Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Mielipide Mielipidekirjoituksista

Rakastan kirjoittaa avautumis -ja mielipidekirjoituksia. Monta kertaa sydän on pamppaillut jännityksestä julkaise-nappia painaessa, tuleeko ilmoille hirmuinen paskamyrsky vai asiallista kommentointia. Tykkään siitä kun ihmiset kertovat ajatuksiaan ja mielipiteitä –olkoon mielipide samaa tai eri mieltä kanssani. Olen julkaissut kaikki blogiin tulleet kommentit, koska mielestäni blogiin ja vuorovaikutukseen kuuluu myös niitä eriäviä mielipiteitä. Ei kaikki ole aina hattaraa ja ruusuja tosielämässäkään, joten ei kommenttiboksinkaan sitä tarvitse olla. Tietysti jos meininki menisi todella asiattomaksi, sitä en nielisi.

MIELI

Mielipidekirjoitukset on mielensäpahoittajien paratiisi. Kaikki voi pahoittaa mielensä jos niin haluaa.  Kaikkea ei tarvitse kuitenkaan ottaa niin kirjaimellisesti tai haukkuna itseään kohtaan! Mielipidekirjoitukset on parhaimmillaan pikkaisen provosoivina, sellaisina jotka herättävät mielenkiintoa ja mielipiteitä. Joskus kirjottaessa tulee oikea flow-fiilis ja naputan näppäimistöä hullun lailla. Mielipidepostauksia en ainakaan itse voi kirjoittamalla kirjoittaa, vaan ne vaatii tietyn mielitilan. Tykkään itse myös lukea mielipidekirjoituksia ja vaikka en olisi niistä samaa mieltä, en kuitenkaan pahoita mieltäni! ”Yhyy, bloggari oli eri mieltä kuin mie -so what?”

Ihmisillä on erilaisia mielipiteitä, ja sanonta : Mielipiteistä ei voi kiistellä, on ihan höpölöpö puhetta! Niistähän ihmiset nimenomaan tappelee. Äidit tappelee imetyksestä, kestovaipoista ja vaikka sun mistä.  Toisen mielestä parsakaali on paskaa ja toisen mielestä suklaapatukat on saatanasta. Ihmiset on erilaisia, joten mielipiteet on erilaisia. En vaan voi ymmärtää sitä, että jos ollaan toista mieltä kirjoittajan kanssa, miksi aletaan HAUKKUA? Tähän olen törmännyt monissa blogien kommenttibokseissa. Monesti kommentit on jopa todella hyökkääviä ja pieni viaton mielensäpahoittaja aloittaakin haukkumaan kirjoittajaa tuutin täydeltä. Kirjoittajalla on oikeus ilmaista mielipiteensä olkoon se lukijan mielestä hyvä tai huono. Kaikkia ei voi aina miellyttää ja sitähän bloggaaminen on: kirjoittajan ja lukijan vuorovaikutusta. Minua ainakin kyrsii jos postaukseen ei tule yhtään kommenttia. Silloin olo tuntuu kirjoittajana epäonnistuneelta.

Pähkinässä: kirjoittajalla on oikeus ilmaista mielipiteensä ja lukijalla on oikeus omaansa. Ketään ei kuitenkaan tarvitse ruveta haukkumaan.

MIELI2

Halusin koota tähän vielä muutamia avautumis/mielipidepostauksia jotka on herättäneet hyvin keskustelua.

ÄITIYS -TEKOSYY LIHAVUUTEEN?

”Huomaat puolen vuoden päästä, että hups: vauvakiloja on vielä kymmenen jäljellä. Ja mitäs siihen sanotaan? Käytetään TEKOSYYTÄ ”En ehdi” . ”En pysty kun minulla on tuo lapsi/lapsia”. Siis ihan täyttä BULLSHITTIA! Se on omaa LAISKUUTTA! Et voi syyttää lastasi siitä, että et liiku tai vedät mäkkisafkaa kaksin käsin, et todellakaan! Se on sinä ja sinun laiskuus. Tunsitko piston sydämessä? Oletko kenties käyttänyt noita tekosyitä.”

#ÄITIN TISSIT

”Neuvolassa, netissä jne jaksetaan jauhaa raskausarvista, suonikohjuista, peräpukamista ja paskavaipoista, mutta kukaan ei kertonut tissien muutoksista! Voi elämä. Olin jo fiiliksissä HELL YEAH -sain tissit kunnes maito vei ne mukanaan.”

SOKERIRIIPPUVAINEN

”Se fiilis mikä siitä tuli. Silmät alkoi sädehtiä ja tuntui kuin aivoissa olisi kuulunut tsin tsin. Heti ensimmäisen palan jälkeen janosin lisää ja lisää ja lisää.”

PITKÄÄN IMETTÄMINEN – HYI!

”Katsoin Imettäjät-sarjasta ensimmäisen jakson, jossa eräs heistä imetti vieläkin lastaan. Lastaan joka oli 3 ½-vuotias. Ensimmäinen reaktio miulla oli yksinkertaisesti HYI. Oma mielipiteeni on se, että yli 2-vuotiasta on ällöttävää imettää”

ÄITIYSLOMA RANKKAA TYÖTÄ?

Voin kertoa: Kotona olo ei todellakaan ole aina mitään työtä, vaan välillä helvetin tylsää! Missä työpaikassa voi halutessaan lorvailla vaikka yökkärissä koko päivän? Monessako työpaikassa voi datailla pitkin päivää ja katsoa sarjoja? Missä työpaikassa hommat voi tehdä ripotellen?”

 Tykkäätkö itse bloggaajana tehdä mielipidepostauksia, entäs lukijana lukea niitä? Pahoitatko mielesi jos mielipide on eri kuin omasi? Jos tulee mieleen joku aihe josta haluaisit miun tekevän mielipidekirjoituksen/avautumisen kerro toki!

SEURAA MAMAA Facebookissa/ Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (26)

 1. Vivian

  Siun mielipidepostaukset ovat kyllä blogimaailman parhaimmistoa! 🙂 Vaikka välillä ns. heität homman läskiksi ja kärjistät paljon, niin silti sie osaat kirjoittaa niin ettei niistä ainakaan omasta mielestäni voi loukkaantua. Ja perusteluthan niissä tulee olla, jotain muuta kuin että ”se vaan on niin”. 🙂

  Mie kirjoittelen vapaa-ajalla jonkin verran mielipidekirjoituksia, mutta oma kirjoitustyylini on näissä myös samantyyppinen kärjistävä ja monesti kirjoitan tahallaan ihan yli nämä tekstit. Näitä en ole julkaissut kuin pari kappaletta yhdessä suljetussa blogissani, en halua julkiseen blogiin tuoda näitä, koska osa ihmisistä tosiaan loukkaantuu suht helposti enkä omaan blogiin halua tahallaan aiheuttaa paskamyrskyä. 🙂 Äh, kun harmittaa ettei ehdi niin usein kommentoida kuin haluaisi, varsinkaan nyt kun on vähän kiireitä!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe kiitos :). Joo mie tykkään heittää tarkotuksella vähän kärjistäen tietyt jutut ja välillä ne tulee ehkä vahingossakin liian raffeiks, mutta en haluu jotenki silotella liikaakaan.

   Kiva kun kerkeet kuitenkin välillä käyt kommentoimassa :)!

 2. Nimetön

  Tosiaan sanavapaus on jokaisen oikeus. Itse en mieltäni pahoittanut vaikkakin erilainen näkökanta on moniinkin asioihin. Kävin lukemassa blogiasi kun kaksplussalle siirryit, mutta lopetin sen hyvin pian. Haukkumiseen en koe tarvetta olemme vain niin eri planeetalta ilmaisun suhteen. Kaikenlaisia kirjoittajia tarvitaan. Jokainen itse päättäköön mitä lukee.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Nimenomaan, mielipiteitä ja kiinnostuksen kohteita on erilaisia. Kaikki ei tykkää kaikesta, eikä tarvitsekaan. Kaikki ei ole samasta muotista tehtyjä :). Kiva kun kävit kommentoimassa ”ilmaisu eroista” huolimatta!

