Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

LÄÄKÄRINTARKASTUS RASKAUSVIIKOLLA 28+

Kerroin blogin puolella aikaisemmin siitä kun sain huonoja uutia neuvolassa. Istukan sijainti oli ultratessa alhainen, joka pelotti todella paljon. Miulla oli lääkärintarkistus viime viikolla, jossa asia tutkittiin.

Lääkäri kertoi tutkiessa, että näyttäisi siltä, että  istukka on noussut ylös päin. Varmempi varmistus tulee rv 33-34 ultrassa, mutta huh kun helpotti jo nyt! Kohdunsuu oli myös kiinni, mutta hieman pehmennyt. Harjoitussupistuksia tulee vieläkin lähes päivittäin ja kävin sitten lääkärin lähetteellä näytteenottokeskuksella jossa tarkistettiin pissanäytteestä ettei ole mitään tulehdusta. Soittoa ei ole tullut, joten huh siitäkin.

Kolotuksia ja harjoitussupistuksia on edelleen päivittäin ja kontrollikäynti kohdunsuusta miulla on ensi viikolla. Olen nyt kuitenkin luottavaisemmin mielin. Monesti vieläkin kävely aiheuttaa ikävää kipua ja painetta, mutta ei onneksi enää pelota niin paljon enää. Liikkumisen suhteen lääkäri suositteli ottamaan todella rauhallisesti, noiden harjoitussupistuksien ja kolotusten takia. Ja niin olen kyllä tehnytkin.

Sf-mitta (suomeksi sanottuna häpyliitos-kohdunpohjamitta kertoo kohdun koon)  oli 25cm, ”nätisti keskikäyrällä” edelleen. Eli raskausmahojen arvostelijat siitäs saatte taas hahaa!

Myy näytti olevan vielä Myy, eikä Masa. Eli tyttölupaus siis edelleen. Ihan hyvä sinällään, vaatekaappi on nimittäin saanut kivasti täydennystä ei-niin-jätkämäisistä vaatteista hihi. Mies ei päässyt lääkäriin mukaan, niin nappasin hänelle pienen pätkän videomatskua ultrasta.

Toppi Mango / Hame Vila / Kengät Tommy Hilfiger

Syke oli vauvalla todella topakka, ei paljoa tarvinnut etsiä. Masussa beibi oli pää alaspäin, kuten rakenneultrassakin. Verenpaine oli myös onneksi hieman kohonnut ja sen huomaa olossakin, kun ei ole ollut huimausta enää. Lääkäri kyseli muutenkin vointia ja kuulumisia, käynnnistä jäi kiva mieli.  Ei tullut sellaista liukuhihna oloa ollenkaan.

Ensi viikolla kohdunkaula kontrollin lisäksi on myös neuvola. Ei mitään hajua mitä siellä tehdään, varmaan perus mittaukset+kuulumiset.

Kivaa viikonloppua <3.

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (2)

  1. Outi Karita

    Sun masu on ihana 😍
    Ja ihanaa, että hyviä uutisia 😊

    • Tiina / Fit Fat Mama

      Kiitos Outi <3 Joo oli kyllä helpottavaa, että istukka oli noussut ylös :))

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.