LAPSEN NIMEKSI TULI…

Meidän perheen pienintä kutsuttiin rakenneultrasta asti Myyksi. Sekä täällä blogissa, että ihan oikeassa elämässä. Rakas pieni tyttäremme kastettiin eilen ja hän sai nimekseen…

MIINA BEA NEELIA

Miina on lyhennelmä nimestä Vilhelmiina, joka puolestaan juontaa germaanisesta miehen nimestä Wilhelm. Wilhelm on yhdistelmä saksan ”halua” ja ”suojelua” tai ”kypärää” merkitsevistä sanoista.

Bea tarkoittaa siunattua.

Myy on nyt siis Miina! 

Miina on nimensä näköinen ja oloinen pieni tyttö. Ihastuin nimeen jo 10-vuotta sitten. On ihana sattuma, että Miina tarkoittaa ”halua” ja ”suojelua”. Yritimme ja halusimme lasta niin kovasti ja halusin plussasta asti suojella pientä.

Bea nimen merkitystä en itseasiassa tiennytkään, pappi kertoi sen tarkoittavan siunattua.

Neelia nimeen törmäsin joskus netissä sivustolla X ja ihastuin siihen välittömästi.

Ai että odotin sitä hetkeä, että saan sanoa tyttäremme nimen ääneen. Ikimuistoista. Vauva oli ristiäisiin asti Myy, nimen tiesi ainoastaan minä, mies ja pappi. Moni veikkasi tytön nimen alkavan E:llä, mutta e-ei. Saatiin viimeiseen asti pidettyä nimi salassa, eikä kukaan arvannut sitä etukäteen. Paitsi siskoni mainitsi nimen kerran, mutta hän tosin luetteli varmaan kaikki tyttöjen nimet aasta ööhön ja siltä väliltä haha!

Minä keksin ensimmäisen ja viimeisen nimen, mies keskimmäisen. Pohdinta sujui hyvin helposti ja oli aivan ihanaa miettiä ja jumppailla missä järjestyksessä mitkäkin nimet laitetaan. Lapsemme nimet ovat Eetu Benjam Casperi ja Miina Bea Neelia. Juuri heille ihanat ja täydelliset nimet <3.

 

Mitä luulit Myyn nimeksi tulevan? 

 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

 

Kommentit (17)
 1. Kaunis nimi! <3

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   9.10.2017, 20:21

   Kiitos Kata <3

 2. Miina on ihana nimi!!

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   9.10.2017, 20:21

   Kiitos, niin miunki mielestä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *