiinnosti. En tiedä oliko tuo mikään syy, mutta se oli ehkä toinen ajatus näin jälkikäteen ajateltuna että maailmassa on todellakin hitosti muutakin käyttötarpeita rahalle kuin jotkut käsilaukut. Säästin rahaa tulevaa vauvavuotta varten. Vaikka raskaus oli mennyt kesken, halusin uskoa ja varautua tulevaisuuteen säästämällä rahaa.

Laukkutilanne tällä hetkellä

Tällä hetkellä aktiivisessa käytössä ovat eniten Calvin Kleinin keltainen laukku Berliinin reissulta outletista 25e:lla sekä Guccin Sohobag jonka ostin myytyäni Louis Vuitton Favoriten. Välirahaa ei jäänyt myynnin jälkeen kuin muutama satanen ja nyt arkikäytössä on just sellainen veska johon mahtuu muutakin kuin kännykkä ja avaimet.

Oli aika kun harrastin käsilaukkuja. Tykkäsin siitä kun oli mielenkiinnon kohde jota tutkia, katsoa videoita ja miettiä unelmalaukkuja. Tällä hetkellä laukut on vaan laukkuja eikä sen enempää. Käyn silloin tällöin katselemassa facebook ryhmiä lähinnä huvikseni. Tärkeää on muistaa laukun valinnassa se, että tekee hankinnat oman elämäntilanteen mukaan. Ei pelkästään se kiilto silmässä, että onpa tuo hieno tolla toisellakin joten miekin haluan.

Oletko sinä koskaan harrastanut käsilaukkuja? Kuinka monta laukkua omistat?

Lue myös

Taviksen merkkilaukut

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (1)
  1. Maria Glow / mariaglow.com
    22.5.2020, 22:47

    Mulla ei oo koskaan ollut intoa ostaa kalliita merkkilaukkuja. Amerikan reissulta ostin Michael Korsin laukun ja se onkin kallein laukku mikä mulla on koskaan ollut. Ostin sen lähinnä siksi, että tykkään niiden ulkonäöstä ja ehdottomana kriteerinä oli pitkä hihna. Tällä hetkellä mulla on tasan 2 käsilaukkua. Tuo Michael Kors ja H&M:n laukku. Yleensä siis käytän laukun ihan loppuun asti ja ostan sitten uuden. Pari pikkulaukkua on sitten juhlia varten, mutta ne eivät ole merkkilaukkuja ja ovatkin jo useamman vuoden vanhoja,
    Mutta jos ei laukkuja ole, niin luomiväripaletteja sitten siitäkin edestä… eli voin kyllä hyvin ymmärtää sen jos innostuu jostain ja alkaa ostamaan yli tarpeen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *