Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

MEIDÄN JOULU 2017

Joulu 2017 oli ainutlaatuinen, ensimmäinen joulu kahden lapsen kanssa <3. Tässä juttua miten se sujui.

Jouluvalmistelut aloiteltiin paria päivää ennen aattoa. Siivoiltiin,leivottiin pipareita sekä torttuja ja koristeltiin kuusi.

Otettiin ns. viralliset joulukuvat kotona aaton aattona. Pieni neiti kerkesi jo väsykiukustua, mutta tulipahan realistisia kuvia haha! Pakkailtiin tavaroita ja ajeltiin Kajaaniin siskoni luokse joulun viettoon. 3-tunnin automatka jännitti vähän etukäteen vauvan kanssa,mutta Miina heräsi vasta 30minsaa ennen perillä oloa. Oli muuten ihan järjettömän huono keli,lunta tuli niiiin paljon ettei tietä edes näkynyt välillä, eikä edessä ajavia autoja. Penkkaan oli törähtänyt parikin autoa eikä ihme. Tökötin takapenkillä enkä uskaltanut paljon tielle katsella. Päästiin onneksi turvallisesti perille ja serkukset aloitti heti leikkimisen.

Aattoaamuna koristeltiin kuusi. Ajatuksena oli koristella yhdessä Eetun ja kummipoikani kanssa kuusi, mutta ensin kiukustui toinen ja sitten toinen. Koristeltiin kuusi lopulta miehen kanssa kahdelleen, eipä haitannut kun kuusen koristelu on ehdottomasti yksi lempparijuttu joulussa <3. Koristelujen jälkeen pojat sai aattoaamun paketin jännitystä helpottamaan. Sisko oli ulkona ja sanoi nähneensä pihalla joulupukin, joka kertoi tulevansa vasta illalla joten hän halusi antaa yhdet lahjat jo aamusta. Idean aattoaamu pakettiin sain Iinan blogista. Katsottiin kuusen koristelun lomassa joulupukin kuumaa linjaa, ihan vakiotouhuja aattoaamuina. Silloin jotenkin pääsee niin hyvin joulufiilikseen.

Lasten ukki+mummi meidän puolelta tuli myös siskoni luokse. Sen jälkeen syötiin lounasta ja kahviteltiin. Syömisen jälkeen käytiin ulkona miehen ja poikien kanssa,vauva jäi siskoni hoiteisiin siksi aikaa. Laskettiin jätkien kanssa mäkeä ja sen jälkeen remuttiin ulkona. Ihan huippua, että tänä jouluna oli niin paljon lunta! Höpelöitiin ja riehuttiin ulkona, juostiin lumipenkkaan ja leikittiin hippaa.

Ulkoilemisen jälkeen katseltiin ohjelmia ja otettiin rennosti. Syötiin jouluruoka ja oma lempparini oli tänäkin vuonna laatikot. Miina köllötteli kiltisti viltin päällä lattialla ja sain syödä koko ruuan alusta loppuun jes! Ruuan jälkeen hengailtiin taas ja pojat leikki keskenään. Sitten tuli saunomisen vuoro. Juuri kun oltiin tultu saunasta, joulupukki soitti siskolleni, että viis minsaa ja hän on paikalla.

Kerkesin juuri ja juuri syöttää vauvan loppuun, onneksi muistin vetäistä mekon kunnolla, muuten olisi ollut hinkit pukilla vastassa haha! Miina kiukutteli alku pukkeilun, mutta rauhoittui onneksi lahjojen jakamisen ajaksi. Eetu lauloi ihanasti joulupukille ja sain sen kuvattua kännykällä videollekin, ihana <3. Lahjoja tuli sekä lapsille, että miullekin tosi kivoja. Teen niistä postausta myöhemmin.

Lahjojen jakamisen jälkeen menin nukuttamaan vauvan ja pojat jäi hetkeksi leikkimään uusilla leluilla. Korkattiin vihdoinkin kihjalaislahjaksi saatu kuohuviini, eihän se ollutkaan majaillut kaapissa kuin 5-vuotta haha! Join yhden lasin ja napsittiin samalla lahjaksi saatuja konvehteja.

Tämä on juuri sellainen juttu, minkä voisi kirjoittaa ”juotiin romanttisesti kultaa sisältävää kuoharia miehen kanssa romanttisesti aattoiltana. Lapset leikkivät iloisesti ja katselimme rakastuneesti toisiamme silmiin”. Tai sitten niinkuin se oikeasti oli: ”Pojat yritti käydä napsimassa meidän kohvehteja ja melkein suuttuivat kun kerrottiin niiden olevan meidän lahjakonvehteja. Olin himoinnut kuohuviiniä todella pitkään, mutta loppujen lopuksi maistui aika pahalta. Yritin tokaista jotain romanttista, mutta revettiin kummatkin vain nauramaan :D”. Mutta oli kuitenkin kiva, pieni hetki <3.

Oltiin vielä joulupäiväkin siskon luona. Kävin siskon kanssa kahdelleen pienellä kävelylenkillä ja miehen kanssa illalla kävelyllä. En edes muista milloin oltaisiin viimeksi kävelty miehen kanssa ihan kahdestaan, ilman koiraakin ulkona. Käveltiin käsi kädessä ja voivoteltiin täysiä mahoja. Tavallaan minitreffit siis hih! Illalla kun muksut meni nukkumaan katsottiin vielä telkkarista Napapiirin sankarit 2, toisetkin minitreffit tavallaan. Btw, ihan karmea ajatus jos oikeassa elämässä isä lähtisi lietsuun 1vee muksu mukanaan ja vielä hukkaisi sen hyrr.

Ajeltiin kotiin vasta Tapaninpäivänä eli oltiin Kajjaanissa 3-yötä. Päivien aikana olin todella vähän puhelimella ja somessa, rentouttavaa. Joulurauhaa varustettuna pienillä serkusten tappeluilla, ruokaähkyllä, sukulaisten seuralla, telkkarin töllöttämisellä, saunomisella, ulkoilulla ja löhöttämisellä. Oikein kiva, ensimmäinen joulu 2 lapsen vanhempana <3.

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.