Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

MITÄ TAAPEROLLE MUKAAN TURKKIIN?

Reissu on kohta täällä ja pakkaaminen on jo aloitettu osittain, mutta pakko oli vielä blogin puolelle tehdä koostetta ja kysyä tuleeko teiltä mieleen jotain viime hetken vinkkejä! Pakkaaminen lapselle aina mietityttää.

Lähdemme siis perheen kesken Turkkiin, Sideen. Kohteessa on lämpöasteita joka päivä reilusti yli 30-astetta joka aiheuttaa hieman pohdintaa. Varsinkin lapsen pukeminen helteeseen mietityttää ettei sälli paahdu rusinaksi. No, halusimme takuulämpimään ja helppoon kohteeseen, joten tällä mennään! Mitä siis lapselle mukaan Turkkiin?

Tämä on Eetun neljän reissu. Ensimmäinen oli tosin masumatkustajana, mutta kuitenkin. Ensimmäinen ulkomaanmatka oli Kreetalle hänen ollessa 8kk, toinen viime vuonna hieman alle 2-veenä ja nyt 2v10kk ikäisenä.

Teen tähän listausta mitä olen ajatellut pakata muksulle mukaan

taaperonkesähatut

taaperonkengät

guesspaitataaperolle

Pakkauslista

Maitohappo

Vatsalääke

Aloevera gelly (tosin käy kaikille)

Aurinkorasva (käy kaikille sama)

Hammasharja+tahna

Puuvillaisia pitkähihaisia pari

Puuvillaisia kauluspaitoja sekä lyhyt, että pitkähihaisia

Sortseja

Pitkiä housuja parit

Alusvaatteet + varalta pari vaippaa

Pari pientä lelua ja kirjaa. Myös unisatu ja soittorasia

Hattuja

Uv-puku + uv-hattu

Uimakellukkeet

Aurinkolasit (vaikka ikuisuusongelma, kun Eetu ei suostu pitämään niitä. Toivottovasti muuttaisi reissussa mielensä..Onneksi lippis suojaa myös jonkinverran.)

Matkarattaat

Ksylitolipastillit+vitamiini

Sandaalit+Adidaksen superstarsit ( tarvitseekohan vielä jotkut kolmannet kengät, vai riittääköhän 2? )

taaperonkauluspaidat

pitkähihaisialapselle

kesähousuttaaperolle

miinajamanu

Lentokoneeseen

Pari ohutta kirjaa. Miina&Manut on hyviä

Paperia ja kyniä?

Tabletti josta voi katsoa Muumia tai pelata lapsille tarkoitettuja pelejä

Riisikakkuja

Rusinoita

Aatu-pupu

Vaihtohousut ja paita

foreveraloeveraaurinkorasva

Tuleeko teille mieleen jotain vinkkiä liittyen todella helteiseen paikkaan mitä kannattaa ottaa huomioon/pakata mukaan? Nesteytys on kaiken aa ja oo, mutta jos tulee mieleen jotain, olisin kiitollinen 🙂

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (16)

 1. Janica

  Me oltiin viime elokuussa Sidessä, lapset sillon 2v ja 5v. Altaalla uitiin paljon. Uv- vaatteet, hattu ja lasit ja perus kesävaatetta. Lepoa, varjoa ja juotavaa. Precosa tosi hyvä vatsalääke, meil lapset söi koko reissun ajan ja oli masut kuosis koko ajan.

  Mukavaa reissua!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mekin ostettiin vatsalääkettä, precosaa ei tosin ollut se, mutta toivottovasti ajaa asiansa :). Kiva kuulla, että teillä meni hyvin parinkin muksun kanssa :), Kiitti Janica!

 2. Maisa

  Moikka! Viikko sitten palasimme Turkista ja samasta kohteesta, sidestä! 🙂 kiva ja rauhallinen paikka. Hotellilla altailla olimme ihan lasten ehdoilla. Lämpöä riittää ja nauroinkin miehelle että oli tosi hyvä kun tosiaan otit ne pitkät housut mukaan..😂😂 eli oli aivan totaalisen turhat. Edes varoksi EI kannata mitään pitkähihaista pakata mukaan. Bikinit ja helppo hellemekko oli meikäläisen vaatetus. Illalla toppi ja shortsit. Edes illoiksi ei tavitse pitkää. Lapset uivat t-paidoilla, suojasi selän ja hartiat auringolta. Nauttikaa lämmöstä, vaikka meikäläiselle oli aluksi melkoinen shokki. ☺😂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi huippu kuulla :)! Hyvä että on rauhallinen, lapsen kanssa ei kaipaa liikaa hälyä ja bilettäviä turisteja. Mie oon vähän laajapiirteinen pakkaaja, vaikka kovasti yritän minimoida :D.
   Kiitti Maisa ja kiva kuulla teidän tuore kokemus Sidestä 🙂

 3. Viivi

  Kuumemittari, kuumelääke, ohutta pitkähihaista t-paidan sijaan suojaamaan auringolta, itkuhälytin (riippuen majoituksesta), lentokoneeseen muovipussi mahdollisille likapyykeille sekä vanhemmille 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hei kiitos kun muistutit kuumemittarin, lääkkeen pakkasinkin jo, mutta mittaria en olisi muistanut :)! Majoitus on kaksiossa joten itkuhälyttimelle ei tarvetta (:
   Muovipussi vinkki oli myös hyvä, kiitos! Ne nimittäin unohdan aina pakata 😀

 4. anni

  Me oltiin juuri vuosikkaan kanssa etelässä ja puhdistuspyyhkeitä sekä käsidesiä kului paljon myös totesin että iso neliö huivi jolla suojasi matkarattaat kun toinen nukkui oli hyvä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Puhdistuspyyhkeet on ihan must, niitä käytän normi arkenakin joka päivä -niin käteviä :)! Ja käsidessun kanssa olen aika tarkka ulkomailla. Huivin pakkasin -kiitos vinkeistä :)!

 5. sanna

  millos on lähtö? Tulevana sunnuntaina meillä, ilman mitään lapsia tosin (omia ei ole) mutta Side on kohteena 😊 Ei malta odottaa sitä lämpöä ja vuosi taukoa matkustelusta on piiiitkä aika!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Torstaina ja ollaan viikko :)! Hehe, tulepa moikkaamaan jos satutaan samoille huudeille 😀

  • Sanna

   Hei toki tuun jos näen ja tunnistan siut 😊 Ootteko muuten all-inclusivessa? toimii kivasti lapsen kanssa, kokemuksena aiemmalta reissulta kun kaveri ja hänen lapsensa oli matkaseurana.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meillä on puolihoito,eli muistaakseni 1 lämmin ruoka ja aamupala:). Helpottaa kyllä huikeasti lapsen kanssa. Kivaa reissua ja ehkäpä törmätään :).

 6. Munba

  Pitkähihaisia ei kyllä tarvii. Lakki, joka suojaa korvat ja niskan on hyvä olla. Uimalakki erikseen. Helposti puettavia vaatteita mukaan, on kuumaa ja kosteaa! Hyvä matkavakuutus, koska lasten kanssa voi sattua mitä vaan 😃

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Uv-hattu meillä on onneksi, sitten pari lippistä :). Vakuutus on myös must =)!

 7. its mee

  Ei sinne tarvii viikkoa varten kauheita kantamuksia,lyhyt aika. Kaikkea saa sieltäkin kyllä. Mitä tyhjempi laukku mennessä….sitä enempi mahtuu tullessa 😃

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Pakkasin kyllä liikaa-niinkun aina:D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.