Laihdutuksen motivaationa RAHA?!

Katselin viikonloppuna ohjelmaa ”Rakas sinusta on tullut pullukka”. En ole pitkään aikaan ärsyyntynyt mistään ohjelmasta niin paljon ja se on paljon se. Ohjelman ideana on se, että pariskunnan toinen osapuoli on pullukka ja ei lösähtänyt puoli pariskunnasta toimii hänelle ohjaajana. Lisäporkkanana on RAHA. Mitä enemmän laihduttaa, sitä enemmän voittaa rahaa. Enimmillään 10 000€. Siis voi morjenttes! Luulisi olevan suomessa parempiakin rahan kohteita kun syytää ne jollekin, joka on itse ne kilonsa kerännyt.

Paljosta veto, että suurin osa kyseisistä laihduttajat ovat vuoden päästä samoissa mitoissa kuin ennen ohjelmaa.  Muutoksen on AINA lähdettävä omasta tahdosta ja motivaatiosta. Sama muissakin elämänmuutoksissa: kun muinoin Iskäni, siskoni ja monet muut valittivat miulle miten tupakanpolttaminen on typerää ja kehottivat lopettamaan, en tehnyt sitä. Päätös ei ollut heidän, vaan muutos ja lopetus tapahtui vasta silloin kun olin itse siihen valmis ja olin itse päättänyt lopettaa tuhkakuppina haisemisen.

IMG_6383

Jos tyypille sanotaan, että hei. Saat 10 000 € jos laihdutat tarpeeksi, niin kuinka moni jättää yrittämättä?  Sellaisesta rahasta syö porkkanaa vaikka koko kuukauden. Antakaa joku tänne 10 000 € niin voin kuule elää rehuilla vaikka koko kuukauden! Annetaan pontsolle 10 000 € kun tiputit niin hemmetin hienosti painoa! Paskat köyhistä opiskelijoista, lapsiperheistä tai muuten vaan pienituloisista. Onhan se niin siistiä katsoa kun pullukka punnertaa.

Toinen asia mikä ohjelman ideassa ärsyttää on se, kun pariskunnan toisen osapuolen pitää toimia valmentajana. Jos treenaus tapahtuu isojen painojen kanssa esimerkiksi kuntosalilla ja tekniikka on väärä, voi pullukalla käydä pahastikin. Selän välilevy poksahtaa tai muuta ei-niin-mukavaa. Kun henkilöllä on paljon painoa ja pohjakunto on huono, oikea suoritustekniikka on ehdottoman tärkeää.

IMG_6647

Laihdutus/elämänmuutosohjelmissa ei missään nimessä yleisesti ottaen ole vikaa, esimerkiksi Jutta ja puolen vuoden superdietit ohjelma on todella hieno ja motivoiva. Siinä onnistujaa palkitaan esimerkiksi uusilla vaatteilla, mutta se on nimenomaan kiitos hyvästä työstä. Pullukka-ohjelmassa houkutellaan laihduttamaan setelitukkoa heiluttelemalla. Jos olet itse ne kilosi kerännyt, niin miksi ihmeessä tuntemattoman ihmisen pitäisi maksaa siitä, että pullukka ne keräämänsä kilot tiputtaa?

Motivaationa raha -mielestäni typerä ja suurella varmuudella hyvinkin lyhytkestoinen painonpudotuskeino. Kuvituksena random kuva raskaudesta, raskauden jälkeisestä, sekä happykuva huhtikuulta jolloin raskauskilot olivat veks ja olo oli mainio. Kilot ovat pysyneet poissa, eikä mikään setelinippu ollut buustaamassa persettä sohvalta vaan ihan itse sen sieltä nostin.

IMG_8585

Oletko itse katsonut Rakas sinusta on tullut pullukka ohjelmaa? Millaisia ajatuksia se herätti?

 

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Kommentit (45)
 1. Olen katsonut kyseistä ohjelmaa muutaman jakson ja mua ärsyttää siinä monikin asia. Ensinnäkin joo 10 000e söisin itse todellakin vain rehuja saadakseni tuon määrän rahaa. Eniten ihmetyttää ne ohjelmaan menijät jotka oikeasti eivät edes saa laihdutettua saadakseen tuota summaa itselleen. Heidän tapauksessaan varmasti motivaatiota lisäisi juurikin se kunnon pt eikä oma puoliso.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   2.2.2015, 20:19

   Hyvä että muutkin ärsyyntyy tosta ohjelmasta hehe :D. Joo miekin ihmettelen sitä… kyllä itekin tiputtasin tollasesta summasta vaikka miten ison massan, vaikka ylipainoa itelläni ei olekaan

 2. Jasmine/munakoisoni ja minä
  2.2.2015, 12:33

  😀 eihän se raha ole pois lapsiperheiltä tai keneltäkään muultakaan! Ei se 10tonni tule valtionbudjetista vaan tuotantoyhtiöltä ja kanavalta joka saa sen rahan ohjelmasta tulevista tuotoista! Tiedän yhden parin tuosta ohjelmasta edelliseltä kaudelta, hän on yhä samoissa mitoissa joihin laihduttikin.. Yhteiskunnalle se on parempi että laihdutuksesta maksaa tuotantoyhtiö kuin että lihavat menevät lihavuusleikkaukseen joka maksaa yhteiskunnalle kymmeniä tuhansia 😉 Monelle laihdutus on tosi vaikeaa ja se julkisuus ja televisio tuo sitä motivaattoria, ns epäonnistumisen häpeä. Toisilla toimii toiset motivaattorot ja toisilla toiset.

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   2.2.2015, 20:22

   Tulkoon raha mistä tulkoon, mutta silti ärsyttää kun niin turhasta asiasta pitää syytää rahaa noin isoja summia. Ihan fine sellaset formaatit joissa kauden voittaja saa potin X, mutta tässä ohjelmassa kun joka perkeleen pullukka saa rahaa. Ja mistä hyvästä? Siitä, että laihdutti. Ai hitto minuu ärsyttää :D.

   Kiva kuulla että edes se siun tuttu on pysyny samoissa mitoissa, uskon nimittäin ettei kovin moni siihen pysty. Mitä heille kuuluu nyt jutun kun luin yhdestä osallistujasta, niin ”olen vähän höllännyt otetta ja pari kiloa on tullut takaisin” -ei hirveesti yllättäny.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *