Lihansyöjä testaa: kasvisbolognese

Lihansyöjä testaa postaussarjassa kokeilen erilaisia kasvisruoka/vegevaihtoehtoja ja kerron rehellisesti mitä mieltä kyseisestä tuotteesta olen. Lihansyöjä olen 100%:sti vaikka välillä yritän kokeilla jotain kasvisvaihtoehtoja. Meidän perheen miesväki on kovasti kokeiluja vastaan, eikä kiinnosta kokkailla usein vain minulle ja Taaperolle erikoissössöjä, joten kokeilut on suht vähäisiä. Silloin tällöin kyllä, mutta useamminkin voisi olla. Lapset ovat kovin nirsoja, joten harmittaa heittää ruokaa hukkaan.

Nyt haluan kuitenkin haastaa itseäni ja kokeilla silloin tällöin kasvisruoka/vegevaihtoehtoja ja kirjoitan niistä blogiin mielipiteet. Rehellisesti sanoen moni ”hippiruoka” ( ei pahalla, älkää vetäkö hernettä nokkaan) on maistunut ihan p*skalta, joten odotan mielenkiinnolla.

Ensimmäisenä tuotteena menin sieltä mistä aita on matalin ja kokeilin valmista soijabolognesekastiketta jonka markkinoin lapsille ihan normaalina jauhelihakastikkeena. Nimittäin aika satavarma, että jos olisin esikoiselle kertonut sen olevan soijakastiketta, niinhän sitä ei olisi edes maistanut. Mutta miten kävi: menikö huijaus lävitse?

Oma mielipide

Vaikka olen itse kokannut muutaman kerran soijabolognesea, yllätyin miten oikealta jauhelihakastikkeelta ruoka näytti. Ei todellakaan olisi millään muotoa osannut arvata sen olevan soijasta jos ei olisi tiennyt.

Ensi haarukallisesta paistoi ihan selkeästi soijan maku lävitse ja ajattelin, että hyi. Muutamien haarukallisten jälkeen suussa maistui kuitenkin enemmänkin mausteet. Kastike oli maustettu todella hyvin! Ei ollut mautonta, eikä pelkkää soijan makua ensifiiliksestä huolimatta.

Eniten mausteista maistui basilika ja valkosipuli. Soijan makua saa peitettyä vielä lisää jos annokseen töräyttää hieman ketsuppia. Itse söin ilman ketsuppia, mutta lapsille laitoin sitä.

Katsoin purkin kyljestä vasta jälkikäteen, että tsösses tässä on 70% kasviksia -erittäin paljon ja hyvin siis.

Syön harvoin valmisruokia, mutta tämä oli kyllä sellainen jonka voisin ostaa uudelleen. Hätävara hetkiin jolloin kaipaa nopeaa perusruokaa ja haluaa valita kasvisvaihtoehdon. Ei kuitenkaan niin hyvää, että haluaisin ottaa tätä lisää lautaselle. Plussaa edullisesta hinnasta!

Pisteitä annan 3/5.

Lasten mielipide

Maistuu vähän oudolta jauhelihalta. Esikoinen söi annoksen kuitenkin todella reippaasti (tosin ketsupin kanssa) eikä syömisen aikana valittanut. Ei halua kuitenkaan kuulemma uudestaan tuota syödä.

Taapero söi tosi reippaasti melkein koko annoksen. mikä ei ole häneltä ihan jokapäiväinen juttu todellakaan.

Joten sanoisin ehkä 3-/5 lasten puolesta, koska annokset hupeni kommenteista huolimatta, eikä 5-vuotias huomannut ulkonäöllisesti mitään poikkeavaa.

VegyÙ italialainen kasvisbolognese hinta n. 3,29e / 400g purkki

Tuosta yhdestä purkista söi itseni lisäksi 2 lasta ja purkkiin jäi vielä hieman kastiketta.

Tuote löytyi valmisruoka puolelta ja ostin ihan s-marketista.

Mitä mieltä olette tästä uudesta postaussarjasta? Saa heittää kommentteihin toiveita mitä kasvisruoka/vegejuttuja haluiaisit minun kokeilevan ja kertovan rehellisen mielipiteen!

Lue myös

Helpon arkiruoka ever

Viikon arkiruuat

Helppoja arkiruokia x 4

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (6)
 1. Mä ostin hunajan makuisia mifusuikaleita ja tein siihen perus ruokakerma currykastikkeen, myin sen koko perheelle kanakastikkeena ja esikoinen 6v söi kaksi isoa annosta vaikka on tosi nirso 😄 itse sanoisin siitä, että jostain syystä mifun rakenne hieman ällöttää oli ihan ok ruoka mut ei semmonen, että tekisin toiste.

  1. Me tehtiin joskus wokkia johon käytettiin noita suikaleita ja sanoin esikoiselle, että kanaa. Ei oikein tykännyt 😀

 2. Kannattaa kokeilla Quornia. Siinä ei ole niin hallitsevaa sivumakua kuin soijatuotteissa tai Nyhtökaurassa/Härkiksessä.
  Einespuolelta suositus Hälsans Köketin kasvispyöryköihin https://www.halsanskok.fi/arkisuosikit/kasvispyorykat Ehkä hiukan hintavia, mutta super hyviä ja helppoja 🙂

  1. Moikka Jenni, Quornia olenkin joskus käyttänyt, mutta kiitos muistutuksesta, pitkään aikaan en oo sitä tehnyt 🙂
   Noita kasvispyöryköitä en ookaan kokeillu, voisi testata joskus jos tulee tarve ostaa nopeeta jotakin -kiitti vinkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *