Miina 8 kuukautta

Taas perinteisesti vauvan kuukausittaiset kuulumiset pari viikkoa yli kuukausietapin, mutta tässä tarattelua meidän perheen minimimmistä <3.

Vauvalla oli 8 kuukautisetapin alussa selkeä puhe kehitysvaihe. ”Äittä” kuului päivittäin. Kerran myös kun kysyin haluatko vettä, hän sanoi selvästi ”kettä”. Kerran myös sanoi miehelle ”Iti”. Kysyin lääkärikäynnillä, että voiko tuo Äittä olla oikeasti jo tarkoituksellinen vai ihan joku mongerrus tätätys, niin lääkäri sanoi, että ihan hyvin voi olla oikea. Joten kyllä mie tuon ehkä puoliksi jo lasken pikkupuhumiseksi hih. Kohta se tarattelu alkaa! Kuukausi sitten vauva teki tosi paljon kielen naksuttelua ja muiskutteluääntä, hauska miten seuraava steppi oli sitten tuo Äittä.

Neidille tuli vihdoin ensimmäinen hammas! Alhaalla tuikkii pienen pieni valkoinen lego, ihan ”täysikasvuinen” hammas se ei vielä ole, mutta pikku nökerö. Viereen on myös pulpahtanut toinen lego, joka on paljon pienempi nökerö vielä.

Syöminen on jo pari viikkoa ollut aika haastavaa, aikaisemmin suht hyvän ruokailuhalun omaava tyttö on ruvennut pienentämään annoksia aika lailla. Luultavasti tuo hammashomma on siihen vaikuttanut. Soseet ei muutenkaan maistu enää niin hyvin, vaan mieluiten Miina haluaa syödä ihan itse. Sormiruokailua ollaan siis lisätty reippaasti. Aikaisemmin ajatuskin jotenkin ahdisti ja pelotti, mutta nykyisin olen uskaltanut hänen syödä sormilla monipuolisesti vaikka mitä. Esim. avokadopastaa, kanawokkia, keitettyjä porkkana/palsternakkatikkuja, kanapastavuokaa ja maisseja. Minimimmi tarttuu kyllä todella hienosti ihan pieniinkin juttuihin, kuten juuri maisseihin tai mustapapuihin. Pinsettiote on siis hyvin hallussa.

Tarttuminen on toisaaltaan huonokin juttu, ainakin kun kyseessä on kielletyt jutut. Olkoon vaikka miten pieni paperinpala lattialla, niin Miina bongaa sen ja survoo suuhun. Kielletyt jutut kiinnostaa muutenkin älyttömästi, kuten koiran vesikuppi ja veljen huoneeseen hän yrittää karata aina kun silmä välttää. Miina on niin mainion näköinen kun huomaan että nyt matka on kohti koirankuppia ja sanon topakasti EI, niin neiti vaan virnistää ja lisää vauhtia :D.

Kaksi isoa kehitysaskelta on sattunut viikon sisään; äitienpäivänä vauva otti ensimmäiset konttaukset ja seuraavana päivänä nousi tukea vasten seisomaan! Apua. Olin juuri leikkipuistossa ja vauva istui miun vieressä nurmikolla. Hän meni polvilleen, laittoi kädet miun jaloille ja punki itsensä ylös. Eteneminen on kuitenkin edelleen jatkunut ryömimällä. Hällä on aikamoinen tyyli siihen, yläkroppa on punnerrusasennossa ja hän hilaa itseään käsillä eteenpäin hihi. Kannattaa instagramissa katsoa meidän storyjä, siellä aika usein näkyy neidin mönkimistä.

Miina istuu hienosti ilman tukea pitkiäkin aikoja, mikä helpottaa kyllä aika paljon. Hän saattaa viihtyä suht pitkiäkin hetkiä välillä istuen, mahalleen jos nimittäin laittaa, niin hän on hanakammin pahanteossa haha!

Nyt riitti kuvaaminen, eikun vesikuppia kohti!

8 kuukauden iässä tuli neidille kehitykseen siis vaikka mitä juttuja! <3

Lue myös: Miina 7 kuukautta

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (2)
 1. Miina on niin söpö pullero! 🙂
  Mulla on Miinaa pari viikkoa nuorempi tytär kans, joka on Miinan tavoin ihana pullea ja kaunis neiti 😍
  Hauska lukea näitä kuukausi-postauksia kun on melkein saman ikäiset typyt!
  Meillä opittiin pari viikkoa sitte ryömimään ja pinsettiote on myös hyvin hallussa, se tuli ihan yhtäkkiä 😁
  Meillä mennään vielä pääasiassa purkkiruuilla, mutta sormiruokailua on myös hieman lisätty. Täällä on jo kahdeksan hammasta suussa, joten saa olla aika tarkkana että mitä sormiruokaa antaa, kun neiti saa heti haukattua kunnon palasen, mutta pureskelu ei vielä oikein onnistu kun kaikki hampaat on edessä 😬

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   20.5.2018, 21:24

   Hihi kiitti Emilia, Miina on kyllä yks söpöläinen <3. Kiva että siellä niin samanikäinen :). Ohoh vautsi, siellähän on sitten monta legoa tullut jo suuhun! =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *