Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Miina 9-kuukautta

Vauva täytti jo 9-kuukautta, hurjaa! Tuntuu, että se olisi ollut tyyliin eilen kun kirjasin ylös 8-kuukautiskuulumisia.

Neuvolaa ei tässä kuussa ole ja seuraava on sitten kun mittariin tulee 10-kuukautta.

Hattu Hm / Body Name it / Sukkikset Kappahl

Edellisen kerran kerroin neidin hienosta kehitysaskeleesta kun hän oppi nousemaan tukea vasten. Nyt Miina jo kävelee tukea vasten! Hän treenaa aina ja jatkuvasti uutta taitoaan ja eihän se sinällään mikään ihmekään; onhan maailma ihan eri näköinen pystyasennossa. Vauva nousee telkkaritasoa vasten, sohvaa vasten, arkkua vasten, minua vasten –oikeastaan ihan mihin vaan. Ensimmäisen kerran huomasin tuon kävelyn tukea vasten kun laitoin vauvan pinnasänkyyn töröttämään, kun käännyin -hän olikin eri kohdassa. Vähän tuli sellainen ”yhyyyy älä vaan opi vielä kävelemään, oo vielä vauva-fiilis”.

Liikkuminen menee nykyisin eniten konttaamalla. Muutos tuohon tuli ihan vasta äsken, vielä vähän aikaa sitten Miina eteni ryömimällä mieluummin ja konttasi vain vähän, nyt ryömimistä tulee enää vain hyyvin harvoin. Suurinosa päivästä menee kuitenkin seisomisharjoituksissa. Heti kun menen maahan vaikka polvilleen, niin vauva tulee ja nousee pystyyn. Siinä sitten ollaan melko lailla jumissa :D.

Se aiheuttaa hieman haasteita kun Miina ei osaa oikein kunnolla laskeutua vielä. Onneksi vielä (eikä toivottovasti tule) mitään isoja köpsähdyksiä ei ole sattunut. Mukkeleita on kyllä tullut, mutta niistä on selvitty pusuttelemalla ja hyssyyttämällä.

Viime kuussa neiti sanoi useasti ”ättä”. Nyt hän on sanonut ensimmäisen kerran selkeästi ”äiti” <3. Sitten kerran sanoin hälle ”äiti tässä”, niin kuulosti ihan kuin Miina olisi toistanut ”äiti tättä”. Sillä samalla hetkellä oli toinenkin kommunikaatio hetki kun vauva kiipesi minuu vasten ja ihan kuin olisi sanonut ”titti”. Imetin sitten ja hän oli tyytyväinen. Hih jotenkin niin hauskaa, että vauva alkaa olla jo ihminen. Siis tottakai vauvakin on ihminen, mutta tiedätte varmaan mitä tarkoitan. Kun tulee juurikin noita kommunikaatiohetkiä, eikä vaan huutoa jolloin mietti onko a. paska housussa, b. tissi halu, c. väsymys vai d. joku yleinen v*tutus.

Yöunet menee edelleen niin, että nukutan pinnasänkyyn ja otan sitten jossain vaiheessa viereen.Tähän mennessä on ollut tasan 1 yö jolloin vauva nukkui koko yön omassa sängyssään, ts. jaksoin nostaa hänet syöttöjen jälkeen takaisin pinnasänkyyn. On vaan jotenkin niin kiva nukkua toisen vieressä, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Lässytilää <3.  Päiväunet menee vähän miten sattuu, useimmiten vituralleen tyyliin 30-minuutin pätkissä, mutta nyt parina päivänä on jopa ollut pidempiä unia -eli ehkä toivo ei ole ihan heitetty kankkulan kaivoon.

Hampaita on nyt kaksi alhaalla ja kaksi ylhäällä. Legoja on varmaan tulossa lisääkin, päätellen kuolan määrästä.

Edelleen maailman ihanin neiti <3.

Mitä teidän 9-kuisille kuuluu? Onko samantyylisiä kehitysaskeleita vaikka tuon liikkumisen suhteen?

Lue myös; Miina 8-kuukautta 

Miina 7-kuukautta

Perhepedistä pinnasänkyyn -näin se meni!

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (10)

 1. miltsu

  meillä on kohta 11 kk tyttö ja koko ajan myös harjotellaan seisomista! muutamat kerrat on menty suorilta jaloilta nurin mutta hienosti oppii koko ajan pyllähtämään alas tai menemään polvilleen. on tää jännää aikaa hehe 🙂 itse odottelen myös sanoja tulevaksi mutta liikkuminen näyttää olevan nyt prioriteetti numero yksi 😀 niin suloinen tuo teidän tyttö!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Meilläki Miina on välillä pyllähdelly mutta tasapaino on jo onneks vähän kehittyny :). Äiti on vaan sanonu sen yhen kerran,äättä sit useemmin. Tänään tuli itseasiassa ekan kerran ihan kun olisi sanonu ”joo” :).Hih kiitti Miina on <3

 2. Anniina

  Meillä viikkoa nuorempi neiti ja meno kuulostaa ihan samalta 🙂 mielenkiinnosta, miten nukutat Miinan illalla omaan sänkyyn? Meillä suju aiemmin nukutukset hyvin ja neiti nukahti omaan sänkyyn suht helposti, josta nostin sit viereen jossain vaiheessa yötä. No seisomisen myötä hän ei varmasti nukahda omaan sänkyyn, vaan könyää loputtomasti seisomaan ja lopulta huutaa kamalasti jos yrittää estää. :/ oon sit kyllästyny ja nukuttanu viereen.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Nukuttaminen menee kyllä vaihtelevalla menestyksellä:D. Imetän istuallaan josta nousen seisaallaan ja tissittelen vieläkin,teen välillä vähän heijaavaa liikettä ja lasken sänkyyn kun näyttää olevan valmis simahtamaan.Joskus asettuu heti ja herää ekan kerran n.01,joskus ja monesti sitten niin,että ei asetu heti ja ravaan huoneeseen ja takasin monta kertaa kun neiti seistä tököttää sängyssä :/

 3. Erja

  Täälläkin siirrytään kesken yötä vierelle. Ei vaan vielä raaski ja jaksa muuta! Mieluusti kuulisin teidän unipäivityksiä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Postasin siitä Perhepedistä pinnasänkyyn postauksessa,linkki postauksessa 🙂 Aika samallalailla menee nytkin,otan kesken yötä viereen-laiska kun olen 😀

 4. Maiju

  Moi! Ihana Miina!
  Minuukin kiinnostaisi kovasti, miten siirryitte pinnikseen nukuttamiseen ja oliko vaikee homma 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hih kiitos Miina on <3 Laitoin linkin tähän postaukseen eli tuo "Perhepedistä pinnasänkyyn -näin se meni! Alkuyö menee vieläki pinniksessä ja opettelu ihan kivasti,mut viereen otan vieläkin yöllä 🙂

 5. Huhheijaa..

  Meillä 9kk ikäinen poika. Kävelee tukea vasten.Koskaan ei ole ryöminyt vaan lähti suoraan konttaamaan erittäin omanlaatuisella tyylillä.
  Nukkuu vieressä,koska pitää minua tutinaan
  On yhden kerran jo meidän parisängystä tippunut. Nyt olen ruennut pikkuhiljaa totuttaa omaan sänkyyn. Nukutan oman sängyn vieressä sylissä silittelemällä ja siirrän sänkyynsä kun nukahtaa. Otan sit yöllä viereen:/ kunhan tässä jaksaisin niin opettasin pois yötissistä. Motivaatio hukassa kun nukkuu niin hyvin vieressä,ite ei vaan pysty kunnolla nukkuu kun pitää mitä ihmeellisimmissä ninja-asennoissa nukkua ettei tipu uudestaan.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Yötissi täälläkin vielä…saa nähä miten pitkään vielä jatkuu,niin helppo vaan lykkästä tissi ja jatkaa unia.Kokonaisia öitä silti odotellessa,pari kertaa ollu ja niiin eri fiilis aamulla 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.