MIINA 4 KUUKAUTTA

Tässäpä meidän vauva 4 kuukautta kuulumisia. Neljä kuukautta tuli jo pari viikkoa sitten täyteen, mutta ei se ole niin justiinsa.

Käytiin perinteisesti neuvolassa, joka olikin lääkärineuvola. Neuvolan puolella vaihdettiin vain pikaisesti kuulumiset ja katsottiin mitat. Rintamaito ja täysimetys oli kasvattanut neitiä taas hienosti. On se joka kuukausi jotenkin niin ihmeellistä nähdä ihan paperilla kasvaneet mitat, vaikka kyllähän vaatekoostakin kasvun toki huomaa.

Edellisen kerran kun vauvalla oli lääkärikäynti hän oli 2 kuukautta ja huusi koko lääkärikäynnin. Nyt oli ihana kun Miina oli niin hyvällä tuulella <3. Lääkäri kehui kovasti miten topakka ja jämäkkä tyttö. Kaikki muutkin oli ok joten käynti sujui nopeasti. Huvitti vain, kun neuvolantädille ja lääkärille menin kehumaan miten paljon helpompaa arki on nyt ja Miina on paljon tyytyväisempi, niin heti kun lähdettiin huoneesta alkoi kunnon huutoepisodi odotustilassa haha!

 

Miina 4kk…

Oppi kääntymään selältä mahalleen ja treenaa sitä nyt ihan onnessaan. Hän ei osaa vielä kääntyä takaisin vatsalta selälleen ja kiukustuu kovasti jos joutuu omasta mielestään liian pitkään pököttää naama lattiaan päin. Saa olla jatkuvaan kääntelemässä takaisin selälle päin. Ensimmäinen kääntökerran näin onneksi itse <3. Jotenkin toivon, että just mie olen todistamassa niitä kehitysaskeleiden ensiensi kertoja. Harmittaisi jos mies näkisi ja mie en. Paras juttuhan olisi mikäli todistettaisiin hetkiä kun ollaan kummatkin paikalla.

Nukkuu edelleen vieressä <3. Välillä miun vieressä, välillä meidän välissä, riippuen siitä koisaako mies vierashuoneessa. Herää vaihtelevasti. Hulinaöinä hiton monta, mutta normisti ehkä 2-3.

Liikkuu akselin ympäri. Tätä on harrastettu jo tosin ennen 4kk iän täyttämistä jonkinverran, mutta nyt paljon enemmän. Kun laittaa vauvan lattialle, niin jos hän ei ole kääntynyt vatsalleen, kintut monesti osoittaa ihan eri kohtaan kuin alunperin. Jotenkin arvelen, että Miinalla tulee ensin liikkeellelähtö ennen puhetta.

On ottanut tuttia muutaman kerran silleen, kun on juuri nukahtamaisillaan. Näin on käynyt ehkä 2 kertaa ja herätessään tutti on lentänyt hyvin nopeaan. Pullo ei kelpaa vieläkään. Yhdellä automatkalla kokeilin ja otti ehkä 2 huikkaa, mutta ei silleen todellakaan, että nälkä olisi lähtenyt.

Pitää leluja hienosti kädessä ja tunkee niitä suuhun. Otettiin purulelut käyttöön ja ne on pop!

Päristelee hassusti <3.

Lue myös: Miina 3 kuukautta , Miina 2 kuukautta

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *