Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

MEIDÄN PERHE

Täällä taas! Tuli pidettyä parin päivän blogihiljaisuutta viikonlopun reissun takia. Perjantaina olin töissä vaille neljään ja lähdimme ajelemaan kohti Etelä-suomea. Perillä oltiin vasta 22.00 jälkeen ja minimieskin simahti jo matkalla. Ihmekkös tuo, uniaika hänellä koittaa yleensä jo 20.00 aikaan. Matka meni kyllä todella hyvin, olen niin ylpeä meidän ministä <3.

Reissun jälkeen, eilen illalla rupesin miettimään erilaisia perheitä.

Jotkut lukijoista tietääkin, että tutustuimme mieheni kanssa internetin ihmeellisessä maailmassa. ”Kannattaa olla nörtti”, niinkuin tokaisin hääpuheessani. Matkamme on ollut lyhyt, mutta vauhdikas.

perhe

IMG_3809b

IMG_3808

Kun kaksi tavallaan täysin erilaista, mutta silti niin samanlaista ihmistä kohtaa ja jotka jakavat silti samanlaisen ajatusmaailman, se on menoa.

Alle viidessä vuodessa olemme menneet kihloihin, hankkineet oman yhteisen kodin, puksauttanut penskan sekä laittaneet pallon  jalkaan papin aamenella. Ulkopuoliset saattaa ihmetellä meidän hurjaa vauhtia, mutta ihme kyllä –kukaan lähipiiristämme ei ole koskaan kyseenalaistaneet valintojamme. Ehkä me ollaan vaan Tiina ja Tuomas joista näkee, että nää tyypit on tosissaan. Toki ihan alussa monikin saattoi miettiä, että liekö tuokaan kestää, mutta on se kestänyt.

IMG_3799

Mekko Vila / Korvikset Thomas Sabo / Laukku Louis Vuitton / Kengät  Fiorella

IMG_3800

Vaikka meillä on melko kliseinen elämäntilanne, perhe, muksu, oma koti ja koirakin löytyy, se ei ole millään lailla ”oikeampi” elämäntapa kuin muillakaan. Jotkut eivät edes halua edellä mainittuja asioita. Välillä tuntuu, että ulkopuoliset ja myös media ajaa ihmisten aivoihin sitä ns. oikeaa perhe-elämää. Kuka on sanomaan mikä on ”oikea” aika perustaa perhe. Mikä on oikea aika muuttaa yhteen tai mennä naimisiin? Pariskuntia on niin monenlaisia. Joillekin sopii etäsuhde ja rauhallinen tahti, toiset taas ovat vielä hätähousuisempia kuin me. Maailmaan mahtuu pariskuntia ja erilaisia elämäntilanteita. Kaikki ei halua lasta tai sitä farmariautoa. Jotkut haluaa ajaa koko elämänsä auringonlaskuun yksinään. Ei ole sitä oikeaa tapaa elää elämäänsä, mutta oma henkilökohtainen kokemukseni asiasta on se, että olen miljoona kertaa onnellisempi nyt, kuin viisi vuotta sitten baaribeibenä.

Meillä on hyvä just nyt, tälläisenä kun nyt ollaan. Perheenä. Perheenä joka ei ole millään lailla täydellinen, mutta se on hyvä just meille.

Kiinnostaisi tietää millaisia tarinoita ruudun siltä puolen löytyy? Oletteko perustaneet perheen kumppanisi kanssa? Oletteko valinneet toisin? Oletteko saaneet ulkopuolisilta ihmettelyä valinnoistanne? Onko teillä ollut nopea vai hidas tahti?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (57)

 1. maija

  Kahdeksan vuotta yhdessä, kihloissa, kolme lasta ja omakotitalo. Vuosi yhdessä niin olin raskaana, tavallaan nopea tahti ollut ja mies muutti monen sadan kilometrin päästä tänne. Jätti kaikki sinne ja alotti uuden elämän minun kanssa.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi, ihanaa että teidän tapauksessa mies on muuttanut eri paikkakunnalta ja aloittanut elämän uudessa paikassa :).Monessa tapauksessa se on ollu nimenomaan niin, että nainen ”joutuu” muuttamaan miehen perässä. Kiitos Maija kertomuksesta :).

 2. nopeasti

  3vuotta yhdessä, vuosi naimisissa, kaksi lasta. Tahti on ollut kova mutta meille juuri hyvä. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Teilläkin ollut sitten nopea tahti :). Kerranhan vaan täällä eletään ja jos tuntuu hyvältä, niin tottakai,niinkuin sydän sanoo =)

 3. jenni

  5 vuotta yhdessä,kihloissa, 2 lasta ja oma paritalon puolikas.
  Ihmettelyä saatiin kun ilmoitettiin ekan lapsen tulosta, kun oltiin niin ”nuoria” (19v ja 22v)
  Lisää ihmettelyä kun viime kesänä ilmotettiin että on tulossa pikkuveli niin lisää ihmettelyä ja päivittelyä että ”joko te nyt jo toisen”…

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva kuulla tällänen nuoren parin rakkauskertomuskin :). Lapsiluku asia herättää ihmettyä moneen suuntaan, tuntuu ettei ole sitä ”oikeaa” ikää siihen kun monesta iästä voi porukka naputtaa 😀

 4. Hanna

  Ensi kuussa tulee miehen kans 2 vuotta yhdessä, poika täyttää lokakuussa vuoden ja marraskuussa 2 vuotta kihloissa 🙂 katto päänpäällä ja koira matkassa mukana. Näin on just hyvä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hei kiva kun joku tuttukin tuli kertomaan :). Niin ja onhan teillä koiravauvakin <3 =)

 5. Onnellinen edelleen

  Menimme naimisiin 5v. seurustelun jälkeen. Tässä oli kerinnnyt jo esikoinen syntymään. Ikää itselläni oli vasta 22v, mies 4v vanhempi. Yhdessäoloa pian 13v, myös toinen lapsi (ikäeroa 1v4kk). Hirmuisen onnellisia ollaan, paljon koettu, erokin oli välillä. Nyt näin ja hyvin menee =) <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi,onnea teille <3. 13-vuotta, se on todella hieno saavutus :). Riidatkin kuuluu parisuhteeseen, ne tietyllä lailla voi myös kasvattaa suhdetta. Hienoa että matka jatkuu edelleen =)!

 6. Kuurankukka

  4 vuotta seurustelua takana, yhteen muutettiin virallisesti kun seurustelua oli takana 3 kk. Lapsi oli tervetullut kun yhteistä taivalta oli takana vähän reilu 2 vuotta ja nyt viimein sylissä tuhisee 4 viikon ikäinen poika. Vaikka kaikki ei aina menekään ihan suunnitelmien mukaan, niin jokaisen muutoksen ajoitus on ollut loppujen lopuksi täydellinen. Perinteisen koiran sijaan perhettämme täydentää kaksi kissaa ja sormuksia ei sormista vielä toistaiseksi löydy, mutta ollaan onnellisempia kuin koskaan aiemmin 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mekin muutettiin yhteen nopeasti, 6kk muistaakseni oltiin oltu yhessä :). Siinä alkaa aikuisten oikeesti vielä enemmän tutustumaan toiseen kun on samoissa nurkissa pyörimässä 😀 :).

   Teidän perhe kuulostaa ihanalta, onnea teille <3

 7. Jenni

  ihana postaus, ja oon aivan samaa mieltä että mikään tahti noiden valintojen ja elämänvaiheiden suhteen ei ole yhtään oikeampi kuin joku toinen! itse tietää mikä tuntuu hyvältä ja oikealta, ja sydäntään kannattaa kuunnella 🙂

  aivan ihania kuvia muuten, oot niin kaunis!! oikein sädehdit näissä kuvissa, ja toi mekko on niin upea ♥

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi kiitos Jenni <3

 8. siia

  Yhteenmuutto 2kk yhdessäolon jälkeen, kihlat 6kk kohdilla ja naimisiin 6 vuoden jälkeen. Eka lapsi tuli kun yhteiseloa 7,5 vuotta, talo ostettiin 10 vuoden kohdalla ja toinen lapsi 13 vuoden kohdalla. Tänä kesänä tulee yhteisiä vuosia täyteen 14 vuotta. Tavatessa oltiin 19 ja 21. Eli alkuun nopeasti muutettiin yhteen, mutta sitten vauhti ollut verkkaista.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Teillä ollut pitkä historia sitten yhdessä :). Tuohan menee just kivasti kun on vähän aikaa taukoa uusista virstanpylväistä ja sitten on taas jotain uutta :).

 9. Annikki

  Yhdessä 9,5 vuotta, josta kohta 9 vuotta jo asuttu yhdessä. Ostettiin yhteinen kämppä 2 vuotta sitten ja sormuksen sain sormeen viime syksynä. Naimisiin mennään ”salaa” maistraatissa ehkä ensi vuonna, kun kumpikaan ei tykkää olla juhlien keskipisteenä ja johan me ollaan ”vanha pari” ni ei oo mitään tarvetta pitää isoja juhlia 😉 Lapsia ei ole vielä, kun vasta sain valmistumisen jälkeen ekan vakiduunin ja halutaan matkustella ja nähdä maailmaa ja sitten niitä lapsia jos on tullakseen tai sitten jatketaan matkustelua ja hankitaan vaikka se koira 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Onneksi olkoon 9:stä vuodesta ja rinkulasta sormessa :). Oi matkustelu on ihanaa, nauttikaa siitä ihmeessä! Me kerettiin käydä parissa reissussa ennen Eetua ja nyt hänen kanssaan ollaan kerran käyty ja ensi kuussa mennään koko perhe Budapestiin =)

 10. äiti ja kaksi lasta

  Tapsimme 10v sitten minun 15v syntymäpäivilläni. Mies vuoden vanhempi. Yhteenmuutta 3v seurustelun jälkeen, kihlat ja omk talon osto 8v seurustelun jälkeen. Siitä heti esikoinen alulle ja kesähäät samana vuonna. Nyt yhdessäoloa takana reilu 10v, kaksi lasta, oma koti, vakityöt ja se farmariauto. Alku hidastahtinen, mutta parissa vuodessa on tapahtunut kamalasti ihania asioita 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   15-veestä, huikeeta! Hänhän on varmaankin sitten siun ensirakkaus :). Siulla kävi hyvä tuuri, miun piti kokea valittevasti monta rupisammakkoa ennen Tuomasta :/ :D.

 11. Mere

  Ihania kuvia! <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos 🙂 <3

 12. hansu

  2 vuotta oltiin yhdessä kun olin raskaana ja mentiin naimisiin. Nyt jo 8 v yhdessä.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Parin vuoden päästä teillä paukahtaa sitten kymppi rikki, huippua 🙂

 13. Heidi

  Oltiin ensin kavereita, ehkä puolisen vuotta, siinä syttyi sitten kipinä. Asuin kesän miehen luona, syksyllä muutto toiselle paikkakunnalle, kihlat, muutto saman katon alle alle puolen vuoden seurustelun jälkeen. Nyt neljä vuotta tuli täyteen ja kaksi vuotias tyttökin on. Nyt suunnitteilla vakavasti omaa kotio ja uutta paikkakuntaa.
  Paikkakunnalla jossa tutustuimme, saimme paljon ihmetyksiä ja myös paljon paskaa niskaamme valinnoistamme ja sen takia olenkin menettänyt paljon ihmisiä ympäriltäni. Silloin ilmoitin että jos jotakuta ei miellytä minun miesvalintani niin voi mennä pitkälle jonnekkin, valitsin mielummin rakkauden kohteeni kuin he jotka eivät voi olla onnellisia puolestani, joita joskus olin kavereikseni kutsunut.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ikävä kuulla , että ympärillä olevat ihmiset on kyseenalaistanu siun valintoja :(. Varmasti rankkaa kuunnella sellaista, kun itse tietää että tämä on se henkilö jonka kanssa haluaa olla.
   Huithait sellaisille, niinkuin sydän sanoo, niin pitää tehdä :).

 14. peppilotta

  Kuvissa kaunis&onnellinen perhe!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Peppilotta, tuo oli kyllä kiva päivä ja oli onnellinen olo :)<3

 15. www.minajamuud.blogspot.com

  Siis aivan ihana mekko 🙂 ihana väri ja mekon pituus – ihaaaana!

  🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos, tykkään tosta itekin kovasti :))

 16. Poppisliini

  Meidän tarinaa nyt osittain jo tiedätkin, mutta yhdessä ollaan oltu 6 vuotta. Yhteen muutettiin 4kk:n jälkeen, kihloihin mentiin kahden vuoden seurustelun jälkeen, oma asunto ostettiin siitä vuoden päästä, neljän vuoden jälkeen syntyi tuo Eetun ikäinen esikoinen, vuosi sitten mentiin naimisiin ja nyt syntyi tuo pikku-U ☺️ eli vuosi ja yksi lapsi enemmän, mutta koira vähemmän kuin teillä

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niinhän myö sillon kirjoteltiinkin miten samistarinat meillä onkaan 🙂 :D. Mut kiva kun virkistit muistia :). Mites on menny pikku-Uun kanssa :)?

  • Poppisliini

   Tosi hyvin, kiitos kysymästä! ☺️ tyytyväinen kaveri on. Iso-Uukin on ottanut pienemmän hirmu hyvin vastaan, haluaa pitää vauvaa sylissä ja käy vaan pusuja muiskauttelemassa leikkien välissä ❤️

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiva kuulla että teillä menee hyvin 🙂 <3!

 17. Elina

  Neljä vuotta ollaan oltu yhdessä (tunnettu kyllä kauemmin), asuttu yhdessä pari vuotta ja molemmilla kauhea vauvakuume. 😀 Töistä ei vaan ole pidemmällä tähtäimellä varmuutta kummallakaan ja miehellä vielä opiskelutkin kesken, joten ei ehkä olisi kauhean fiksua nyt hankkia lasta. Yhteisiä koiria pari kappaletta on kumminkin ja talohaaveitakin on. Kihloista ja naimisiin menostakin on puhuttu. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Tuo on tosi hyvä, että ootte puhunu noista isoista askeleista ja ootte samoilla linjoilla :). Se on tosi tärkeetä :). Hih muistan ite vauvakuume fiiliksen enne ku Eetuu yritettiin, se oli ihan hirmuinen :D.

 18. piip

  Ihana kuva teistä! Ja ihana mekko (miten ton kanssa voi kävellä, mä olen ihan ongemissa paljon lyhemmänkin maksimekon kanssa?).

  Me miekkoseni kanssa tutustuttiin netissä, tavattiin parin kk:n kirjoittelun jälkeen, tapailtiin aika tiiviisti vaikka oli hieman välimatkaakin, yhteen muutettiin noin neljä kuukautta ensitapaamisen jälkeen, naimisiin mennessämme olimme tunteneet 1.5v. Nyt olemme olleet naimisissa 4 vuotta. On yhteinen koti (lainoineen, koirineen, kaikkineen), yhteisiä lapsia ei ole eikä farmariautoa. 😀 Ystävät ei ole (kehdanneet?) ihmetelleet, mutta joiltain tutuilta/sukulaisilta on kyllä kommenttia tullut..

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitoss :). No miun piti itseasiassa pittää helmaa ylhäällä ku kävelin kun olen niin lyhyt :D.

   Hih, teilläkin rakkaus alkanut netistä, hyvä nykyaika 🙂

 19. Sanna

  17 v asti oltu yhdessä, pari vuotta kihloissa, muksu 1,5v. Kukaan ei ainakaan ole suoraan sanonut että nopeeta toimintaa(eikä mun mielestä nyt niin nopeeta ole ollut:D) tms, nuoriksi vanhemmiksi kylläkin:) nyt kesällä täytämme 23v, kohta 6 vuotta oltu kimpassa:)

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kivalta kuulostaa :)! Kiitos Sanna tarinasta 🙂

 20. Paprika

  Me ollaan syksyllä oltu 7 vuotta yhdessä, eli Aislan synnyttyä oltiin oltu lähes viisi 🙂 Ihan hyvä tahti meille, kun oltiin niin nuoria kun tavattiin. En olisi itse aikaillut näin kauaa lapsenteossa jos kyseessä olisin vain minä! 😀 Heh. Ja sitä piti tulla alunperin sanomaan että oot ihan tosi kaunis näissä kuvissa, ihana Tiina <3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ai työ ootte nii pitkään ollu yhessä :)). Hehe no muksu tietty sit kun kummatkin on siihen ready, onneks ukkelis lämpesi sitten ajatukselle 😀 :).
   Kiitti Paprika<3

 21. kertakäyttöananas

  10 vuotta yhdessä, naimisissa kolme. Mies on mun high school sweetheart 😉 Nyt eletään ihan parasta aikaa, kun kainalossa tuhisee 3kk poikavauva.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oii ihanaa, onnea teille pienestä nyytistä <3 ja sweetheartista :))

 22. Johanna

  Aivan ihana postaus, ja niin kauniita kuvia 🙂

  Mun elämäntilanne poikkeaa ihan täysin teidän elämäntilanteesta. Olen ja asun neljättä vuotta yksin, takana 12 vuoden avoliitto ihanan miehen kanssa, joka yhtenä päivänä paljastuikin aivan muuksi kuin luulin. Oli kuulemma harrastanut seksiä viimeisen vuoden aikana yli 30 naisen kanssa, lähinnä kaveriporukoiden baarireissujen ja työmatkojen yhteydessä. No, vaadin, että mies lopettaa touhunsa mutta ei sanoi, että ei pysty lupaamaan, että pystyy lopettamaan tuon ympäriinsä sekstailun. Joten suhde loppui sitten siihen, hänen päätöksestään.

  Nyt toivun, enkä halua enää koskaan muita miehiä. Oman mieheni ottaisin koska vaan kyllä takaisin…

  Silti tykkään lukea sun blogia ihan tosi paljon, ja kaikki perhepostaukset on usein parasta luettavaa. On tavallaan kiva nähdä, että joillakin on asiat kuitenkin hyvin. Kateellinen en ole, enkä vihainenkaan toisten perheistä, pikemminkin kaikki perhejutut jostain syystä vaan kiinnostaa mua 🙂

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Johanna :)!

   Hui kamala, tuli ihan kylmät väreet :o. Siis ihan järkyttävää >:(!! En voi edes kuvitella miltä siusta tuntuu :((. Virtuaalihali ja ex-miehelles virtuaali bitchsläppi!

   Hyvää juhannusta kuitenkin siulle ja oli rohkeaa kertoa hieman erilaisesta tilanteesta, kiitos siitä 🙂

 23. Ninni

  Rustailen nyt meidänkin aikajanan tänne, on ollu kyllä hauska lukea muidenkin 🙂
  Me mennään jo kahdeksatta yhteistä vuotta eteenpäin.. Muutettiin yhteen muistaakseni 1,5 vuoden jälkeen. Kihloihin mentiin kun polkua oltiin taivallettu yhdessä 3 vuotta, naimisiin kaksi vuotta myöhemmin ja lapsi syntyi aika lähelle vuosi sen jälkeen 🙂 Piti ihan oikeesti jo miettiä kun noita vuosia on niin nopeaan kertynyt 😉 Mie 24v ,isäntä pian 27v ja tytön tyllerö kohta 9kk

  • Tiina / Fit Fat Mama

   On ollu kivaa lukea kyllä lukijoiden rakkaustarinoita :). Kiva kun sieki kerroit, teillä on monta vuotta jo takana ja varmasti viel edessäkin <3

 24. Saija

  Toi sun mekko on aivan upee!!
  Täällä suunnalla oltu 16v yhdessä, josta 14v kihloissa ja 4v naimisissa. Lapset 15v, 11v ja 1,5v. Joskus ollaan siis menty pitkällä harkinta-ajalla, joskus toimittu nopiaan ;)) Ei aina todellakaan helpoimman kautta, mutta kliseisesti sanoen – päivääkään en vaihtais pois 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitti Saija ja kiva kun kirjotit teijän tarinaa :). Joskus aikaisemmin tainnu olla jotain puhettakin muistaakseni :).

 25. Raxu

  Todella mahtavia kuvia sulla! Ilo lukea sellaista blogia, jossa on kunnon kuvia eikä (pelkästään) mitään selfieräpsyjä 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi kiitos, kiva kuulla :)! Mie yritän jatkossakin panostaa kuviin enemmän, tykkään itekin lukea blogeja joissa on laadukkaita kuvia 🙂

 26. AsphaltRose

  Tavattiin kanssa netissä miehen kanssa, mies asui Ruotsissa. Tuli kerran käymään mun luona Suomessa, ja seuraava visiitti vähän sitten venyikin. Ei meinaan ole sitten palannut takaisin Ruotsiin. 😀 Kolme vuotta ollaan oltu yhdessä ja pikkujäbä on nyt 1,5 vuotias. Ja siis kyllä todellakin on kyseenalaistettu lähipiirissä, mennyt jopa perhesuhteita rikki, mutta me ollaan onnellisia just näin ja juuri tällä kokoonpanolla. 🙂 Naimiisin menon kanssa ollaan päätetty vähän hidastella, ihan kylläkin vaan sen takia että halutaan säästää häihin sen verran että saadaan just sellaiset häät kun ollaan aina haluttu. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Niin tais olla meilllä puhetta joskus tästä että kummatkin ollaan löydetty ukkelit netistä :).

   Höh ikävää että perhepiirissäkin on tullu sanomista teidän suhteesta :(. Joo ja kannattaa säästää silleen ettei tarttee olla joka penniä sitten miettimässä :)!

 27. Jenna

  Onpa hauska lukea muiden suhteista. Me ollaa ehkä teidän vastakohta,edetään hitaasti, mutta varmasti ;). Ollaan syksyllä pidetty yhtä 8 vuoden ajan, josta kaukosuhteessa/ inttileskenä melkein puolet ajasta. Ollaan keritty asua yhdessäkin, mutta jälleen asutaan eri paikkakunnilla opiskelujen takia. Kihloista, häistä ja lapsista ei vielä tietoakaan kun mulla yliopistossa opinnot kesken ja toinen ei oo vielä alottanutkaan. Mutta kyllä me ehitään, ollaan kuitenki vasta 23.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Nii miustakin, erilaisia tarinoita onon kiva lukea :). Teillä on sitten pitkä taival kerennyt tulla nuoresta iästää huolimatta :). Eetäsuhde varmasti kasvattaa ja opettaa tosi paljon 🙂

 28. Fit Fat Mama

  […] oli linnanjuhlat ja tajusin etten omista kuin yhden täyspitkän mekon. Sama joka näkyi Meidän perhe postauksen kuvissa. Yleensä en tykkää pitää montaa kertaa samaa mekkoa, mutta olen yrittänyt […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.