Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

LIIKUNTASUUNNITELMA

Pahoinvointi alkaa väistyä pikkuhiljaa yksittäisiä päiviä lukuunottamatta (tänään töissä purjo kutitteli melkein kurkussa), mutta nyt nivuskipu tai joku ihme vaivaa oikean puolen jalkataivetta. Välillä kävelykin sattuu…olen yrittänyt venytellä, mutta toistaiseksi ei ole kovinkaan paljon auttanut.

Ajattelin kirjoittaa hieman ylös liikuntasuunnitelmaa, koska puoliksi suunniteltu on puoliksi tehty vai miten se meni.

 1. Työmatkapyöräily. Vaikka tämä Suomen sää on keväisin aika hanurista, niin edelleen kuljen pyörällä niin pitkään kun vaan voin.
 2. Kuntosali ruokkiksella voinnin mukaan. Salitreeniin kaipaisin jotain parempaa suunnitelmaa, mutta toisaaltaan en halua määritellä liikaakaan vaan edetä voinnin mukaan. Raskauden aikana ajattelen treenin lähinnä ylläpitävänä ja kehoa huoltavana. Huomasin tammikuussa selän ja muun kropan kipuilevan enemmän kun en voinut käydä salilla. Kerran viikossa jalkapainotteista kuten prässiä, luistelukyykkyä ja sen sellaista, kerran viikossa käsipäivä ja hmm. Jalkaprässi on tuntunut nyt todella kivalta tehdä, siinä selkä säilyy oikeassa asennossa, toisinkuin kyykyssä jossa on isompi riski jotta liikerata menee pieleen. Joskus voisin tehdä salilla pelkän aerobisen crossarilla.
 3. Hölkkälenkki viikonloppuisin. Kävin eilenkin hölkkäämässä pienen lenkin auringonpaisteessa ja ai että teki gutaa! Spotify pauhasi korvissa, syke säilyi tasaisena ja koirakin käyttäytyi hyvin. Ainoa miinus kun pissahätä yllätti kesken lenkin ja piti äkkiä kirmata kotiin haha! #vainraskausjutut
 4. Jooga/pilates kerran viikossa. Kehonhuoltoon pitäisi kiinnittää enemmänkin huomiota, mutta jos nyt vaikka merkkaisin ihan kalenteriin tietylle/tietyille päiville ylös joko youtubesta tai ryhmäliikunnassa käyden kehonhuoltotunnilla.
 5. Lantionpohjatreenejä yritän myös tehdä säännöllisemmin.

Toivotaan, että jalkataive vai mikä onkaan kipuilu lähtee hellittämään ja voin liikkua edelleen suht ookoosti. Eetun raskauden aikaan posotin menemään hirmuisella draivilla, tuntuu ihan löhnäkkeeltä mitä vertaa siihen aikaan hehe. Voinnin mukaan ilman stressiä, aktiivista arkea kuitenkin ylläpitäen.

Jos tulee mieleen vinkkejä keskiraskauden liikuntaan/johonkin jolla saisi helpotettua tuota liitoskipua vai mikä onkaan otan vinkkejä mieluusti vastaan 🙂

Oikein kivaa maanantaita <3.

Kommentit (5)

 1. miltsu

  ootko pystyny tekee ihan hyvin prässiä vielä? itse en ole uskaltanut kun maha kasvaa (rv22) kun saa hirveesti ristiriitaista tietoa mitä tehdä ja mitä ei 🙁 ootko kokeillu vesijuoksua tai vesijumppaa,jos liitoskivut ei äityis siitä?

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo hyvin oon voinu tehdä :),Eetusta tein prässiä varmaan liiankin pitkään…miekin olen kuullut paljon ristiriitaista tietoa,yleisin on just se että kuuntele kroppaa ja oman voinnin mukaan. Prässissä olen keskittynyt työntövaiheessa myös lantionpohjaan,niiden aktivointi on tärkeää mitä olen lukenut.

   Uinti voisikin olla hyvä raskaana,en vaan itse tykkää oikein uimisesta :/

  • Anna^

   Joo just meinasin sanoa myös, että prässi on mun tietojen mukaan kielletyllä listalla, kun siinä jää kohtu puristuksiin. Mut toki jokainen tekee niinkuin parhaaksi näkee 🙂

 2. lukijasi

  Hei, laitoin sulle s-postia aiheeseen liittyen 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi, joo huomasin, vastaan siihen tänään :)! Kiitos tätäkin kautta vinkeistä (:

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.