Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

LAHJA PÄIVÄKODIN HOITAJILLE

Muistan lukeneeni keväällä keskustelua siitä, onko sopivaa hankkia päiväkodin hoitajille tai opettajille lahjoja. En voi vaan kuin kummastella, miten siitäkin saadaan aikaan kakkamyrsky. Mutta niinhän se tuntuu olevan joka asiasta, jossa ihmisillä herää eri ajatuksia mieleen.

Eetu on ollut nykyisessä päiväkodissa viime lokakuusta lähtien. Hän joutui vaihtamaan hoitopaikkaa, koska iltahoidon tarvetta ei enää ollut aloitettuani nykyisessä työssäni.Alku oli hieman hankalaa, mutta sopeutuminen tapahtui melko nopeasti. Myös toiveeni vähäsokerisista välipaloista minimiehelle otettiin erittäin hyvin vastaan, joka ei ole todellakaan yksiselitteistä. Monet päiväkodit ei varmasti edes mahdollista sitä, mutta meidän sällin hoitopaikassa on onneksi toisin.

Pikkumies tykkää kovasti hoitajistaan ja tiedonkulku meille vanhemmille on ollut myös sujuvaa. Eetulla on kivasti kavereita ryhmässään ja kesäloman jälkeen hän aloittaa isompien ryhmässä jossa on 3-5 vuotiaita. Milloin miun pienestä tuli noin iso, nyyh.

LAHJAPÄIVÄKODINHOITAJALLE

BODYSHOPBODYBUTTER

lahjapäiväkodintädille

Sama päiväkoti, eri ryhmä ja eri hoitajat. Olen todella tyytyväinen siihen, miten hommat sujui nykyisessä ryhmässä joten halusin muistaa hoitajia edes jotenkin pienesti. Jännä miten jotkut tuntuu ottavan hirveitä paineita siitäkin.

Hoitajien, opettajien tai muiden lapsen elämässä olevien tärkeiden ihmisten huomioiminen ei ole tietenkään pakollista, mutta mielestäni kohteliasta ja siitä tulee kiva mieli. Joidenkin keskustelujen perusteelta tuntui, että joillain on hirveä piilo taistelutahto siitä, että oma lahja rökittää toisen mutsin ostaman lahjan. Itse en ostaisi ehkä alkoholia hoitajille tai opettajille, koska enhän tiedä heidän elämästään. Entä jos joku olisi vaikka alkoholistin tuttava eikä voisi sietää mitään alkoholiin viittaavaa. Mutta onhan kaunis viinipullo vaikka koristeen kera kiva ajatus, joten en todellakaan teilaa mielessäni sellaisia jotka alkoholia lahjaksi antaisivatkin. Ajatus on tärkein ja muistaminen mukavaa.

Kävin tänään Bodyshopissa ja extemporena päätin hankkia lahjat sieltä. Palvelu Joensuun Bodyshopissa on muuten ihan älyttömän hyvää ja tuotteet ihania -suosittelen kaikille!

Valitsin vartalovoiteen ja myyjä laittoi tuotteet vielä ihanasti sellofaaniin. Tuote käy myös herkälle iholle ja on tuoksultaan kuulemma aika neutraali, mutta tietyllä lailla ylellinen joten halusin lahjaksi sen. Pientä, mutta mukavaa.

Eetu sai diplomin <3
Eetu sai diplomin <3

Mitä mieltä itse olette lahjoista päiväkodin hoitajille/opettajille?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (11)

 1. flikkan

  Olen itse lastenhoitaja ja kyllä sydäntäni suuresti lämmittää vaikka tulisi vaan kiitos kortti, eikä se silti ole vaan-kortti. Me hoitajat jotka intohimolla suhtaudumme työhömme, kiinnymme lapsiinne paljon ja haluamme heille pelkkää hyvää ja usein sitä itsekin herkistyy ei nyt sentään itke, mutta tulee kaiho mieli kun lapsi kasvaa ja siirtyy eteen päin, se on upeaa. Kiitosta voi olla vaikea sanoa ääneen kasvotusten joten jokin muistaminen on kiva. Usein osaamme lukea rivien välistä onko joku tyytyväinen hoitosuhteeseen vai ei. Emme odota tietenkään mitään, mutta kyllä sitä joskus toivoo saavansa kiitoksen sanan edes 🙂 Sana kiitos on jo suuri lahja, se tuntuu niin hyvältä. On nyt ehkä vähän rönsyilevää.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos on ja positiivinen palaute on ehdottoman tärkeää myös nimenomaan työelämässä :). Lapsen kasvatus ihan ammatillisestikin on todella tärkeää työtä :)!
   Mie halasin ja kiitin lahjan lisäksi hoitajaa ja siitä kummallekin tuli varmasti kiva mieli (:
   Rönsyily on just jees, sorrun siihen itsekin usein 😀

 2. Milla

  Kyllä mä ainakin lastentarhanopettajana ilahduin kun sain muutaman muistamisen, kun lapset jäivät lomalle 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Varmasti ja kiva kun sait muistamisia 🙂

 3. a

  Itse en ole kovin isosti muistanut hoitotätejä tai opettajia. Aikanaan meillä oli lapset samalla perhepäivähoitajalla, esikoinen ensin 3v ja sitten perään kuopus toiset kolme vuotta. Vuosien varrella hoitajasta tuli ihan perhetuttu, joten häntä muistimme joulun aikaan ja kesällä pienillä lahjoilla. Kun lapset lopettivat hoitajalla annoimme isomman lahjan. Hoitaja edelleen muistaa lapsiemme nimipäivät, syntymäpäivät jne vaikka lapset ovat jo koululaisia ja esikoinen menee ylä-asteelle! Erittäin lämmöllä muistelen hänen ammattitaitoaan ja suhtautumista lapsiin ja perheisiin, kultaakin kalliimpaa! Opettejille olemme antaneet vain ruusut ja kortit keväällä ja sen olen kokenut riittäväksi.
  Minusta lahjat Eetun päiväkodin hoitajille on tosi kivat. Itse ainakin ilahtuisin tuollaisesta lahjasta jos sellaisen saisin. Kuluvaa käyttötavaraa, ei jää turhaan kaapin perälle pyörimään.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Oi,kuulostaa ihanalta tuollainen jatkumo :). Lapselle kuitenkin varmasti tuntuu tärkeältä kun vakkariaikuiset pysyisi samana. Meillä on Eetulla kerran vaihtunut hoitopaikka ja jos löydetään tuleva asunto eri alueelta, on päiväkodin vaihto sitten edessä, mutta siitä ei vielä tiedä mistä sen asunnon löytää..

   Kiitos A, halusin nimenomaan sellaista pientä josta ei ole niin isoa vaaraa jäädä kaapin perälle pyörimään 🙂

 4. maiju

  Kivan lahjan olet keksinyt 🙂 Me ei nyt keväällä muistettu päiväkodin hoitajia ja opeja. Jouluna veimme, hieman mielikuvituksettomasti kyllä, suklaata. Yritän kyllä muistaa kiitellä henkilökuntaa hyvästä työstä ihan sanoinkin 🙂 Mekin ollaan tosi tyytyväisiä pojan päiväkotiryhmään.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitti Maiju :). Toinen vaihtoehto mitä mietinkin, oli just suklaa :). Hyvä että teillekin on sattunut hyvä päikkäriryhmä 🙂

 5. vilma

  Tosi kivat lahjat 🙂 Pitää laittaa itsellekin korvan taa vastaisuuden varalle 😉 Muutenkin täytyy alkaa seurailemaan sun blogia, tykkään sun tyylistä kovasti 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitti Naapuri hehe :). Mie liityinkin jo siun blogin lukijaksi 🙂

 6. Iiris

  Mä vein keväällä meille niin rakkaille eskariopeille molemmille tonkan omista omenoista puristettua mehua. Kaikki on sitä kehuneet, joten toivottavasti maistui. On ollut meilläkin tapana, jouluna laitettiin kortin kanssa samaan pussiin pari suklaanamia jne.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.