Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

LAPSI HOIDOSSA ÄITI YKSIN KOTONA

Lapsi aloitti uudessa päiväkodissa pari viikkoa sitten osapäiväisesti.  Halusimme, että minimies saa tutustua rauhassa uuteen hoitoon ennen kuin vauva syntyy. Mikäli päivähoito oltaisiin aloitettu vasta vaikka syyskuussa kun vauva on jo maailmassa, varmasti Eetu olisi ajatellut että nyt hänet tungetaan pois kotoa vauvan tieltä. Ja sitä en missään nimessä halua, että sälli tuntee itsensä vähemmän tärkeäksi.

Osapäiväistä hoitoa lapsella on tällä hetkellä 3 päivää viikossa. Vuoroviikoin aina ma-ti-ke ja seuraavalla viikolla sitten ke-to-pe. Näin jokatoinen viikko tulee viikko taukoa hoidosta. Mikä on toisaalta hyvä, mutta toisaalta paha. Pidemmät päivät hän on 9-14.15 ja lyhimmän päivän 9-11.30. Lähinnä siis pari tuntia leikkiä/muuta puuhaa kun väliin mahtuu kuitenkin ruokailut ja päivälepo pidempänä päivänä.

Mitä Äiti teki perjantaipäivänä kotona kun lapsi oli 9-14.15 hoidossa?

9.15 Kotona. Kuivaan koiran tassut, hiton märkä keli ulkona. Laitan pyyhkeen kaappiin. Ajattelen, että syön heti aamupalan mutta päädynkin ensin vähän raivaamaan. Laitan lakanat pyykkikoneeseen pyörimään ja puhdistan kuivausrummun sihdin jo valmiiksi. Raivaan eteisen lipaston päällisen. Istun alas ja ajattelen, että no nyt syön. Raskausvaiva nimeltä pissahätä vol miljoona ja raivaan samalla vessan hyllyn päällisen. Laittelen aamupalan.

9.30 Syömään aamupalaa. Julkaisen samalla blogin kommentit, katson muutkin somekanavat. Instakuvia x 2 sekä instastory. Vastaan puhelimella yhteistyökumppanin sähköpostiin.

9.55 Siivoamaan ja kuuntelen heti Antti Tuiskun uuden biisin spotifystä.

Laitan kuivat pyykit kaappiin, pyyhin pölyt, keittiön tasot, lataan astianpesukoneen, laitan pyörineet pyykit kuivausrumpuun, imuroin, höyrymoppaan.

11.15 Siivottu. Sohvalle karkkijämien kanssa ja katsomaan Toisenlaisten äitien jakson loppuun joka jäi edellisenä päivänä kesken. Vollotan synnytyskohtauksessa.

11.35 Jakso loppuu. Meikkaan loppuun meikin jonka aloitin aamulla. Otan postauksia varten kuvia, pakkaan isovelipakkauksen, katson somet, julkaisen kommentteja, ajastan kaksi postausta ensi viikolle (eilisen joka koski raskausajan liikuntaa ja huomisen)

13.35 Laitan ruuan mikroon ja menen kirjoittamaan tätä postausta.

13.44 Katson kelloa ja hokasen, että nyt on nostettava hanuri ylös mikäli haluan keretä syödä ennen lapsen hakemista.

13.50 Tulen ruuan kanssa takaisin koneen ääreen ja hoidan vielä yhden jutun ja syön samalla. Päikkärillä olen n. 14.15

Vaikka lapsi oli hoidossa ja minä yksin kotona, ei mennyt pelkästään peppua rapsutellessa tai sohvalla röhnöttäessä.

On ollut myös päiviä jolloin olen pitänyt sarjamaratonia jätskikipon kanssa, mutta useimmiten haluan tehdä myös jotain ”järkevää” kuten kirjoitustöitä. Eetu oli niin ihana yksi hoitoaamu kun hän kysyi ”mitä meinasit tehdä kotona kun olen hoidossa?”, ”en tiiä, vaikka siivota”. ”kato jotain aikuisten ohjelmaa!”, ”ai että Äidin pitäisi levätä?” ”joo”!  <3.

Miten teidän toinen/toiset lapset reagoi hoitopäiviin kun vauva syntyi?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (4)

 1. Taru/stuffabout.fitfashion.fi

  Aaws miten ihana toi vika <3!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Eetu osasi sanoa kyllä hyvin <3

 2. Nappi

  Meillä neiti 3 vee aluksi meni hyvillä mielin hoitoon kun vauva syntyi. Isin kolmen viikon vapaan jälkeen autossa usein mainitsi hoitoon mennessä ettei halua jäädä, jäi kuitenkin. Yhtenä aamuna ei suostunut jäämään vaan sai Itkupotkuraivarit ja tultiin sitten kotiin ja syliteltiin paljon. Välillä jäi hyvillä mielin välillä puhui ettei halua mutta jäi kuitenkin ystävän kanssa leikkimään.

  Nyt ollaan oltu kesä kotona ja syyskuussa ajatus että aloittaa uudessa paikassa osittaisena. Saa nähdä miten käy. Tutustumassa käytiin ja heti löytyi mieluista leikkiä uusien kavereiden kanssa.. Vähän jännittää. Selkeästi on kuitenkin leikkikaveria vailla, ei niin usein nähdä kavereita kun suurinosa vanhemmista on töissä kuitenkin.

  Tsemppiä loppurutistukseen 😊

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitti kun kerroit miten teillä on menny esikoisen hoito vauvan aikana :). Mieki jotenkin luulen,että Eetu saattaa aluksi reagoida…mutta toivottovasti menee hyvin.
   Tsemppejä tarvitaan,kiitos <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.