Mielipide Mielipidekirjoituksista

Rakastan kirjoittaa avautumis -ja mielipidekirjoituksia. Monta kertaa sydän on pamppaillut jännityksestä julkaise-nappia painaessa, tuleeko ilmoille hirmuinen paskamyrsky vai asiallista kommentointia. Tykkään siitä kun ihmiset kertovat ajatuksiaan ja mielipiteitä –olkoon mielipide samaa tai eri mieltä kanssani. Olen julkaissut kaikki blogiin tulleet kommentit, koska mielestäni blogiin ja vuorovaikutukseen kuuluu myös niitä eriäviä mielipiteitä. Ei kaikki ole aina hattaraa ja ruusuja tosielämässäkään, joten ei kommenttiboksinkaan sitä tarvitse olla. Tietysti jos meininki menisi todella asiattomaksi, sitä en nielisi.

MIELI

Mielipidekirjoitukset on mielensäpahoittajien paratiisi. Kaikki voi pahoittaa mielensä jos niin haluaa.  Kaikkea ei tarvitse kuitenkaan ottaa niin kirjaimellisesti tai haukkuna itseään kohtaan! Mielipidekirjoitukset on parhaimmillaan pikkaisen provosoivina, sellaisina jotka herättävät mielenkiintoa ja mielipiteitä. Joskus kirjottaessa tulee oikea flow-fiilis ja naputan näppäimistöä hullun lailla. Mielipidepostauksia en ainakaan itse voi kirjoittamalla kirjoittaa, vaan ne vaatii tietyn mielitilan. Tykkään itse myös lukea mielipidekirjoituksia ja vaikka en olisi niistä samaa mieltä, en kuitenkaan pahoita mieltäni! ”Yhyy, bloggari oli eri mieltä kuin mie -so what?”

Ihmisillä on erilaisia mielipiteitä, ja sanonta : Mielipiteistä ei voi kiistellä, on ihan höpölöpö puhetta! Niistähän ihmiset nimenomaan tappelee. Äidit tappelee imetyksestä, kestovaipoista ja vaikka sun mistä.  Toisen mielestä parsakaali on paskaa ja toisen mielestä suklaapatukat on saatanasta. Ihmiset on erilaisia, joten mielipiteet on erilaisia. En vaan voi ymmärtää sitä, että jos ollaan toista mieltä kirjoittajan kanssa, miksi aletaan HAUKKUA? Tähän olen törmännyt monissa blogien kommenttibokseissa. Monesti kommentit on jopa todella hyökkääviä ja pieni viaton mielensäpahoittaja aloittaakin haukkumaan kirjoittajaa tuutin täydeltä. Kirjoittajalla on oikeus ilmaista mielipiteensä olkoon se lukijan mielestä hyvä tai huono. Kaikkia ei voi aina miellyttää ja sitähän bloggaaminen on: kirjoittajan ja lukijan vuorovaikutusta. Minua ainakin kyrsii jos postaukseen ei tule yhtään kommenttia. Silloin olo tuntuu kirjoittajana epäonnistuneelta.

Pähkinässä: kirjoittajalla on oikeus ilmaista mielipiteensä ja lukijalla on oikeus omaansa. Ketään ei kuitenkaan tarvitse ruveta haukkumaan.

MIELI2

 

Halusin koota tähän vielä muutamia avautumis/mielipidepostauksia jotka on herättäneet hyvin keskustelua.

 

ÄITIYS -TEKOSYY LIHAVUUTEEN?

”Huomaat puolen vuoden päästä, että hups: vauvakiloja on vielä kymmenen jäljellä. Ja mitäs siihen sanotaan? Käytetään TEKOSYYTÄ ”En ehdi” . ”En pysty kun minulla on tuo lapsi/lapsia”. Siis ihan täyttä BULLSHITTIA! Se on omaa LAISKUUTTA! Et voi syyttää lastasi siitä, että et liiku tai vedät mäkkisafkaa kaksin käsin, et todellakaan! Se on sinä ja sinun laiskuus. Tunsitko piston sydämessä? Oletko kenties käyttänyt noita tekosyitä.”

 

#ÄITIN TISSIT

”Neuvolassa, netissä jne jaksetaan jauhaa raskausarvista, suonikohjuista, peräpukamista ja paskavaipoista, mutta kukaan ei kertonut tissien muutoksista! Voi elämä. Olin jo fiiliksissä HELL YEAH -sain tissit kunnes maito vei ne mukanaan.”

 

SOKERIRIIPPUVAINEN

”Se fiilis mikä siitä tuli. Silmät alkoi sädehtiä ja tuntui kuin aivoissa olisi kuulunut tsin tsin. Heti ensimmäisen palan jälkeen janosin lisää ja lisää ja lisää.”

 

PITKÄÄN IMETTÄMINEN – HYI!

”Katsoin Imettäjät-sarjasta ensimmäisen jakson, jossa eräs heistä imetti vieläkin lastaan. Lastaan joka oli 3 ½-vuotias. Ensimmäinen reaktio miulla oli yksinkertaisesti HYI. Oma mielipiteeni on se, että yli 2-vuotiasta on ällöttävää imettää”

 

ÄITIYSLOMA RANKKAA TYÖTÄ?

Voin kertoa: Kotona olo ei todellakaan ole aina mitään työtä, vaan välillä helvetin tylsää! Missä työpaikassa voi halutessaan lorvailla vaikka yökkärissä koko päivän? Monessako työpaikassa voi datailla pitkin päivää ja katsoa sarjoja? Missä työpaikassa hommat voi tehdä ripotellen?”

 

 Tykkäätkö itse bloggaajana tehdä mielipidepostauksia, entäs lukijana lukea niitä? Pahoitatko mielesi jos mielipide on eri kuin omasi? Jos tulee mieleen joku aihe josta haluaisit miun tekevän mielipidekirjoituksen/avautumisen kerro toki!

 

SEURAA MAMAA Facebookissa/ Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (26)
 1. Siun mielipidepostaukset ovat kyllä blogimaailman parhaimmistoa! 🙂 Vaikka välillä ns. heität homman läskiksi ja kärjistät paljon, niin silti sie osaat kirjoittaa niin ettei niistä ainakaan omasta mielestäni voi loukkaantua. Ja perusteluthan niissä tulee olla, jotain muuta kuin että ”se vaan on niin”. 🙂

  Mie kirjoittelen vapaa-ajalla jonkin verran mielipidekirjoituksia, mutta oma kirjoitustyylini on näissä myös samantyyppinen kärjistävä ja monesti kirjoitan tahallaan ihan yli nämä tekstit. Näitä en ole julkaissut kuin pari kappaletta yhdessä suljetussa blogissani, en halua julkiseen blogiin tuoda näitä, koska osa ihmisistä tosiaan loukkaantuu suht helposti enkä omaan blogiin halua tahallaan aiheuttaa paskamyrskyä. 🙂 Äh, kun harmittaa ettei ehdi niin usein kommentoida kuin haluaisi, varsinkaan nyt kun on vähän kiireitä!

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   28.12.2014, 12:45

   Hehe kiitos :). Joo mie tykkään heittää tarkotuksella vähän kärjistäen tietyt jutut ja välillä ne tulee ehkä vahingossakin liian raffeiks, mutta en haluu jotenki silotella liikaakaan.

   Kiva kun kerkeet kuitenkin välillä käyt kommentoimassa :)!

 2. Tosiaan sanavapaus on jokaisen oikeus. Itse en mieltäni pahoittanut vaikkakin erilainen näkökanta on moniinkin asioihin. Kävin lukemassa blogiasi kun kaksplussalle siirryit, mutta lopetin sen hyvin pian. Haukkumiseen en koe tarvetta olemme vain niin eri planeetalta ilmaisun suhteen. Kaikenlaisia kirjoittajia tarvitaan. Jokainen itse päättäköön mitä lukee.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   28.12.2014, 12:47

   Nimenomaan, mielipiteitä ja kiinnostuksen kohteita on erilaisia. Kaikki ei tykkää kaikesta, eikä tarvitsekaan. Kaikki ei ole samasta muotista tehtyjä :). Kiva kun kävit kommentoimassa ”ilmaisu eroista” huolimatta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *