Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

MIKSI HALUSIN LAPSIA?

Sain lukijalta toiveen kertoa miksi halusin lapsia; Miten päädyitte hankkimaan lapsia kun olit ajatellut ettet hanki ollenkaan ja halusiko miehesi alusta asti vai lämpesikö ajatukselle myöhemmin?  eli miten päädyitte hankkimaan lapsia

Vuosia olin sitä mieltä, etten halua miestä tai lapsia. Minähän olen itsenäinen nainen ja lapset on vaan pentuja jotka huutaa ja paskoo housuun. Miten tämä ajatus muuttui?

Lapsena, teininä tai aikuisena en koskaan hoitanut lapsia. Meidän suvussa tai lähipiirissä ei ollut oikeastaan pieniä lapsia. Mie olin meidän suvun ”pikku-Tiina”. Itselläni ei ole pikkusisaruksia, sen sijaan yksi isosisko jonka kanssa meillä on 13-vuotta ikäeroa.

Olin ammattikoulussa päiväkodissa harjoittelussa ja muistan ensimmäisenä päivänä kun sadattelin päässäni, että miksi ihmeessä tulin tänne harjoitteluun. Lapset tuntuivat vaan ärsyttäviltä, temppuilevilta ja rasittavilta. Olin päiväkodissa siis ”keittiötätinä”,päätehtäväni oli ruokien valmistaminen. Katsoin päivän päätteeksi kun vanhemmat hakivat lapsiaan hoidosta ja lapset juoksivat onnellisina heidän luokseen ”äithii, ishiii”. Se jotenkin herätti. Niin pyyteetöntä rakkautta, että jäin aina katsomaan lapsien hakutilannetta hymyillen.

Aika nopeasti rupesin ihan omasta tahdosta leikkimään lasten kanssa. Eskarityttöjen kanssa barbeilla, pikkujätkien kanssa autoilla ja milloin mitäkin. Yksi 2-vuotias poika otti miut ihan omakseen. Hän aina aamuisin tuli halaamaan, pyysi leikkimään, komensi ”ota isho kahvi” ja oli niin valloittava tyyppi. Harjoittelun jälkeen menin käymään päiväkodin kevätjuhlassa ja samainen poika juoksi vanhempiensa luota minuu halaamaan. Heidän vanhemmiltaan kysyin pari kertaa kaupassa lapsen kuulumisia kun heitä sattumalta näin. Tuo päiväkotiharjoittelu oli todella suuri merkitys siihen, että lapsi haterista tulikin ”lapset voi olla sittenkin ihan jees” tyyppi.

Toinen iso ja vielä merkittävämpi tapahtuma oli se, kun siskoni sai vauvan vuonna 2011. Muistan aina kun siskoni kertoi odottavansa vauvaa ja sen hetken kun sain tekstiviestillä ilmoituksen syntymästä <3. Samana vuonna mieheni serkku sai vauvan. Ne kaksi lähipiirissä olevaa vauvaa käänsi ajatukset siihen ”entäs jos mekin…”.

Siskon poika vauvana

Minä olin se, joka asian otti ensin puheeksi. Mies oli aika samoilla linjoilla, ei ollut yhtään ei helvetissä. Seuraavana vuonna sitten päätettiin jättää ehkäisy pois. Muistan yhdet tuparit joissa oltiin rilluttelemassa ja baarissa istuessa kummatkin oltiin sitä mieltä, että olisipa kiva kun plussa jo tulisi. Eetusta plussattiin tammikuussa 2013 ja hän syntyi syyskuussa. 8 kuukautta meni ennen minimies plussaa. Silloinkin miulla oli kropassa toimimattomuutta, mutta ei niin paljoa kuin Miinan kohdalla.

Kaikki ei halua lapsia ja se on todellakin ok. Vanhemmuus on aikamoinen työmaa välillä, mutta en ole koskaan katunut sitä päätöstä, että tehtiin meistä kahdesta perhe. Arki kahdestaan oli täysin erilaista kuin nyt, paljon stressittömämpää ja vapaampaa, mutta joka päivä katson noita ja ihmettelen miten meistä kahdesta on tullut noin hurmaavat lapset <3. Kaikki lapset on välillä ärsyttäviä, niin meidänkin. Mutta kovin rakkaita sellaisia <3.

Lue myös: Ennen kuin meistä tuli Äiti ja Iskä

Milloin ja miten sinä päätit, että haluat lapsia?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.