Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Lopeta PITÄISI ajattelu vaan TEE asialle jotain!

Monia asioita tulee mietittyä ”pitäisi” tehdä sitä ja tätä. Pitäisi, pitäisi, pitäisi. Liian monesti asiat kuitenkin vain jää ajatuksen tasolle ja pitäisi ratkutusta jatkaa aina tasaisen epätasaisesti. Elokuu oli miulla tekemisen aikaa, eikä pelkkää pitäisi lässytystä. Tässä muutama esimerkki joita olin miettinyt jo pitkään, mutta jotka oli aikaisemmin jääneet tekemättä;

Käytin esikoista ratsastamassa

Jo pari vuotta mietin, että haluaisin käyttää esikoista ratsastamassa. Puhuin asiasta nimenomaan muodolla ”pitäisi”. Viime kesänä sälli ratsasti aasilla ja oli siinä niin topakkana jätkänä että. Viime kuussa vihdoinkin käytettiin Eetua ratsastamassa. Minimies oli niin reipas ja meni raviakin -eikä hän ollut koskaan aikaisemmin istunut hevosen selässä. Opastettiin miten hepan saa liikkeelle, miten pysäytetään ja kuinka käännetään. Eetu itsenäisestikin rupesi kääntämään ponia ja olisi halunnut mennä ravia ihan lopussakin -kerrottiin, että ratsastus lopetetaan aina käyntiin.

Itse harrastin nuorempana ratsastusta aktiivisesti. Kävin estekisoissa ja olin lähellä ostaa tallinomistajan kanssa hevosen puoliksi, mutta sitten tuli teini-ikä ja kyllästys. Harrastus jatkui epäsäännöllisenä ja edellisen kerran olen ratsastanut 2-vuotta sitten. Tässä on yksi ”pitäisi” käydä itsekin ratsastamassa kohta -ei vaan haluaisin käydä. Ratsastaminen harrastuksena on kyllä älyttömän kallista, muistan kun kävin ensimmäistä kertaa ratsastamassa ala-asteikäisenä tunti maksoi 10e. Nyt irtotunti kustantaa tyyliin 30e.

Kävin Vehkalahden ulkotreenipaikalla

Monta monta kertaa mietin, että pitäisi käydä Vehkalahden ulkotreenipaikalla. Käytiin kerran jo autollakin ajamassa siinä, jotta tiesin varmasti missä se on. Homma jäi kuitenkin pitäisi listalle. Kunnes yksi aamu päätin, että NYT! Vauva jäi miehen kanssa kotiin ja lähdin esikoisen kanssa treenipaikalle. Tehtiin yhdessä juosten pujottelua, tasapainorataa jossa oli esim. liikkuvia tukkeja joista piti puikkelehtia. Lihaskunto-osuudessa käytössä oli esim. trx-nauhojen tapaiset sekä maassa olevat kahvakuulat. Eetu leikki ”nauhoilla” mm. palomiestä ja mie sain tehtyä treeniä. Suosittelen lämpimästi Joensuulaisia käymään tuolla, sijaitsee siis Vehkalahden S-marketin takana.

Kävin pari kertaa kuntosalilla

Kävin lasten kanssa kuntosalilla itseasiassa 2 kertaa. Toisella kerralla unohdin vielä puhelimen kotia, joten esikoisella ei ollut edes ohjelmaa katsottavana. Hän malttoi kuitenkin käyttäytyä ja olla kiltisti, söi maissinaksuja ja luki kirjaa. Välillä tuli kysymään mitä teen. Vauva nukkui koko treenin ajan. Tuli niin älyttömän hyvä fiilis <3.

Käytiin uimarannalla, jossa ei oltu aikaisemmin käyty

Ranta osottautui todella hyväksi ja tuli niin pöljä olo ”miksi en aikaisemmin saanut tätä aikaiseksi”. Oikein rupesin ruoskimaan ajatuksella itseäni, mutta käänsin ajatuksen kuitenkin niin -että hyvä kun nyt käytiin.

Heitin talviturkin

En ole mikään uimari aikuisiällä. Viime kesänäkin heitin talviturkin laskeutumalla laiturilta kiljuen ja plumpsahtamalla kerran umpisukkeluksiin. Nyt uin vaatteet päällä, koska en tajunnut ottaa omia biksuja päälle. Mietin lähtiessä, että en kuitenkaan halua uida. Jotkut saattoi katsoa, että onko tuo ihan pöljä kun vaatteet päällä ui, mutta ho cares. Pitää elää hetkessä, tekikin mieli uida, joten mitäs sitten jos uikkareita ei sattunut olemaan mukana hih.

Varasin kirpparipaikan

Tuskastuin ja ahdistuin jälleen ylipursuavia kaappeja, joten varasin vihdoin kirpparipaikan. Voin vaan kuvitella miten ahdistusmöykky pienenee kun pääsen tavarasta eroon, ai että. Kirpparilla.fi myyntipaikka 138  tiistaista 4.9 lauantaihin 8.9 asti!

Aloitin vauvalle unikoulun

Asia jota vaan pitkin ja pitkitin, kunnes päätin että perkele NYT.

Kuulostaa ehkä pieniltä ja pöljiltäkin jutuilta, mutta itselle tuli noista ihan älyttömän hyvä onnistujafiilis. Tyyppinä mie olen vähän sellainen on-of. Kun saan jonkun idiksen, rupean suin päin yleensä tekemään ja innostumaan, mutta tämä pitäisi pöljäily on kuitenkin miulla monesti paha tapa.

Lopeta PITÄISI ajattelu vaan TEE asialle jotain on myös potku itselleni. Jos/kun huomaan puheessani toistuvan usein jonkun tietyn asian ”pitäisi” sitä tätä, otan siitä kopin. Mietin haluanko tehdä sen oikeasti ja TEEN sen. Itselleen pitää olla armollinen kyllä, eikä piiskata itseään mikäli kaikkia pitäisi pälätyksiä ei tulekaan tehtyä. Mutta armollisuuskin voi mennä laiskuuden ja aikaansaamattomuuden puolelle.

Tekemisen iloa ruudun sinne puolelle! Mikä on edellinen asia minkä tekemistä olet itse pitkään pitäisittälyt ja TEIT sen?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.