LYHYT JA TEHOKAS TREENI?

Olen muutamalta pessimisti-Penalta saanut useaan otteeseen kuulla arvostelua siitä, kun treenaan ruokatuntini aikana. ”Eihän siinä ole mitään järkeä?!”,  ”miksi et käy illalla/aamulla/töiden jälkeen?!”, ”ei siitä ole mitään hyötyä!”,  ”normaalisti treenataan omalla ajalla”. Tokaisin, että niin, onhan se ruokatuntikin omaa aikaa. Jotkut vetää sillä ajalla valmisruokia ja jotku käy puntilla.

Luonteeltani olen melkoinen hätähousu ja kärsimätön, joten lyhyt ja säpäkkä treeni on aina tuntunut omimmalta. Pitkissä, yli tunnin mittaisissa ajatus alkaa karkailemaan enkä malta enää keskittyä. Lyhyissä saan pidettyä ajatuksen kasassa ja oikeesti keskityttyä. Ajatuksen voima on nimittäin treenissä myös tärkeää. Yritäpä kyykätä oikealla tekniikalla jos pää on jossain muualla -ei hyvä.

Tässä siis vinkki vitosia miten tehdä lyhyt ja TEHOKAS treeni

 

0P4A0442

 1. Suunnittele. Päätä selkeästi ennen treeniä mitä liikkeitä teet ja mitä lihasryhmiä. Lyhyessä treenissä ei ole aikaa ylimääräiseen haahuiluun tai hmm hmm:telyyn.

 

2. Hyödynnä sarjatauot. Treenin aikana keskityn yhteen ”päälihakseen” ja sarjatauoilla teen esimerkiksi toisen lihasryhmän liikkeen. Esimerkiksi vatsalihasliikkeitä jotka muuten helposti jäävät treenaamatta. Päälihas lepää, joten se jaksaa seuraavan setin puristaa silti. Joskus otan salikuvia myös salitauoilla niinkuin instaseuraajat on huomannu 😉

 

3. Supersarjat. Tee 2 eri liikettä putkeen per lihas. Olkapäille esimerkiksi pystypunnerrus + viparit sivulle. Hapottavaa, nopeaa ja taatusti tehokasta. Tekniikka ei silti saa jäädä unohduksiin.

 

4. NAUTI! Lyhyt treenikin voi olla nautinto, keskity ja nauti treenistä <3.

 

5. Tee tehokkaasti. Viiden lista kiteytettynä kahteen sanaan. Lyhyeen treeniin pitää keskittyä vielä enemmän kuin pitkään, tehdä parhaansa, hyvillä painoilla ja tekniikalla jotta treenistä on myös hyötyä.

 

sali

12424790_727826234014588_1837111854_n

tänään

 

Pessimisti-Penat saa pitää negatiivisen ajattelumaailmansa, lyhyt treenikin voi -ja on todellakin tehokas. Olen ruokkis reenaillut nyt 6-viikkoa ja kehitystä on tullut jo siinä ajassa.

 

Tykkäätkö mieluummin lyhyistä ja säpäkistä vai pitkistä ja ”rennommista” treeneistä?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (11)
 1. Upeaa että ehdit ruokkiksella treenata, mutta olen jo pidemmän aikaa miettinyt kuinka sen teet 😀 1. Kuinka lähellä sali on työpaikkaasi, eli kauan siirtymään menee aikaa? 2. Kauanko ruokkiksesi kestää? 3. Meneekö aikaa vaatteiden vaihtoon/freshiytymiseen? 4. Kauanko ehdit treenata? ja 5. Milloin sitten syöt? 😀 Anteeksi uteliaisuuteni mutta olen tätä pohtinut varmaan koko sen ajan, mitä olet ruokkiksella treenannut! Itselläni menisi varmaan pelkästään vaatteiden vaihtoon vähintään 10min yhteensä, enkä viitsisi enää jäljellä olevalla ajalla käydä treenaamaan! Mutta tosi huippua että joku ottaa kaiken ilon ruokkiksesta irti! Aina ei tarvitse istua aneemisesti naama kiinni kännykän näytössä kaikkia taukoja!

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   13.1.2016, 06:23

   Moi, ei mitään kiva kun kysyit :). En noita asioita tajunnu postaukseen laittaa, däm!

   1. Sali on työpaikan alakerrassa, vaihdan työpisteellä salikengät jalkaan ja juoksen pukukoppiin. Aikaa menee varmaan 1min
   2. 30min
   3. Puen aina aamulla treenivaatteet normivaatteiden alle ja pukkarissa vaan vetäisen ylemmän kerroksen pois. Miulla on se hyvä, etten hikoile kuntosalitreenissä oikeestaan, aerobisessa vaan :). Jalkatreenin jaan yleensä 2 päivälle etten olisi niin hikinen. Meikin korjauksen (huulikiiltoa, pohjustuksen korjausta stickillä) hoidan työpisteellä jossain vaiheessa päivää. En ole face-to-face työssä joten ei sinällään haittaa vaikka näyttäisikin vähän harakalta :D.
   4. 25min
   5. Vedän protskun+argi+ sekoituksen heti treenin jälkeen työpisteellä ja ehkä jonkun banaanin jos on mukana. Sitten kahvitauolla syön normiruuan 🙂 (josta olen tosin nyt lipsunut :/ )

   Kiitos mielenkiinnosta, mukava oli vastailla 🙂

 2. Tykkään myös nopeista, mutta tehokkaista treeneistä. Juurikin noilla samoilla vinkeillä( mm. Supersarjat ja esim. Myös kiertoharjoittelu, patteritreeni) saa lyhyessäkin ajassa hyvän treenin aikaan.
  Samat asiat kiinnostavat sun treenin toteutuksessa, mitä edellinen jo kyseli- miten käytännössä toteutat ruokkistreenit ? 😄
  Itsellä kun ruokatunti on 30min niin ei toivoakaan hikitreenistä(no, eipä oo saliakaan)

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   13.1.2016, 06:24

   Supersarjat on ihania <3. Alhaalle vastailinkin, mutta sen verran että 30min ruokkis on ja juoksen työpisteeltä pukkariin johon menee ehkä 1min. Suuri onni meidän arkeen tälläinen vaihtoehto :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *