Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

LAPSEN KANSSA TURKISSA KOKEMUS

Turkin reissu Sideen oli jo heinäkuussa, mutta jotenkin en saanut sopivaa draivia lomapostausten purkamiseen. Joten tässäpä kesäisiä kuvia ja kertomusta miten meillä meni Turkissa vajaa 3-vuotiaan lapsen kanssa. Pientä piristystä pimeään iltaan <3.

Lukija toivoi miulta vinkkejä mitä ottaa huomioon Turkin Sidessä, ylipäätänsä matkustaessa, joten toteutan tämän niin.

turkkiside

eeturannalla

uimaallasta

All inclusive tai vähintään puolihoito hotelli

Lapsen kanssa mielestäni ehdoton. Viime vuonna oltiin Budapestissa jossa meillä oli ainoastaan aamiainen hotellilla. Siinäpä sitten nälkäkiukkuiset aikuiset etsi naama norsun piipillä ruokapaikkaa ja kiva paikka kriteeri vaihtui hyvin nopeasti  ”iha sama kuha joku mistä saadaan ruokaa” paikaksi.

Turkin hotellimme oli ihan huippu! Henkilökunta oli mahtavaa ja lapsiystävällistä. Turkkilaiset oli ylipäätänsä lapsiystävällisiä eikä tullut sellaista oloa, että oltaisiin jotenkin haitaksi. Kaikki vanhemmat varmaan nimittäin tietää sen tunteen, kun kärräilee vaikka rattailla ja tuntee puukkoja selässä.

Ruuat oli monipuolisia, eivätkä onneksi liian tulisia. Taaperollekin löytyi paljon syötävää. Tosin joinakin päivinä ei maistunut kovin hyvin, mikä on helteessä ihan ymmärrettävää. Pieniä välipaloja kannatti myös kuljettaa koko ajan mukana.

Auringolta suojaaminen

Uidessa ja auringossa UV-puku oli must. Sekä uimahattu joka suojasi niskan ja pään. Hattu oli Reiman ja puku stadiumista. Eetu ei palanut laisinkaan lähes 40+ helteestä huolimatta. Auringolta suojasin myös aurinkorasvalla, mutta puku+hattu oli kuitenkin prio yksi.

Jos lapsi nukkuu rattaissa, niitä ei pidä missään nimessä peittää liian paksulla rätillä ettei pieni paahdu vaunuihin.

Nesteyttämiseen vinkki

Helteellä juominen on todella, todella tärkeää ja Eetulle ei välillä meinannut maistua juoma. Ostettiin smoothieta, mehujäitä tai jätskiä joka päivä. Yhdestä kojusta ostettiin teetä (joka oli kofeiinitonta) jonka sai liukenemaan kylmäänkin veteen. Sitä minimies joi mielellään.

eeturannalla2

leikkipuistoturkinside

minimiesturkissa

Uimiseen vinkki

Kellukkeet oli ihan huiput, mutta vieläkin hyödyllisempi oli uimarengas. Renkaan avulla uiminen onnistui myös isossa altaassa.

Rattaiden kanssa Turkin Sidessä ei ollut ongelmaa kulkea. Muutamilla teillä oli isompia nousuja, mutta nekin meni helposti. Ihan räppänävaunuilla kuten sateenvarjorattailla en ulkomaille kuitenkaan lähtisi, ihan senkin takia, koska vaunujen alaosaan mahtuu hyvin vesipulloja ja muuta tärkeää tavaraa. Eli reissuun must -kunnolliset rattaat.

Hygieniassa ei ollut valittamista. Rannat olivat siistejä, eikä kaduilla näkynyt epämääräisiä roskaällötyksiä. Turkissa ei myöskään ollut graffiteja,joita itse kammoksun. Myös wc-tilat oli siistejä, eikä sellaisia ”reikä lattiassa” systeemejä, mitä oli Istanbulissa monessa paikassa. Vauvan peppupyyhkeitä kuljetin joka paikassa mukana joilla oli hyvä pyyhkiä nassua, pöytää jne.

Kaupoissa lasten tarvikkeita näkyi myös olevan riittävästi. Hintataso sivusilmällä katsottuna vaikutti olevan vaipoissa ym suht sama kuin Suomessa. Joten suosittelen mieluummin säästämään matkalaukkutilaa ja ostamaan myös paikan päältä.

leikkirannalla

rusinatrannalla

Lastenvaatteita ostin vain pari ostoskeskuksen paikallisesta lastenvaatekaupasta ja hinnat olivat todella edullisia. Valikoimassa oli printtihirviöitä, mutta myös jonkinverran simppeliä johon luonnollisesti itsekin kallistuin.

Leikkipuistoja bongattiin Sidestä muutamia. Tosin laitteet olivat niin kuumia, ettei suurimmassa osassa voinut edes olla.

Rannalla leikittiin suurimmaksi osaksi hiekassa, koska aallot oli ihan hervottomia.

Eetukin tykkäsi ihan todella paljon ja vieläkin hän höpöttää ”siellä ulkomailla oli vetiliukumäti ja minä latkin. Titten työtiin lavintolatta ja uitiin ja ja”. Toivottovasti ensi vuonnakin päästään reissuun. Lapsen riemu oli ihana nähdä kohteessa <3

Kokemuksemme matkustaessa Turkin Sideen lapsen kanssa oli siis todella, todella positiivinen! :). Suosittelen ehdottomasti Turkin Sideä lapsiperheille. Toivottovasti tästä on muillekin matkasuunnittelijoille hyötyä!

rannallab

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA/ INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (2)

 1. Milla

  Ihanan kattava postaus! 🙂 Meillä on ensi vuoden matkat jo mietinnässä, voitaisiin perheen kanssa lähteä jonnekin päin Eurooppaa. Nyt seuraavalle reissulle mennään kahdestaan, mut ensi vuonna ehdottomasti muksu mukaan kun se Prahankin reissu meni niin hyvin. ^^

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Milla, yritin ottaa mahdollisimman monta seikkaa huomioon :).
   Oi Praha on kaunis kaupunki, käytiin siellä Tuomaksen kanssa meidän ihka ensimmäisellä yhteisellä ulkomaanmatkalla vuosia sitten <3.
   Mekin halutaan jossain vaiheessa kahdestaan jonnekin ulkomaille, ehkä pidennetylle viikonlopulle vaikka 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.