 3. sanna

  Aluksi sinun kirjotus tyylisi ärsytti minua suunattomastija sain jotenki kuvan että inhoat kaikkea äitiyteen liittyvää jne..mutta kappas kummaa olenko ihan koukussa blogiiai.Uusia postauksia tulee tarpeeksi usein eikä ne ole tylsiä.Tästä siis ite ainakin opin että juuri tämä ensivaikutelma ei aina pidä paikkaansa:):)

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ohoh, en todellakaan inhoa kaikkea äitiyteen liittyvää :D. Tuosta voisin itseasiassa tehdä postauksenkin, en missään nimessä halua että niin luullaan. Monet aiheet josta kirjoitan, on ehkä sellaisia joista monet bloggarit ei sano ääneen. Mie kirjoitan myös niistä negatiivisista asioista koska haluan purkaa omaa mieltäni + antaa muille Äideille vertaistukea :)!

   Ihana kuulla, että jatkoit lukemista alkuärsytyksestä huolimatta <3! Tuu vaan myöhemminki kommentoimaan :)!

 4. Kuu

  Tää oli hyvä postaus, ensimmäinen laatuaan (en oo nähny vastaavaa ikinä) !

  Oon ihan samaa mieltä sun kanssa tosta, ettämyös eriävät kommentit pitää julkasta mikäli ne on asiallisia , tai no nii mä kyllä julkasen oikeestaan kaikki koska jotkut on niin tyhmiä että väännän sitte rautalangasta 😀

  Mä oon sitä mieltä, että mitä ”rankempi” sitä parempi, siis pitää uskaltaa sanoa omat mielipiteensä ja sellaset liirum laarumit on vaan ärsyttäviä. Toki pitää olla sellasia minkä vois sanoo muutenkin eikä piiloutua vaan sen nettipersoonan taakse (mikä ainakin mulla on ihan sama kun muutenkin). Sanojen takana pitää seistä, se on se lähtökohta. Ja mitä mielensäpahottajiin tulee, niin eihän kaikkien tarvi olla todellakaan samaa mieltä, kuhan on hyvät perustelut ja kuuntelee myös muiden mieliåiteitä (livenä varsinkin!), niin sit se on fine. Ei munkaan kaverit todellakaan ajattele kaikesta samalla tavalla kun mä ja silti ollaan frendejä. Kuhan arvostus löytyy ja perustelut, niin sitte voi olla mitä mieltä vaan :D! Sitä paitsi monet mielipidekirjotukset on avartanu mun ajatusmaailmaa, koska saattaa löytää uusia näkökantoja asiaan 😉

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva kuulla Kuu siusta pitkästä aikaa täällä :)! Miekään en oo (ainakaan muistaakseni) nähny tällästä postausta aikasemmin, joten kiva poiketa massasta sit!

   Niimpä, eriävä mielipide voi olla myös hyvä ja sitä kautta oppia joitakin juttuja itsekin aiheesta. Jotkut vaan tuntuu vääntävän tikustakin valittamista, mitä ei oo onneks vielä omalle kohdalle sattunut, mutta joissaki kommenttibokseissa oon sellasta huomannu.

   Miekin tykkään lukea myös sellasta ”rankkaa” matskua ja iteki aattelen postausaiheet ja mielipiteet joita julkasen sellasiks, joista voisin ihan face-to-facekin jollekin sanoo.

 5. Johanna

  Tykkään sinun mielipidepostauksista tosi paljon. Ja ylipäänsä tavastasi kirjoittaa 🙂

  Ja siitä tykkään kanssa, että kun sinulle kommentoi, niin vastaat siihen aina ja vielä tavalla josta näkee että oot todella lukenut kommentin. Se antaa lukijallekin tunteen ettei yksinään horise kommenttejaan 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva kuulla Johanna :)!
   Mie pidän tärkeenä sitä, että vastaan kaikkiin kommentteihin (paitsi arvontajuttuihin, niihinkin jos on joku kysymys). Minuu nimittäin ärsyttää ite lukijana se, jos bloggaaja ei näe vaivaa vastata. Tulee sellanen turha olo, just että ”horisempa tolle bloggaajalle nyt iha yksinään ja sille on ihan sama kirjotinko kommentin vai en”

 6. Äiti Kainuusta

  Moi Tiina! Oon lukenut blogiasi jo jonkun aikaa ja tykännyt just siitä että uskallat tuoda mielipiteesi julki. Oon täysin samaa mieltä että mielipiteitä on erilaisia ja on todella säälittävää lukea kommentteja joissa ruvetaan haukkumaan toisten mielipiteitä. Voi kun kaikki äidit (ja tietty muutkin) muistaisi, että ei ole yhtä ainutta tapaa olla hyvä äiti, eikä alettaisi heti mollaamaan ja haukkumaan toista, koska harvoin se haukkujakaan on ” so fucking täydellinen” 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Äiti Kainuusta ja kiva kun tulit kommentoimaan!
   Joo mie kyllä uskallan tuoda mielipiteen julki, vaikka se joitakin saattaa ärsyttääkin, mutta tekee itselle hyvää purkaa myös niitä ”ärsyttävämpiä” ajatuksia kirjoittamalla -kiva kuulla että tykkäät :)!

   Niimpä, jotkut vaan tuntuvat olevan olevinaan, että heidän tapansa on se ainoa oikea. Se ei oikeuta kuitenkaan siihen mollaus-haukkumisvyyhtiin.

 7. ac // Pastellipisaroita

  Voi pirulainen, mä olen koko joulun pyöritellyt mielessä aihetta ”miten kirjoitat hyvän mielipidetekstin” ja nyt ehdit jo vähän hipaista aihetta 😀 Oon ihan samaa mieltä, että ihmisten on turha vetää sitä palkokasvia nenään, mutta kyllä mä olen ainakin törmännyt ihan hirrrrveän moneen oikeasti huonoon mielipidekirjoitukseen, jossa vain ollaan jotain mieltä ja kuitataan se sillä että ”se nyt vain on mun mielipide ja mulla on oikeus siihen”, mikä ei mun mielestä päde kaikkeen. Mutta ehkä mä väännän sen postauksen vielä ja jätän tän kommentin vähän vajaaksi ;D

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hehe, eikun postaamaan siitä vaan 😀 :)! Joo no ite pyrin mielipidepostauksissa nimenomaan perustelemaankin, enkä vaan ”Tää on perseestä, miun mielipide, piste” :D.

 8. Milla

  Mä oon ainakin saanut sun äitiyteen liittyvistä avautumisista ihan valtavasti vertaistukea. Kiitos siitä! Se ei todellakaan ole näissä vanhemmuuteen liittyvissä blogeissa yleistä, että äidit uskaltais myöntää ettei kaikki tunnu aina vaan ihanalta. Mielipideasioista kiistellessä on mun mielestä todella ärsyttävää se, kun ihmiset ei voi vaan myöntää että voi olla eri mieltä. Pitää vaan päteä ja yrittää käännyttää se toinen mun ainoaan oikeeseen kantaani:) Ja todellakin, vissiin ilkeily ja asiattomat kommentit on aikalailla suomalainen keksintö. En ole muualla törmännyt enkä pysty jmmärtämään…Pitäis varmaan siitä kehittää Suomen uus vientituote.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ihana kuulla Milla <3! Niimpä, monikaan ei niistä negatiivisista asioista puhu, joten miut saatetaan välillä leimata neiti negatiiviseksi :D. No joo, sellanen pakko käännytys on ärsyttävää. Haha, olisi aikamoinen vientituote :DD.

 9. Maaria / Hulivilini

  Hyvä teksti, täyttä asiaa! 🙂 Samaa mieltä, kyllä mielipidekirjoituksen täytyykin tunteita ja sitä kautta keskustelua herättää, oli se sitten alkuperäisen tekstin ja ajatuksen kanssa samaa tai eri mieltä. On vaan hienoa ja rikastuttavaa, jos omiin mielipiteisiin saa toisenlaistakin perspektiiviä hyvien perustelujen kera! Haukkumista en ymmärrä, mutta asiallinen erimielisyyden ilmaisu on vaan ison peukun arvoinen.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hyvä kommentti, täyttä asiaa 😉 :)!

 10. Maria/LoveBeyondWords

  No mieluummin sitä ite lukee mielipiteitä eri asioista eikä pelkkää liibalaabaa viikonlopun ostoksista jne. Nää sun mielipidepostaukset on kyllä aina niin mielenkiintosta luettavaa ja melkeen aina niihin pystyy samaistumaankin. En kyllä itekään ymmärrä miksi jotkut vaivautuu lähtee haukkumaan jotain, jos mielipiteet eroavat omista. Itse olen onneksi säästynyt negatiivisilta kommenteilta ja ehkä oon välillä liiankin varovainen mitä kirjottelen, sillä tiedän että pahimmat seuraajat mulla on niitä sukulaisia 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mie tykkään lukee välillä myös sellasta liibalaabaa, mut pelkkä sellanen puuduttaisi :D. Kiitti Maria, mieki oon huomannu postauksistas että ollaan aika monessa asiassa samoilla linjoilla :)! Hehe, minuuki seuraa muutama sukulainen, mutta eivät ole kertaakaan kommentoineet 😀

 11. Ällöttävä

  Eikö ällöttäväksi sanominen ole haukkumista? Jos lapsi päiväkodissa kutsuu toista ällöttäväksi, siihen puututaan haukkumisena tai jopa kiusaamisena. Tai jos joku kutsuisi sinun pinnallista blogia ällöttäväksi, taatusti olisi puolustaja jos toinenkin lynkkaamassa haukkujaa.
  On kauniimpiakin tapoja ilmaista kielteisyys/erimielisyys, kuten ”Pitkä imetys on tarpeetonta/erikoista/ei-niin-mun-juttu”, mutta että ällöttävää. Right.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   En tiedä oletko aikaisemmin blogiani lukenut, mutta tyyliini kuulu se, että kirjoitan mielipide/avautumispostaukset aika kärkkäästi. Jos sanon pitkään imettämistä ällöttäväksi, se ei ole mielestäni haukkumista. Jos joku sanoo esim. ”hyi, lihakset on ällöttäviä” ,en usko että lihaskimppu kokee sitä haukkumisena, vaan MIELIPITEENÄ.

   Blogini ei todellakaan ole pinnallinen, vaan nimenomaan päästän lukijoita sinne pinnan alle -en kirjoita pelkästään laukuista, kauniista kodista tai tee kivoja kollaaseja, vaan kerron myös äitiyden varjopuolista ja niistä arjen perkeleistä. Joten pinnallinen blogini todellakaan ei ole :).

  • toinen ällöttävä

   Toivon todella etteivät lapsemme koskaan päädy samaan päiväkotiin/kouluun, kun nähtävästi näytät esimetkkiä että toisia on aivan ok nimitellä ällöttäviksi erilaisista valinnoista ja tavoista.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   En ole hukkunut ketään,ilmaissut vain mielipiteeni eri asioista. Ja en todellakaan opeta lapselleni mitään haukkumista,melko aiheeton heitto.

 12. annukka

  Näinpä!
  Mä tykkään saada eri mieltä olevia kommentteja, mutta niitä en tajua, joissa haukutaan mun mielipide täysin lyttyyn ja sanotaan, etten voi ajatella ko. tavalla. No miksen voi? Koska lukija ei ajattele niin?
  Olis kauheeta, jos kaikki ajattelis täysin samalla tavalla – eihän sillon kenelläkään olis omaa mielipidettä, vaan kaikki olis samaa mössömassaa. Ihan, kun kaikilla ois sama pipo päässä ja samanlaiset housut jalassa. Boring.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   No niimpä! Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, olkoon se sitten eri tai sama kuin lukijalla :).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.