Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

MITÄ MIETIN JUST NYT – ILMAN SENSUURIA

Kivaa perjantaita! Täällä on vietetty sairastupaa tällä viikolla kun minimiehelle iski lenssu. Nyt myös vauva on todella räkäinen ja lämpöä oli eilen illalla 37,8. Soitin varmuuden vuoksi päivystykseen onko syytä käydä näytillä kun alle 3kk ikäisellä 38 on kuumeen raja. Hyvä ettei nauranut päin luuria, kuulin oikein turhautuneisuuden äänestä ”no vauvalla kuumeen raja on 38, niin ei ole mikään syy tulla päivystykseen”. Tsösses, ihan kuin kysymisestä olisi haittaa. Muutenkin oli todella töykeä käyttäytymään… Kyseessä kuitenkin pieni vauva. Netissä vielä luki, että pitää vielä lääkäriin jos on alle 3 kuukauden ikäinen ja kuumeraja täynnä.  Asiakaspalvelutyötä itse jo vuosia tehneenä olin tosi pöyristynyt millaista puhelinkäyttäytymistä sain ja vielä terveyteen liittyvästä asiasta…Eilen myös meidän 4-vee törmäsi oveen kun kompastui ja sai hirmuisen patin päähän. Onneksi ei käynyt pahasti, sehän olisikin ollut jos päivystykseen olisi taas pitänyt soittaa ja sama tyyppi olisi vastannut puhelimeen hah!

Mutta postaukseen;Luin Tarun blogista postauksen Mitä ajattelen juuri nyt – ilman sensuuria  ja idea vaikutti hauskalta!

Välillä pääni on sellainen karuselli, että huhhei. En oikein itsekään välillä pysy ajatusten perässä kun niitä lentää vaan välillä. Tässä 5-minsan ajalta random ajatuksia jotka tulivat mieleeni:

Milloinkohan pääsen kampaajalle. Vai pitäisiköhän vaan kokeilla värjätä hiukset kotona kun ostin jo sen raita-aineenkin. Viimeksi tosin värjäys meni ihan pieleen. Selina tosin laittoi (entinen naapuri), että heidän parturiin voisi ottaa vauvan mukaan tarvittaessa. Entä jos otan Miinan mukaan ja hän vaan itkee ja värjäys joutuu lopettamaan? Entä jos väriaine käy vauvan nenään tai henkeen? Olenko nyt vähän itsekäs kun haluan kampaajalle kun vauvakin on vasta 2-kuukautta. Mutta on niin rönttäpönttö olo välillä että voi elämä.

Nukkuukohan Miina vielä pitkään.

Onkohan Eetu pahalla päällä kun tulee kerhosta.

Huvittaisi lukea vanhat päiväkirjat läpi. Ai kamala mikä myötähäpeä lukea teini-aikojen kirjoituksia…

Mistäköhän löytäisin mustan pipon jossa olisi tupsu?

Toivottovasti miehellä on ylityöt ensi viikonloppuna, niin voitaisiin katsoa ja vaikka toivottovasti varata ulkomaanmatka.

Mitäköhän vauvalle pitää sitten pakata mukaan…tosin Eetunkin ensimmäinen ulkomaanmatka meni kyllä hirmu hyvin.

Pääsenköhän ylihuomenna vähän jumppaamaan. Tänään teki niin gutaa 20-minsan pikkutreeni. Onkohan perse huomenna kipeä.

Hiukset on likaiset.

Pitäis pestä pyykkiä.

Löydänköhän black fridayna joululahjoja, kuten viime vuonna.

Mitäköhän tekisi huomenna. Huvittaisi päästä kirpparille, mutta mitenkäs se lähtö kahden kanssa taas ja kellä menee hermot.

Onpa ulkona pimeä.

Takki Nelly.comista / Huivi By Malene Birger / Paita Vero Moda / Housut Vila / Kengät Mango

11 pientä ajatusta 5-minsan sisään. Välillä kadehdin ihmisiä, jotka osaa olla vaan dalai lama tyyliin ajattelematta mitään. Vai lentääköhän sellaisten ommm tyyppienkin mielessä jotain random ajatuksia tyyliin ”pitäis käydä kaupassa, hitsi se maito unohtui” :D.

Mukavaa perjantain jatkoa <3

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (6)

 1. Riikks

  Voi jösses toi terveydenhuollon asenne kysymykseen liittyen pienen vauvan terveyteen! Miksi laitetaan puhelinneuvontaan noita elämäänsä kyllästyneitä ihmisiä?

  Me ollaan hysteerisiä ensimmäisen lapsen vanhempia ja käytetään lasta hanakasti yksityisellä lastenlääkäriasemalla. Siellä ei kukaan naura kysymyksille ja ollaan löydettt oma lastenlääkäri joka on aivan ihana. MUTTA en haluaisi että tämä meininki kehittyy siihen että saat hyvää terveydenhuollon palvelua vain jos sulla on rahaa ottaa lapsivakuutus, että palvelut ovat vain hyvin toimeentuleville. Meidät on tähän ajanut se että ollaan saatu todella huonoa kohtelua synnytysairaalasta lähtien (kuulemma vauvan hoitamisen opettaminen tai imetysongelmien ratkaiseminen ei kuulu heille jne) ja neuvolasta ei ikinä saa lääkäriaikaa ellei ole jotain todella todella akuuttia. Mielelläni menisin julkiselle puolelle yhä, mutta kun on kyse lapsen terveydestä, maksan mielelläni mielenrauhasta.

  Mikä on sun suhtautuminen lapsivakuutuksiin, ja oletteko ottaneet lapsillenne sellaiset?

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo olin kyllä aika pöyristynyt sairaanhoitajan asenteesta…ohjeet saatiin kyllä, mutta tapa jolla hän kommunikoi oli todella töykeetä. Kiitin kyllä puhelun lopussa avusta, mutta jäi vähän nihkeä maku suuhun.

   Järkkyä kuulla, että olette saaneet synnytyssairaalassa huonoa kohtelua :o. Miulla sattui onneksi sekä esikoisen, että Miinan syntymässä aivan ihana henkilökunta ihan laitoshuoltajia myöten. Syntymä ja ensihetket vauvan kanssa on kuitenkin niin ainutlaatuisia, että henkilökunta vaikuttaa myös niihin ensihetkiin.

   Meillä oli Eetulla lapsivakuutus otettu jo raskausaikana aina ja pidettiin sitä tähän vuoteen asti, kunnes vaihdoin sen tapaturmavakuutukseen. Meillä oli LähiTapiolasta ja oltiin kyllä hyvin tyytyväisiä :). Syy miksi otettiin vakuutus pois, oli kun maksoi muistaakseni 400e vuodessa + omavastuu 100e. Käytettiin vuoden aikana ehkä kerran-kaksi kertaa yksityisellä ja ei siis ollut niin hyödyksi. Sanoisin, että ensimmäisinä vuosina vakuutus on ehdottoman tärkeä kun huomaa perusterveydentilaa, onko korvissa ongelmia jne. Miinalla otettiin raskausaikana Pohjolasta ja pidetään siellä ainakin vuosi ja katsotaan sitten tilanne kilpailutetaanko :).

 2. Maiju

  Tuo tympeä kohtelu terveydenhuollossa on kyllä kamalaa, varsinkin jos itsellä on hätä ja huoli. Soitin taannoin viikonloppuna päivystykseen kun olin raskaana jo melko pitkällä ja vuosin hieman verta. Sain puhelimessa töykeää kohtelua, minulle sanottiin että no eipä me voida sinua estää tänne tulemastakaan :O Yritin etsiä sitten yksityiseltä aikaa mutta viikonloppu ja Joensuu… eli ei löytynyt. Menin sitten kuitenkin päivystykseen, koska olin lähdössä aamulla ulkomaille ja pelkäsin, että mitä teen jos siellä tai koneessa alan vuotaa enemmän. Paikanpäällä sain kyllä tosi hyvää palvelua eikä tilannetta vähätelty. Ymmärrän kyllä terveydenhuollossa vallitsevan paineen ja kiireen, mutta….

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hyi hitsi,raskaus ja verenvuoto on kyllä sellanen kombo joka on syytä ottaa vakavasti ja kommunikoida asiakkaalle hyvin,onneksi sait sitten paikan päällä hyvää kohtelua :). Joo se on kyllä hanurista kun viikonloppusin ei pääse yksityiselle,ainoa mahis päivystys :$

 3. D

  Juu minä myös soitin tässä PKKS päivystykseen kun todella kipeä alavatsa. Tiesin, että kaikki ei ole ok. No töykeesti sanottiin, että maksa yksityinen tai ota yhteyttä omalle terveysasemalle. Mun tilanteessa tarvittiin gyneä ja terveysasemalla ei mun käsittääkseen pääse kovin helposti sinne. No näinhän se oli, ei päässyt. Jäin jonoon. No olo huononi ja menin yksityiselle. Noh sielä sitten olikin vähän kurjempi homma, että sillee 🙁

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Höh tosi ikävä kuulla että näinkin monella ollu huonoa kokemusta päivystyksestä 🙁 Terveys on kuitenkin todella asia

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.