Mitä pakata vauvalle mukaan ulkomaille?

Reissu lähenee, 3 päivän päästä lähdetään! Hui. Piti tulla tänne laittamaan meidän pakkauslistaa, niin voitte vinkata jos jotain oleellista puuttuu.

Olen pakannut pikkumiehen tavaroita pikkuhiljaa ja olen (ihme kyllä) saanut pidettyä itseni suht aisoissa. Eli en ole ollut ihan häsä höyrynä.

IMG_5150Kreetalle on luvattu lomaviikoksi auringonpaistetta ja lämpöä n. +25 astetta. Ihanaa, ihanaa, ihanaa! Jännittää kuitenkin miten Eetu suhtautuu uuteen tilanteeseen ja varsinkin kun sääkin on erilainen mihin on tottunut.

IMG_5154

Auringolta suojaamiseen pakataan mukaan pari hattua, aurinkolasit, aurinkorasvaa ja matkarattaissa on onneksi tosi hyvä kuomu joka suojaa. Kuomun lisäksi otetaan vielä valkoinen lakana mukaan. Vaatteet on kuitenkin se tärkein uv-säteilyltä suojaava, joten valitsin eniten pitkähihaisia 100& puuvillaa olevia bodeja. Puuvilla ei hiosta niin paljoa kuin esim. elastaani.

Vaatteet oli muutenkin se suurin mietinnän aihe. Minkä verran, minkä värisiä, mitä matskuu, mitä sitä ja tätä ja tuota?

Vauvan vaatteet:

IMG_5211IMG_5208 IMG_5202Pitkiä housuja pakkasin mukaan neljät, 1 puolipotkarit + yhdet caprit. Lisäksi hoitokassiin pakataan yhdet vaihtovaatteet. Osa housuista on 100% puuvillaa, mutta muutamissa on pikkasen elastania mukana.

IMG_5203Pitkähihaisia bodeja 5.  IMG_5206 2 lyhythihaista bodya.IMG_5207Ja kaksi pitkähihaista. Kaikki yläosat on 100% puuvillaa.

Normaalisti Eetulla on joka päivä eri vaatteet, mutta koska koko vaatekaappia ei huvita roudata mukaan, pakkaamme myös pesupulveria.

Toinen oleellinen juttu:

Vauvan ruoka.

IMG_5246Otetaan reissuun omat ruuat mukaan.  Se helpottaa, koska ei tarvitse miettiä mitä paikalliset pöperöt sisältää, meneekö Eetulla maha niistä kipeäksi jne. Käärittiin ruokapurkit vaipan sisälle ja laitettiin ne muovipussin sisälle, niin vaatteet ei vahingossakaan ole vauvansoseessa.

7 isoa purkkia + 3 pikkupurkkia. Ainiin ja hedelmäsoseet + puuro ei ole kuvassa, mutta ne otetaan myös mukaan.

Vaippoja otettiin 30kpl + hoitokassissa olevat. Pamperssin 12h yövaipat on osottautunu tosi pitäviksi, joten pakattiin niitä.

Sitten listaa kokonaisuudessaan:

Pakkauslista:

Hoitojuttuja

vaippoja

kertakäyttöhoitoalusta

kosteuspyyhkeitä

vanulappuja

sinkkivoide

bepanthen

särkylääke

niistäjä + suolatipat

aurinkorasva

Ruoka

lihasoseita

hedelmäsoseita

puurohiutaleita

maissinaksuja

ruokailuvälineitä (nokkamuki, lusikka, lautanen, kertakäyttö ruokalappuja)

IMG_5158

Vaatteet & asusteet

5 pitkähihaista bodya

3 pitkähihaista paitaa

2 lyhythihaista bodya

3 sukat (sukkia ei tarttee välttämättä ees käyttää joka pvä ainakaan)

5 housut (joista yhdet caprit)

aurinkolasit

2 hattua

uimahousut

jumpsuit

unipussi

lakana (toimii tarvittaessa aurinkosuojana)

Muuta:

iltasatukirja

pari lelua

kantoreppu

oma viltti

tutteja

pesuainetta

matkarattaat

Pakataan Eetun tavarat 2 eri laukkuun, koska jos sattuisi huono tuuri, niin kaikki minimiehen tavarat ei ole tiellä tuntemattomilla.

Eetulla on tietenkin myös passi ja matkavakuutus.

Lentomatka jännittää, koska Eetu ei varmasti malta istua sylissä kolmea tuntia. Lento lähtee 6 aamulla, joten tuskin poitsu nukkuukaan koko matkaa. Nousun ja laskun ajaksi laitamme tutin suuhun, sen pitäisi estää korvien lukkiutumista. Latasimme tablettiin muutamia vauvoille sopivia pelejä joilla Eetu voi leikkiä ja otetaan mukaan pari lemppari lelua. Toivotaan, että uusi ympäristö toimii myös virikkeenä. Hoitokassiin pakkaamme mukaan Eetun oman viltin, joka tuo turvaa ja pikkunen voi tarvittaessa ottaa sen alla nokoset. Lentokentällä nakataan Eetu kantoreppuun, niin tavaroitten kanssa on helpompi säätää.

Ajomatka Helsinkiin kestää about 6-tuntia joten meidän pitää ajaa sinne yötä myöten. Mietin pitäisikö Eetu nukuttaa turvakaukaloon vai pinnikseen ja napata sieltä sitten istuimeen. Eetu menee nukkumaan yleensä 20 maissa ja ajamaan lähdetään 22.00 aikaan about. En saa mitenkään venytettyä nukkumaanmenoa sinnekään asti. Kummin kannattaisi tehdä? Nukuttaa suoraan turvaistuimeen vai pinnikseen ja siirtää pojan sitten istuimeen?

Huh huh, on tavaraa. Parempi liikaa kuin liian vähän. Toivottovasti muistin kirjoittaa kaiken. Tuleeko teillä mieleen jotain oleellista joka puuttuisi?

 

-Tiina

 

Kommentit (7)
 1. onko hotellissa uima-allas, kannattaa laittaa Eetulle uimavaippa, niin ei pääse vahinko vahingossakaan karkuun 😉 Trikoo on aika hiostavaa vaikka on puuvillaa, me havaittiin hyväksi vauvalle puuvillakankaiset housut ja paita, siis sellaista vähän kuin lakanakangasta, mutta ohuempaa. Ne ei hiosta, koska on ilmavaa. Mukavaa reissua!

  1. Joo on siellä allas :). Ainii joo uimavaippajuttu unohtu kokonaan, kun meidän vauvauinnissa niitä ei saanu käyttää.. kiitti vinkistä!
   Harmi kuin meillä ei oikein oo sellasia kovin ilmavia housuja ainakaan.. monet noista bodeista on hieman löysiä, joten ei pitäisi hiostaa :).
   Kiitos! =)

 2. Kuulostaa ainakin, että kaikki tarpeellinen olisi matkassa 🙂 Mukavaa reissua teille, nauttikaa! <3

  1. Kiitos <3. Me nautitaan :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *