Lapsiperheen asumiskulut kuukaudessa

 

Kaupallinen yhteistyö Omalaina.fi

 

Lapsiperheen asumiskulut kuukaudessa on sievoinen summa rahaa. Äitiyslomalla maksettiin lainasta pelkkiä korkoja, mutta nyt kun olen palannut työelämään aloitettiin maksamaan lainaa taas normaalisti. Ja voi tsösses kyllä kirpaisee entisten parin sadan korkojen maksujen jälkeen.

Asumiskustannukset on kuitenkin kiinteä kulu joka pitää maksaa joka ikinen kuukausi. Eroon siitä ei voi kokonaan päästä, mutta kilpailutus on mahdollista mikäli asut omistusasunnossa. Yhteistyössä Omalaina.fi :n kanssa tulin kertomaan minkä verran meidän asumiskulut on kuukaudessa ja miten lainaa pystyy helposti kilpailuttamaan netin kautta.

Asumme rivitalo neliössä joka on omistusasunto. Maksamme kuukausittain sekä vastiketta, että lainan lyhennyksiä. Vaikka talo on uusi, tässä on yllättävän korkea vastike. Taloyhtiö on aika pieni ja käytössä on isännöinti ja talohuolto joka selittää osaksi kustannuksia. Välillä kuitenkin tulee mietittyä, että olisiko sittenkin pitänyt etsiä pari -tai omakotitalo, koska niissä ei useimmiten ole vastiketta. Rivitaloasuminen on kuitenkin helppoa asumista; ei tarvitse miettiä pahemmin pihahommia tai muuta.

Vastikkeen hinta kuukaudessa vesimaksujen kanssa on 320e.

Ensimmäinen asuntolainamme oli Tapiolasta, mutta sen fuusioiduttua S-pankiksi teimme kilpailutuksen siinä vaiheessa kun tarvitsimme uuden asunnon ostoa varten lainalupauksen.

Lainan kulut ja korko vaihtelevat suuresti eri pankkien välillä, ja lainan todelliset kustannukset voivat yllättää, jos lainaehtoihin ei ole tutustunut huolella. Siksi lainaa ei koskaan kannata ottaa ilman pankkien ja rahoituslaitosten vertailua. Vertaamalla eri pankkien hintatasoa toisiinsa, voit olla varma siitä, että et tule vahingossa valinneeksi lainaa huonoilla lainaehdoilla.

Asuntolainan lyhennys kuukaudessa on 887€.

 

Lapsiperheen asumiskustannukset kuukaudessa meillä on siis 1207€.

Maksamme tietenkin asumiskulut puoliksi, eli per henkilö 603,5€ kuukaudessa.

 

Kokonaisuutena summa kuulostaa isolta, mutta per henkilö vähän reilu 600e ei ole paljoa. Verrattuna esimerkiksi yksiöiden vuokrahintaan Joensuussa joka voi olla n. 500e.

Laina-aika meillä on 20-vuotta joka on aika pitkä. Lainojen kilpailuttaminen ja vertailu jossain vaiheessa on ehdottomasti järkevää. Itse maksan ainoastaan asuntolainaa, mutta mikäli henkilöllä on monta pikkulainaa voi niistä kustannukset nousta isoiksi kaiken maailman korkojen ja kuukausikulujen suhteen . Vertailu ja kilpailuttaminen kannattaa aina!

Tässä helppo vinkki lainojen vertailuun ja yhdistämiseen

 

Vertailu voi viedä paljon aikaa, jonka vuoksi kannattaakin ottaa avuksi ilmainen OmaLaina.fi vertailupalvelu.

OmaLaina.fi on täysin kotimainen vertailupalvelu, joka kilpailuttaa puolestasi yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta jopa 60 000 euroon asti. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, jolla vertailu käy nopeasti ja luotettavasti. Hakemuksen täyttäminen ei sido lainan ottamiseen, vaan voit rauhassa tutustua lainatarjouksiin ja valita niistä sopivimman.

Näin kilpailutat lainan OmaLaina.fi:n avulla

1. Valitse lainasumma ja laina-aika OmaLaina.fi:n lainalaskurista, niin näet heti arvion lainan kuukausierästä ja kuluista.

2. Täytä lainahakemukseen tarvittavat tiedot. Hakemuksessa kysytään esimerkiksi koulutuksestasi, työsuhteestasi sekä aikaisemmista lainoista. Näiden tietojen avulla pankit ja rahoituslaitokset voivat laskea sinulle henkilökohtaisen lainatarjouksen.

3. Jos haluat hakea lainaa esim. yhdessä puolisosi kanssa, voit lisätä hakemukseen myös yhteishakijan. Yhdessä hakeminen auttaa erityisesti suurempaa lainaa hakiessa.

4. Kun hakemus on lähetetty, saat palveluun tarjouksia niiltä lainanantajilta, jotka haluavat tehdä sinulle tarjouksen. Voit valita näistä vaihtoehdoista itsellesi sopivan.

5. Lainahakemuksen tekeminen ei sido lainan ottamiseen. Voit vertailla saamiasi tarjouksia rauhassa ja jos et ole tyytyväinen, ei lainaa ole pakko nostaa ollenkaan. Lainat kannattaa kilpailuttaa vertailupalvelun avulla, sillä se on turvallista ja käy huomattavasti helpommin ja nopeammin, kuin lainan kilpailuttaminen erikseen usealta eri toimijalta.

 

Tykkään kilpailuttaa esim. puhelinliittymän aina aika ajoin, joten miksipä ei sitten ottaisi apukeinoja lainojen vertailuun.

 

Monesti ihmiset vaan tottuu ja juurtuu siihen samaan palveluun, eikä rahan säästöstä huolimatta jakseta ja viitsitä kilpailuttaa tuotteita. Itse olen kuitenkin sen verran rahan-ahne, että saan jo 5e puhelinlaskualennuksesta jippii fiiliksen, niin miettii millainen fiilis olisi jos lainakuluista saisi vuositasolla säästettyä monta sataa tai vielä enemmän, wow! Tutustuin OmaLaina.fi :n laskuriin ja se vaikutti todella näppärältä ja sopii myös sellaisille ”en jaksa enkä viitsi” tyypeille.

 

 

Paljon teidän asumiskustannukset on kuukaudessa? Oletteko kilpailuttaneet koskaan lainoja vai pitäneet aina samaa palvelua?

 

SEURAA MAMAA

Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (23)
  1. Mä maksan Espoossa yksin lainaa ja vastiketta 1200 euroa kuukaudessa, joten tuo teidän summa vaikuttaa hyvinkin pieneltä 😀 Mutta joo, asuinpaikka vaikuttaa näihin kyllä niin paljon..

    1. Hui apuva miten paljon, miulla ei olisi vara maksaa noin isoja asumiskuluja :D. Asumispaikka vaikuttaa kyllä älyttömästi

  2. Nyt kun asumme kerrostalossa vuokralla, kaikki asumismenot, vuokra, autopaikkaa, sähkö, vesi ja vakuutus n 900e /kk. Kohta kun omakotitalo valmistuu, kustannukset kuukaudessa 1400-1500e🙂

    1. Vakuutuksia ja sähköä en muuten laskenutkaan tuohon vaan pelkät asumiskulut lainasta ja vastikkeesta..en muista yhtään paljon ne on kun maksetaan vakuutukset muistaakseni 4-erässä ja sähkölasku tulee 3 kuukauden välein jos en ihan väärin muista.

      Nuo on omakotiasumisesta ihan jees kulut kun kahdestaan ilmeisesti maksatte 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *