Miina 7 kuukautta

Pienen neidin kuukausittaisia kuulumisia ja nyt voi sanoa, että ollaan lähempänä vuoden ikää kuin syntymää. Iiks.

7-kuukautisneuvolaa ei ole tässä kuussa, tässä ajatusten lennolla lärpätystä meidän perheen minimimmistä <3.

Miinan mielestä parasta just nyt on papereiden repiminen ja kaiken tunkeminen suuhun. Saa olla kyllä ihan kärppänä kun neidin laittaa lattialle hengailemaan ettei lähistöllä ole mitään pieniä vaarallisia juttuja.

Liikkumisessa tapahtui edistys: Miina oppi ryömimään! Olin jo ihan varma, että ryömiminen jää välistä ja mimmi lähtee suoraan konttaamaan, mutta toisin kävi. Vielä matkat ei ole pitkiä, mutta siitä se lähtee <3.

Peruuttaminen on myös edelleen pop. Monesti tulee kiukku ja tenkkapoo jos jää jumiin vaikka keittiön tuoliin. Sitten äkkiä apuun ja treeni jatkuu.

Konttausasennossa misukka pököttää reippaasti ja on pari kertaa liikuttanut jalat eteenpäin, mutta käsiä ei osaa vielä ottaa mukaan. Vatsalta takaisin selälle on tylsä homma, hän osaa sen tehdä, mutta ei oikeastaan tee ikinä.

Tuntuu, että joku KLIK juttu olisi tapahtunut kun ikää tuli 7-kuukautta. Nyt Miina on viihtynyt isänsä kanssa paremmin ja ei ole ollut yhtään lenkkiä että olisin tullut huutavaan huusholliin kotiin. Jossain vaiheessa nimittäin oli niin, että olin vaikka 20-minsaa koiraa käyttämässä, niin vauva oli saattanut huutaa koko ajan ja rauhoittui vain tissillä.

Uutena juttuna on tullut kielen naksauttelu :D. ”knak knak”. Valmistautuukohan neiti lärpättelemään hihi. Istuminen on topakampaa, mutta ilman tukea ei pitkiä aikoja vielä onnistu.

Päiväunet menee vaihdellen. Välillä vauva ottaa unta palloon parikin tuntia, joskus 40-minuuttia pari kertaa päivässä.

Miinalla oli yksi kokonainen yö heräämättä! Vähän oli wtf olo kun katsoin kelloa 7.30 ja tajusin etten ole kertaakaan herännyt yöllä. Wuhuu! Maistuisi useamminkin tuollaiset. Normiyöt menee yleensä parilla herätyksellä. Huonompia öitäkin on ollut useita, mutta useammassa kuitenkin nuo parin herätyksen kerrat.

Yöunille nukutus on välillä aikamoista säätöä. Miina potkii ja viuhtoo kuin sätkynukke taratellen tää tää tää, yrittää kääntyillä ja mennä konttausasentoon ja huutaa kun en anna kääntyä. Välillä kokeilen syöttää sylissä istualtaan ja siinä asennossa hän raapii kynsillä ihan saakelin kipeästi samalla kun syö ja yrittää potkiutua :D. Kerran oli hauska nukutus kun ensin neiti teki nuo kaikki edellä mainitut jutut, sitten rupesi huutamaan ja oikein tormakkaasti käänsi kylkeä -ja nukahti. Oli vähän sellainen jaa, nytkö sie sitten nukahdit fiilis haha!

tutkimusmatkalla, peruuttamalla pääsee pitkälle

näin sitä treenataan!

Juttelu on sellaista tää tää tää tää, mäm mäm mäm mää, joinakin päivinä taratellaan ihan urakalla, mutta joinakin päivinä ollaan hiljempaa. Meidän Miina <3

 

Lue myös: Puolivuotias minimimmi , Miina 5 kuukautta

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *