LOPETTAKAA RASKAUSMAHOJEN ARVOSTELU!

”Onpa pieni maha”, ”Onpa  iso maha”, ”Onko siellä kaksoset”, ”Ei uskois että oot niin pitkällä”.

Milloin raskausmaha sitten on sopivan kokoinen, onko sellaista?

JUURI SOPIVAN KOKOINEN

Sekä esikoisen, että toisen lapsen odotuksessa minulla on ollut muiden mielestä se Pieni maha. Eetun raskaudessa vatsa kulki alakäyrällä. Nyt Myyn odotuksessa maha on mennyt oppikirjan mukaisesti keskikäyrällä, neuvolan tädin sanoja lainatakseni. Siltikään en näköjään ole joidenkin ihmisten mielestä ”normaali raskausmahainen”.

Ehkä, ja varmastikaan ihmiset ei tarkoita pahaa ”ompa pieni maha” lohkaisuilla, mutta kyllä minä mieleni pahoitin viikonloppuna. Juttelin erään naisihmisen kanssa ja hän kuultuaan lasketun aikani olevan elokuussa, sieltähän se tuli ”ompa pieni maha”. Vastasin, että just sopivan kokoinen. Mainitsin myös, että esikoisen aikaan oli vielä pienempi ja lapsi oli syntyessään 2,7kg. Itse painoin syntyessäni 2,8kg ja olen muutenkin pienikokoinen, joten ehkä on luonnollista, että 157cm:llä normaalisti n. 50kg: painavalla on siro maha raskaana. Tuota mainintaa aikaisemmin vatsani muka pientä kokoa on kommentoitu pari kertaa aikaisemminkin.

Esikoisen aikaan rv 27

Esikoisen aikaan rv 29

Tässä odotuksessa rv 28+0 

Pitää myöntää, että olen itsekin sortunut ”onpa iso maha lohkaisuihin”, mutta esikoisesta kuultujen raskausmaha arviointien jälkeen olen sanonut odottajille arvostelujen sijaan ”onpa ihana maha”.

Sovittaisiinko ettei jatkossa arvostella muiden ihmisten raskausmahoja? Onko sinulle kommentoitu arvostelevasti vatsan kokoa raskaana? Aion vastata itse jatkossakin mahdollisille kommentoijille ”JUST SOPIVAN KOKOINEN”.

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (43)
 1. Mulla oli tismalleen ku sinulla, esikoinen ja ainokainen syntyi 09/16, painoi 2700g ja treenasin ihan raskauden loppumetreille. Olen itse 160cm. Huvittavinta oli, että mahan koko tuntui olevan aina katsojan silmissä 😀 osa sanoi pieneksi, osa isoksi, osa ei kommentoinut ollenkaan. Mun mielestä tuo ”ompa ihana maha” olis ollu ihana kuulla koon päivittelyn sijaan <3 ehkä ensi kerralla jos sellainen vielä suodaan 🙂

  Sulla on ihana maha! <3

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   7.6.2017, 08:53

   Joo miekin olen itseasiassa huomannu saman, että jotkut (harvat) on naureskellu, että ”oot aamupala aikaan ollu paikalla” viitaten kasvaneeseen mahaan ja jotkut sitten että onpas pieni.

   Kiitti Omppu, Myy masu on <3

 2. Ihana maha tms. on tosi kivaa kuultavaa, mutta samaa mieltä, että raskausmahan kokoon ja muotoon liittyvät kommentit eivät tunnu hyviltä odottajasta. Vaikka ei kukaan mitään pahaa niillä tarkoitakaan, niin jonkinlaiseen muottiin siinä ajaudutaan laittamaan.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   7.6.2017, 08:53

   Samaa mieltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *