Miina 10 kuukautta

Minimimmi 10-kuukautta, enää k a k s i kuukautta 1-veehen! Ei ole totta. Nyt ajatuksen virralla meidän neidin kuulumisia <3.

Liikkuminen tapahtuu nykyisin vain konttaamalla, ryömiminen on jäänyt kokonaan pois. Tukea vasten noustaan jatkuvasti ja myös liikutaan. Sohvalta toiselle reunalle tsippailee ihan tuosta vaan. Otettiin myös viime viikolla kävelykärry käyttöön ja neitihän posotti sillä ihan älyttömän hienosti menemään <3. Meinasi melkein tällä Mamalla tulla liikutuksesta vollotus :D.

Viime kuussa Miina oli vain kerran sanonut Äiti, nyt äittä äittä äittää, äitii kuuluu paljon useammin. Myös pari kertaa Iti on sanonut. ”Anna” myös komentaa hyvin topakasti. Niin hassun kuuloista! Eilen kun kuunneltiin rokkimusiikkia, niin kysyin Miinalta onko hyvää musiikkia, niin ihan kuin olisi sanonut ”on”. Ei toistanut sitä uudelleen, mutta kuitenkin 🙂

Uutena juttuna on nyt taputtaminen. Neiti osaa taputtaa ja on uudesta taidosta tosi innoissaan <3. Taputtaminen on selkeästi Isin ja Miinan juttu, kun mies sanoo ”taputapu”, niin minimimmi rupeaa taputtamaan ihan innoissaan hih.

Parasta nyt on pallot. Palloja on kiva heitellä ja omista leluista oikeastaan pallojen lisäksi vain palikkatorni kiinnostaa. Sen kun kasaa ja antaa Miinan kaataa aiheuttaa isot kikatukset.

Vauva on edelleen miun perään kuten kirjoitin Vauvan vierastus ja eroahdistus lopu jo! postauksessa. Mutta parempiakin hetkiä on nyt ollut paljon ; juhannuksena oltiin miun porukoiden mökillä ja Miina ei huutanu heille melkein yhtään! Myös anopin kanssa on suostunut pari kertaa leikkimään ilman huutoa.

Mies sanoo vauvasta näin ”Miina on Miina. Se on semmoinen hymytyttö. No en minä nyt tähän hätään osaa mitään sanoa. Jästipää kuten me muutkin.

Heh aika osuvasti. Miina antaa paljon isoja hymyjä ja niin hauskan näköistä kun neljä pientä nököttiä suussa pallottaa <3. Jästipää neiti on kyllä myös -kielletyt paikat ei ole hänen mielestään ollenkaan kiellettyjä.  Ja jästipää ei ole mitenkään loukkaavasti sanottu miun mielestä jos joku siitä suuttuu :D. Monesti jos vauva on mönkimässä vaikka veljensä huoneeseen ja sanon tiukasti Ei ;ilme on sellainen häähää ja meno jatkuu kovalla vauhdilla kontaten. Tietokoneen johdot kiinnostaa, kaiuttimia olisi kivaa läiskytellä ja repiä, koirankupit edelleen ja onhan tätä. Arki on kyllä muuttunut siitä kun minimimmi oppi liikkumaan. Ihanaa toki, että toinen kasvaa <3

Nyt riitti kuvaaminen, mie menen syömään kiviä!

Päiväunet menee edelleen hyvin vaihtelevasti. Joinakin päivinä minimimmi nukkuu vain tunnin koko päivän aikana, eli joko 2 x 30-minsan pätkiä tai sitten tunnin putkeen. Joskus jos oikein säkä käy, posottaa pari tuntia.

Yöunista toivottiin myös kuulumisia ja niissä mennään edelleen samalla menolla. Nukutan pinnasänkyyn ja sitten siirrän viereen. Herää edelleen yöllä ja annan tissiä.

Miina syö tissimaidon lisäksi aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan. Joskus välipala jää pois, riippuu vähän. Sormiruokailua sekä syöttäen. Lounas ja päivällinen menee oikeastaan sormiruokaillen, puuro sitten syöttämällä. Meijän minimimmi <3

Lue myös:

Miina 9-kuukautta

Miina 8-kuukautta

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *