LAPSEN PÄIVÄN ATERIAT

Ensin pakko hehkuttaa miten huikean paljon kommentteja, jakoja ja kysymyksiä Forever FIT C9 postaus keräsi! Olen siitä niin innoissani ja autan mielelläni muita aloittamaan sitä tietä kohti parempaa oloa ja kroppaa <3.

Monta kertaa olen tehnyt postauksia omista päivän ruuistani, mutta mitenkäs lapsen ruokailu? Lasten ravintoon liittyvät asiat herättää aika kiivasta keskustelua monesta eri aihepiiristä ja hieman jännittää julkaista tätä. Viime lauantaina näpsin kuvia ja otin suurin piirtein kellonaikoja sekä 2-veemme ruokailuja ylös yhden päivän ajalta.

 

 

lapsenaamupala

8.00 Aamupala

Kaurapuuroa bonnella+margariinilla, pari cashewpähkinää, satsumaa ja ruisleipää.

 

lapsenlounas

 

11.30 Lounas

Tonnikala-couscousmunakasta ja kurkkua

lapsenvälipala

14.50 Välipala

Omena-päärynäpaistosta, turkkilaista jogua ja omenaa tuoreeltaan.

 

TP5D4915

 

17.30 Päivällinen

Broilerinjauhelihasta tehty mureke hernemaissipaprikalla, sieniä, tomaattikastiketta ja pastaa. Ruuan jälkeen kurkkua natusteluun.

taaperoniltapala

 

19.50 Iltapala

Kaurapuuroa jossa 1rkl skyria ja margariinia. Omenaa.

 

TP5D4918

Ruokajuomana toimi kevytmaito. Lounas oli kunnon hätävara räpellys, edellisenä päivänä keitin kiireessä kaapista jotain hiilaria mikä sattui olemaan couscousia. Minimies ei siitä kovinkaan pitänyt, joten ujutin sitä munakkaan sisälle josta ei sitä niin bongannut ja söi ihan nätisti. Välipalaksi mies teki Eetulle omena-päärynä paistosta, mutta Eetu maisteli sitä vain pari lusikallista ja söi mieluummin omenaa paljaaltaan. Katsottiin kuola poskella paistosta, itse kun ei saatu sitä syödä kuurista johtuen haha! Omena&päärynä pilkottiin, pyöräytettiin margariinissa pannulla ja laitettiin kaurahiutaleita.  Päivän aikana poitsu söi myös 1 pienen rusinarasian kun katseltiin koko konkkaronkka lastenohjelmaa telkkarista.

En ole enää niin niuho kuin ennen, mutta koen lapsen ravinnon edelleen todella tärkeäksi. Ja vielä ihan näin yleisesti, kun tiedän tästä tulevan länkytystä. Kyseessä on yhden päivän ateriat. Hän ei syö samalla lailla päivittäin. Skyria mini ei syö välttämättä edes kuukausittain, puurossa sitä on 1rkl. Tänä aamuna itsekin söin margariinia kun ei ennätetty lypsämään lehmää ja kirnuamaan omaa voita. Koska on syksy, ja kasvimaa jäässä, rehuja sattui olemaan huonommin tänä päivänä. ps. huumoria peliin

Vähän erilainen ruokapostaus tällä kertaa, mitä olitte mieltä?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

 

 

Kommentit (42)
 1. Miksi ihmeessä syötät lapsellesi margariinia ja skyria – todella epäterveellisiä.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   5.11.2015, 22:32

   Margariini on 80%sta ja skyria oli 1rkl (!) puuron joukossa joten höpö höpö

  2. Mikä margariinista tekee epäterveellisen? Kyllähän kaikki jonkun verran tarvii rasvaa ja eikse o parempi kun voi? Skyrin nyt ehkä ymmärtää, kun siinä on niin paljon keinotekoisia makeutusaineita yms. mutta kyllä meilläkin lapsi sitä joskus hätävaravälipalana on vähän syöny.

   1. Rasva onkin tarpeellista, mutta margariinia ei pitäisi kenenkään syödä. Voita ja oliiviöljyä.

   2. Tiina / Fit Fat Mama
    6.11.2015, 22:24

    Joo en kyllä ymmärrä tuota margariini parjausta…itse olen 26-vuotta syönyt margariinia, enkä lähes koskaan voita :D. Sitäpaitsi meillä on 80%:sta eli ei mitään vesilölleröä.. Nykyisin Eetu syö ehkä kerran kuussa skyrria

 2. Useimmiten kuvissasi lautasilla on kurkkua tai tomaattia. Missä muut vihannekset?

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   6.11.2015, 22:23

   Tuona päivänä ei ollut muita vihanneksi kuin kurkkua, tomaattia ja hernemaissipaprikaa :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *