MITÄ ÄIDILLE KANNATTAA HANKKIA KOTIIN SYNNYTYKSEN JÄLKEEN?

Sain lukijalta toiveen ”Voisitko tehdä postauksen mitä äidille (tai miksi ei vauvallekin, muuta kuin vaatteet..) kannattaa hankkia kotiin valmiiksi synnytyksen jälkeen? ”  Aina jauhetaan siitä, mitä vauvalle kannattaa hankkia, joten halusin toteuttaa aiheen oman kokemukseni perusteella;

Mitä äidille kannattaa hankkia kotiin synnytyksen jälkeen?

 

Imetystoppeja ja liivejä

Imetystopit, t-paidat ja liivit on arjessa ihan ehdottomia. Käytän välillä myös normi rintsikoita, mutta imetysmalliset olen kokenut paljon helpommiksi. Varsinkin kun imetyskertoja tulee päivässä niin monta ettei sormet riitä laskemiseen. Toppeja ja t-paitoja pidän myös välillä kotona ilman liivejä pelkät tissiläpyskät paidassa.

Tissiläpysköitä ts. liivinsuojat

Näitä miulla on sekä kertakäyttöisiä (käytän tosin enemmän kuin kerran, ideana näissä että kun kastuu liikaa,ne heitetään roskiin) että pestäviä. Niillä on sama vaikutus kuin sukilla ja pompuloilla;aina häveissä joten kannattaa hankkia niitä reilusti.

Maidonkerääjät

Jos maidon tuotanto on runsasta ja tissiläyskänkin läpi kastuu paita, kannattaa ostaa maidonkerääjä.

Mukavia kotivaatteita

Vauvan vaatteiden lisäksi myös Mamman vaatteet vaihtuu usein jos päälle lentää kaaressa puklut,pissat,kakkoset tai maito sotkee ne.

Helposti syötäviä ruokia + lusikka

Lusikka löytyy varmasti kaikilta kotoa jo, mutta ihan ehdoton syömiseen kun vauva sylissä. Jos olet yksinodottava tai et jostain syystä saa kotona apua, kannattaa tehdä vaikka ruokia pakkaseen josta on helppo sulattaa niitä.

Kaali

Kyllä, kaali. Monella maito nousee ekoina päivinä huristen ja mikäli rintatulehduksen vaara iskee, jääkaappikylmä kaalinlehti johon on isketty reikiä auttaa tissikipuun.

Pieni yövalo makuuhuoneeseen

Ensimmäisinä hetkinä jos joutuu nousemaan vauvan kanssa vaipanvaihtoon,kannattaa olla pieni valonlähde makuuhuoneessa ettei ihan pimeässä joudu toikkaroimaan. Missään nimessä ei liian kirkas.

Rintapumppu

Miulla meinasi iskeä rintatulehdus ja oli ikävä puristella käsin ylimääräiset maidot pois.Siitä viisastuneena ostettiin sen jälkeen vasta pumppu.

Mukava sohva

Heh, aika hinnakas hankinta eikä tietenkään vauvan takia mitään uutta sohvaa hankita, mutta imetyshetkiä tulee alussa niin paljon, että kannattaa olla mukava sohva.

Kipugeeliä

Esikoisen alkuimetysaikana sain huonoista ja jännittyneistä imetysasennoista selän ja niskan niin jumiin, että kipugeeliä piti käyttää usein. Toisen vauvan kohdalla olen imettänyt rennommin niin kipujakaan ei ole niin paljon tullut.

Hiuspompuloita

Jos omistat pitkät hiukset, tiedät viimeistään vauvan syntymisen jälkeen mitä sottanöttörä tarkoittaa.

Kuivashampoo

Jos/kun et pääse suihkuun niin usein ja pitkästi kuin ennen , kuivashampoo on lifesaferi! Miun lemppari on tässä postauksessa.

(Pikakasvonaamio)

Kasvojen pesusta, rasvauksesta tai huollosta olen pitänyt kiinni vaikka vauva onkin. Tulee edes vähän fressimpi ja pirteämpi olo. Pikakasvonaamio on siitä hyvä, että nimensä mukaisesti sitä ei tarvitse pitää kasvoilla kuin pari minuuttia. Itselläni käytössä Lumenen pikakasvonaamio, jonka monesti länttäisen naamaan esim. vauvan aamupuuhien ajaksi ja sitten pesen pois.

Kerro omat vinkkisi ja kokemuksesi; mitkä tavarat/asiat koit itsellesi hyödylliseksi vauvan ensihetkien aikana?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

 

Kommentit (6)
 1. Itsellä meni useita litroja mehua ekoina viikkoina koska maidon nouseminen aiheutti jäätävää turvotusta ja jo synnärillä kehoittivat juomaan paljon, että turvotus pysyy kurissa. Vesi ei maistunut yhtään, mutta mehu 🙂

  Nenäliinoja, koska herkkyys synnytyksen jälkeen. Itkua tuli tihrustettu monta kertaa päivässä.

  Varavirta on kans yks, koska pitkien imetys/syöttöjen aikana voi katsoa vaikka puhelimesta sarjoja tms ja aina ei puhelimen laturi yllä pistokkeeseen 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   10.11.2017, 09:39

   Nenäliinat hyvä vinkki! Miullaki oli pari viikkoa vollotusherkempi fiilis 🙂 ja varavirta hyvä myös,tuota en tullutkaan ajatelleeks 🙂

 2. Kiitti vinkeistä, tämä piti ihan tallentaa 😉. Vauva tulossa helmikuussa ja kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   10.11.2017, 14:26

   Eipä mitään,tämä oli mukava toteuttaa 🙂 Onnea odotukseen<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *