Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Miina 11 kuukautta

Tässä perinteiset kuukausikuulumiset meidän perheen minimimmistä <3. Nyt kuukausia jo kasassa 11, hurjaa!

Kommunikointi on ottanut harppausta eteenpäin nyökkäämisen oppimisella. Osaa siis vastata kysymyksiin nyökkäämällä ja tarkoittaa sillä ”kyllä”. Esim. haluatko tissiä, otatko puuroa, mennäänkö jo keittiöön. Ihan huippua! 

Moikkaaminen eli kädellä vilkuttaminen ja taputtaminen on myös neidin mielestä hauskaa. Tämä on ihan Iskän ja tyttären juttu, mie kun yritän sanoa bebelle, että ”moiii”, niin ei lämpeä siihen leikkiin ollenkaan.

Kengät kiinnostaa kovasti. Eteisen lattialla Miina hämmentää kenkiä, ottaa käteen, kenkien syöminen on myös hauskaa, sekä kenkäkaapin tyhjennys. Tule kenkäholisti kenties haha :D.

Sanoja edelliskuukauteen lisää on tullut oikeastaan vain ”eetu”. Miina osaa sanoa Äiti, Iti, Eetu, Anna. Eniten kuitenkin sanoo ”äättä” joka asiaan.

Liikkuminen tapahtuu kovaa vauhtia konttaamalla ja kävelee tukea vasten todella sujuvasti. Minimimmi otti jo puolikkaan askeleen! Seisoa tökötti ilman tukea, astui yhden askeleen eteen ja tumpsahti pepulleen. Ei ole varmasti kaukana kävely, saa nähdä käveleekö sitten omissa synttärijuhlissaan. Esikoinen oppi 11kk 2viikon ikäisenä, jännä nähdä milloin neiti ottaa sen edistysaskeleen. Nyt pääsee nimittäin edes pikkaisen helpommalla kun Miina osaa hallitusti laskeutua tukea vasten seisomasta, eikä tumpsahtele. Sitten saa taas olla enemmän kärppänä kun oppii kävelemään.

Neiti osaa myös mennä portaita ylös alas ja karkaa heti pihalle, jos ulko-ovi sattuu olemaan auki ja mönkii rappuset alas. Kun käytiin viime kuussa Hoplopissa, niin siellä tykkäsi mennä liukumäen rappuset itse ylös ja laskea liukumäen (tuettuna) alas.

Hampaita on 5, juuri itseasiassa eilen huomattiin uusimman nökösen putkahtaminen.

Miina osaa aloittaa itse kukkuu-leikin ja tekee tätä välillä jos haluaa huomiota. Yksi päivä luin esikoiselle kirjaa ja vauva oli samassa huoneessa. Neiti laittoi viltin päänsä eteen ja otti sen pois. Ymmärsin tästä, että nyt hän haluaa leikkiä. Multitaskailin ja huutelin ”kukkuu” ja luin samalla kirjaa.

Sellainen meidän neiti näpsä <3

Miten teidän 11-kuiset, kävelläänkö siellä jo?

Lue myös:

Miina 10 kuukautta

Miina 9 kuukautta

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (4)

 1. N

  Repeen aina tuolle 11-”kuukautiset” 😂 sanotaanko se oikeesti noin ? 😁

  • Tiina / Fit Fat Mama

   En itseasiassa tiiä, oon iteki miettinyt että kuulostaa tyhmältä 😀

  • Nimetön

   Jos vaikka 11-kuiset? 😁

  • Tiina / Fit Fat Mama

   No niin tietysti,korjasin sen noin 🙂 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.