Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

LÄÄKÄRIKÄYNTI: SEKUNDAARINEN LAPSETTOMUUS

Nyt vähän tilannetta missä mennään vauva numero kakkosen yrityksessä. Olen halunnut kertoa asiasta avoimesti ja on ollut voimaannuttavaa kuulla ruudun siltä puolelta kokemuksia ja saada vertaistukea.

sekundaarisenlapsettomuudenhoito

Kävin terveyskeskuslääkärillä maanantaina. Kerroin heti alkuun kärsiväni sekundaarisesta lapsettomuudesta ja iso ongelma on puuttuvat ovulaatiot sekä kiertohäiriöt. Munasarjat on ultrattu viime vuonna yksityisellä gynellä ja todettu pienirakkulaisiksi, kilpirauhanen ymv on tarkistettu verikokeella. Ovulaatiotestit sekä ”luonnolliset” kokeilut todistaa ettei ovulaatio ole selkiö joka kierrossa. Kierron olen saanut vihdoinkin tasoitettua, uskon akupunktion olevan yksi iso auttava tekijä siihen.

Sanoin haluavani Clomifen lääkkeen, joiden avulla saisin apua ovulaatio ongelmaani. Noh mitenkäs kävi.

En saanut Clomeja, vaan lähetteen lapsettomuuspolille. Terveyskeskuslääkäri ei kuulemma voi clomeja määrätä, koska kyseessä on erikoisala. Voin kertoa, että siinä vaiheessa veetuskäyrä nousi helvetin korkealle ja rupesin vain itkemään. Olin henkisesti valmistautunut siihen, että saan heti reseptin ja ehkä ensi kierrossa olisin kokonainen nainen, jonka munasarjat toimisi tuottaen ovulaationkin. Mutta ei.

Minun, sekä miehen pitää käydä veri+virtsanäytteessä ja sitten vain odotellaan keskussairaalalle lapsettomuushoitoihin pääsemistä. Kysyin kuinka kauan menee, että pääsen polille. Lääkäri ei voinut luvata tarkkaa aikaa, mutta 3kk päästä viimeistään. Eipä hirveästi nappaisi enää odotella.

Minä, 27-vuotias yhden lapsen Äiti on yrittänyt toista lasta jo 2v 4kk. Välissä yksi epäonnistunut raskaus. En olisi koskaan uskonut tämän olevan näin vaikeaa.

laakarisekundaarinenlapsettomuus

Syy, miksi hakeudun vasta nyt toisen kerran lääkäriin (1 kerran kävin viime vuoden maaliskuussa yksityisellä) on oikeastaan se, että olen ajatellut liian ruusuisesti. ”Kyllä se kohta tulee”. Tässä asiassa olen ollut liiankin optimisti. Jossain vaiheessa on vain pakko myöntää että tarvitsemme apua. Toinen syy on se, ettei voimavarat ole riittänyt avun hakemiseen.

Mikäli tammikuussa ei ala kuulua mitään lapsettomuuspolille pääsemisestä, varaan suosiolla ajan taas yksityiselle gynekologille.

Sain myös kuulla perinteisen ”olet vasta 27”. Vastaukseksi siihen itkin ja sanoin etten halua mitään olette niin nuoria lässytyksiä kun ollaan yritetty niin pitkään.

Eipä muuta kuin toivotaan vuodesta 2017 tulevan parempi.

Mitä apukeino auttoi sinua raskautumaan? 

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (46)

 1. Elina

  Voi Tiina! Tsemppiä! Hienoa että kirjoitat näin avoimesti asiasta. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Elina <3

 2. Maija

  Voi nuo kommentit aina satuttaa! Tosi kurjaa. Suosittelen lämmöllä, jos talous antaa mitenkään periksi, että menette kontrolliin yksityiselle ja sieltä saat heti lääkkeet mukaasi. Me toimittiin niin – vuosi tuli täyteen ja siihen mahtui kaksi kemiallista/varhaista keskenmenoa. Menimme yksityiselle ja saimme ”terveen paperit”. Sain myös lääkkeet heti. Olimme päättäneet että jos rankempaa hoitoa tarvitaan, jonotamme julkisella mutta alkututkimukset ja nämä voimme ottaa yksityisellä. Hinta ei mielestäni päätä huimannut, muutama käynti (ultrat, labrat ym) oli pari sataa ja lääkkeet päälle. Pieni hinta siitä tuskasta joka olisi jonottamalla tullut. Mutta ymmärrän hyvin ettei kaikkien talous anna myöden. Mutta jos on yhtään ylimääräistä suosittelen! Lisäksi söin todella suuria määriä vitamiineja purkista (sinkkiä eritoten). Facebookissa on sellainen ryhmä kun lapselliset lapsettomat – todella hyvä ryhmä ja ylläpitäjänä Simpukka ry. Sieltä saa tukea ja kannustusta, suosittelen liittymään!
  Sekundaarisen lapsettomuuden taival on kamala mutta onneksi apukeinoa on saatavilla! Tsemppiä kovasti teille! 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Maija, edellisen kerran kävin yksityisellä ja halusin kokeilla tällä kertaa julkista sektoria. Olisi pitänyt näköjään mennä suoraan uudelleen yksityiselle :/. Taloudellisesti ei ole siis kiinni :). Mikäli ei ole tammikuussa vielä kuulunut mitään, niin varaan kyllä yksityisen, odottaminen saa riittää.

   Syön tällä hetkellä raskauden aikaista monivitamiinia jossa on foolihappo yms, sekä foolihappoa vielä erikseen purkista. Tupla-annos siis sitä. Sinkkiä pitäisi ruveta myös syömään vastustuskyvynkin takia, sitä syön aika satunnaisesti.

   Ryhmää kävinkin kurkkaamassa mutta en saanut aikaiseksi kirjoitettua ylläpitäjälle tarinaani joka vaaditaan sisälle pääsyyn, pitäisi ajan kanssa tehdä liittymispyyntö. Vertaistuki on tässä asiassa tärkeää.

   Kiitos Maija <3

  • Maija

   Toivotaan että saatte apua pian! 😊
   Tosiaan mä ostin briteistä siellä käydessä jotain super multivitamiinia, ei siis raskausvalmiste, jossa oli isot määrät kaikkea ja lisäksi söin sitä sinkkiä varmaan 50mg päivässä (tää ei ollut lääkärin ohje enkä tiedä mitä suositellaan, mutta varmuuden vuoksi!). Siellä simpukan ryhmässä saa hyviä vinkkejä ja neuvoja mm että e vitamiini auttaa vahvistamaan limakalvoa, raudan ferritiiniarvo (ei siis normi hemoglobiini) vaikuttaa raskautumiseen ym. Eihän kaikki auta kaikkia mutta ainakin mä olin valmis kokeilemaan mitä vaan!, 😊
   Olin myös tosi tarkka etten syönyt buranaa, allergialääkettä tms mikä ”voi heikentää ovulaatiota tai muuten vaikeuttaa raskautumista”. No, lopulta tärppikierrosta ei ollut edes lapsettomuuslääkkeet käytössä kun oli mennyt niihinkin hermo, vetelin buranaa kaksin käsin flunssaan ja samoin allergialääkettä. En myöskään tikuttanut enää ovulaatiota koska sekin oli paskaa ja siihenkin oli mennyt hermo 😂 joten, vaikka kaikkesi teet ei se välttämättä tuo toivottua tulosta mutta jossain kohti voi elämä yllättää ❤

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Heh joo miulla kävi Eetun tärppikierrosta silleen, että pari viikkoa ennen plussaa paljastin ystävälle meidän yrittävän vauvaa ja itkin ettei onnistu ikinä :D. Sit Cepon plussakierrosta olin silleen, että hitot en jaksa yrittää enää, niin plussa tuli. Toivottovasti elämä yllättäisi pian 🙁 <3

 3. Taru Mari/ www.lily.fi/blogit/stuff-about

  Moi ja tsemppiä hirveästi! Olen kuullut että monet gynekologit yksityisellä määräisivät lääkettä helpommin. Voithan kokeilla jos saisit reseptin sieltä jo ennen lapsettomuuspolilla käyntiä? 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo yksityisellä kävin viime vuonna jossa tehtiin munasarjojen ultraus, silloin en saanut mitään lääkkeitä :(. Nyt tilanne tosin on eri kun aikaa on mennyt niin paljon.
   Ajattelin, että jos tammikuussa ei ala kuulua mitään niin menen yksityiselle 🙂

 4. Enni

  Minulla oli (ja on kaiketi edelleen) samat häiriöt kuin sinulla. Olen aina aavistanut että raskautuminen ei olisi helppoa. Me kävimme vuoden yrittämisen jälkeen yksityisellä lääkärillä koska tiedettiin että julkisella puolella saa odotella ja itselläni ei olisi pää sitä enää kestänyt. Selvisi että minulla oli pco. Ensin sainkin ihan yksityiseltä gyneltä clomifenit jotka toimivat kuten pitikin. Mutta tpivottua tulosta emme niillä saaneet. Kolmen clomifen kierron jälkeen muistaakseni jo siirryttiin yksityiselle lapsettomuuspolille (luojan kiitos tämä oli rahallisesti mahdollista) kokeilemaan muita hoitoja. Ensimmäinen inseminaatiohoito toi meille nyt jo 3 vuotiaan tyttären. ❤ ajattelen edelleen että lopulta päästiin helpolla. Onneksi. Vaikka kyyneliä ja epätoivon hetkiä oli ollut aivan riittävästi. Se ei ole helppoa aina lähteä uuteen kiertoon ja joka kerta kaikki alkaa aina alusta. Se stressi on aika järkyttävää. Asiasta ymmärtävien tuki on asia joka kantaa kyllä pitkälle, haaceen lisäksi. Paljon voimia teille!!! ❤ Ja aivan ihana että puhut asiasta avoimesti.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ikävä että siullakin vielä sama tilanne :/. Meillä meni se ensimmäinen vuosi jotenkin sumussa, silloin oli muuten arjessa todella hankalaa niin ei ollut voimavaroja hakea silloin apua enempää kuin sen yhden yksityisellä ultrauksen verran.

   Joka kuukausittainen pettymys alkaa olla kyllä raskasta. Varsinkin viimeinen viikko ennen kuin menkkojen pitäisi alkaa niin alkaa olevinaan oireiden etsiminen..Kiitos Enni <3

 5. Noppa

  Moi Tiina, oot kyllä tosi rohkea kun puhut vaikeistakin asioista noin rohkeasti. Ja se on hyvä, ei pitäisikään olla vaikeita asioita joista ei ”saisi” puhua ja vaikka itse en olekaan samassa tilanteessa, niin uskon että monet saa tämmöisistä hirmuisesti vertaistukea. Ja onhan tuo asia ikävä, voi kuinka toivoisin, että te sen pienokaisen vielä saatte! Voimia!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Noppa <3. Se on nimenomaan tarkoituksenakin, kertoa niistä vaikeistakin asioista ja hyvä että voin antaa muille vertaistukea. Saan myös itse virtaa kun kuulen ruudun toiseltakin puolelta vastaavia kokemuksia 🙂

 6. Katja

  Mahtavaa, kun kirjoitat näinkin vaikeista asioista avoimesti – tätä tyyliä sinulta olen ihaillut aivan blogin alusta saakka 🙂
  Asia koskettaa itseänikin, vaikkakin ensimmäistä raskautta yritämme. Kaiken maailman kotikonsteja on nyt kokeiltu, ja harkinnassa on tuo lääkärille meno, se vain pelottaa jostain syystä aivan hirveästi.
  Tsemppiä ja jaksamista teille ihan hirveästi ❤

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Katja palautteesta ja mukavaa, että mukana olet vieläkin :).
   Paljon onnea yritykseen, kannattaa kokeilla akupunktiota myös, Nina Hämäläistä suosittelen :).

 7. Ane

  Meillä lääkäri terveyskeskuksessa (sama lääkäri toimii myös neuvolalääkärinä äitiysneuvolassa) sanoi mulle aikanaan, ettei voi määrätä mulle clomifenejä, koska niiden käyttäminen vaatisi ultrausta ennen ovulaatiota monikkoraskauden riskin takia, eikä pienellä paikkakunnalla siihen olisi mahdollisuutta, joten meille tuli myös lähete lapsettomuuspolille keskussairaalaan.. labrojen lisäksi meillä tutkittiin ensin mieheltä sperma, sen jälkeen vasta mulle tuli aika lapsettomuuspolille.. kaikkien siellä tehtävien tutkimusten jälkeen (ultraus, aukiolotutkimus) sain sen clomifenkuurin ja kolmannesta kierrosta tärppäsi, joka todettiin kohdun ulkopuoliseksi raskaudeksi 🙁 loppuviimein meille avun toi ivf-hoidot, joihin päädyttiin kun molemmat munatorvet todettiin leikkauksessa olevan tukossa, ja joista toinen todettiinkin olevan auki raskauden jälkeen 😀 meillä siis lapsettomuuden alkuperäinen syy taitaa edelleen olla mysteeri 🙂 ja mulla myös hoitoihin hakeutuminen kesti juurikin siitä syystä, että ”kyllä se vielä onnistuu, koska esikoinenkin onnistui, nyt vaan kestää vähän kauemmin”
  Tulipas pitkä sepustus 😀 jokatapauksessa, tsemppiä teille 🙂 osaat olla ihanan avoin asiasta, siihen en koskaan itse pystynyt..

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ohoh teillä onkin monipuolinen taipale ollut kun monta keinoa ollut käytössä, ikävä juttu toi kohdun ulkopuolinen raskaus :(. Onneksi sitten sait apua lopulta. Varmaan tekee hyvää siulle tälleen jälkikäteenkin olla asiasta avoimempi, vaikea asia vaikka lopulta saitkin apua 🙂

 8. mari

  Menkää yksityiselle, Kuopiossa on Intiimi ainakin.
  Me ei saatu ensimäisen jälkeen toista lasta ja menin tuonne Intiimiin ja sain clomit ja luget ekalla käynnillä ja 4kk päästä olin raskaana, ensimmäistäkin yritettiin yli vuosi. Kun kakkonen oli 9kk ja lopetin imetyksen varasin sinne soittamalla uuden ajan muistaakseni parin viikon päähän ja kävelin samat lääkkeet kourassa kotiin ja 3kk päästä odotin kolmosta.
  Minulla ei olisi lääkärin tutkimusten mukaan ollut juurikaan mahiksia pysyä/tulla/raskaaksi ilman lääkitystä. Alkujaankin tilanne oli ollut huono ja ensimmäisen synnytyksen istukan repeämisen takia tehdyt toimenpiteet olivat tuhonneet kohdun sisuksia tehokkaasti.
  Ja ihan perus duunarin palkalla saatiin käynnit maksettua että eivät olleet sikakallista, kunnalliseen olisi pitänyt jonottaa huomattavasti kauemmin.
  Neljäs lapsi tulikin sitten ihan itsestään yllätyksenä heti ensimmäisestä kierrosta kun olin lopettanut kolmosen imetyksen ja silloin tuntui että kohtalo kyllä nyt kurittaa kunnolla. Ensin on vuosia yritetty väkisin ja vedetty lääkkeitä ja sitten kun lapsiluku on täysi niin yrittämättä tulen raskaaksi heti kerta laakista. Kahdessa keksimmäisessä raskaudessa piti myös syödä minidisberiniä melkein koko raskaus ehkäisemään keskenmenoa mutta viimeisen kanssa päätin että kerran tulin raskaaksikin ilman apuja niin en halua muutakaan apua vaan raskaus kestää jos kekstää ja hyvin kesti. Ilmeisesti kun ei tarvinnut enää yrittää ja stressata ja väkisin yrittää nin kroppa alkoi toimia vaikka sen ei edes pitänyt olla mahdollista.
  Nuo lääkitysten sivuoireet ei vaan ole kivoja ja vaikka niiden kanssa ei montakaan kuukautta tarvinnut puljata niin oli todella turhauttavaa jos ei tärpännyt ja taas olisi edessä kuukausi niitä inhottavia sivuoireita.
  Tsemppiä sinne, tiedän kyllä tuon tunteet erittäin hyvin vaikka pakko myöntää nyt kun nuorin on jo 6 ja en halua enää lapsia niin aika on kyllä kullannut muistot täydellisesti:)

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Feminolla olen käynyt 3 kertaa ( eetun varhaisultra , munasarja ultraus ja cepon varhaisultra ) ja siellä on kyllä hyvä palvelu :).
   Silloin en vaan saanut mitään lääkeapua kun 6kk oli vasta yritystä. Nyt tilanne toki on eri.

   Aika jännä kohtalo todellakin, että ensin olette joutuneet yrittämälä yrittämään ja sitten onkin tupsahtanut 4 lapsi yht’äkkiä :D.

   Kiitos kertomuksestasi <3

 9. Veikko

  Googlaa munasarjan hyperstimulaatio oireyhtymä niin et halua clomifenia ilman asianmukaista seurantaa!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Lääkäri varmasti sitten katsoo tilanteeseen sopivan :). Kunhan tulee sellainen lääkäri joka ne voi määrätä..

 10. Niina

  Seleeniä sinkin lisäksi sekä homeopatia ja hermoratahieronta kuurina niin saa kropan tasapainoon!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Homeopatiassa ja hermoratahieronnassa luultavasti samantyyppinen vastaavuus kuin akupunktiossa :). Toki noitakin voisi kokeilla joskus (:

 11. Ellu

  Yksityiseltä tuli nopeasti letrotsoliresepti samaiseen vaivaan. Kannattaa keskustella vaihtoehdoista, niitä löytyy useita.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ahaa tuollaisesta en olekaa kuullut, saa nähdä mitä lääkäri lopulta määrää 🙂

 12. Johanna

  Moikka Tiina!
  Minä kävin myös aikoinaan yksityisellä lääkärillä samanlaisen asian vuoksi. Tämä lääkärinainen laski minulle tarkan päivän, jolloin on h-hetki yrittämiselle. Hän osasi munarakkulan koon yms. perustella laskea tämän ajan. Ja kappas, tärppäsi tästä kierrosta!
  Ja nyt tämä ”tärppi” on 3v pikkumies! Kiitos kuuluu tällä ihanalle lääkärille! Eikä 130€ lasku harmittanut yhtään. Tsemppiä Tiina sinulle ja toivotan onnistumista!!!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hyvä ja auttava lääkäri sattunut siulle kohdalle <3. Yhdelle ystävälle kävi itseasiasas vastaavanlaisesti
   Kiitos Johanna 🙂

 13. Liisa

  Hei!
  Ensiksi kiitos kun kerrot näistä asioista julkisesti! Minä marssin terveysasemalle kun yritystä oli takana 1,5 vuotta. Sain ajan parin kk.n päähän, johon menimme mieheni kanssa. Lääkäri ihmetteli vastaanotolla sanoen miehelleni että ”kukas se sinä olet?”. Olimme saaneet ohjeen saapua paikalle yhdessä, mutta terveysaseman lääkäri tutki vain minut, ja laittoi lähetteen lapsettomuuspolille (plus minulle verikokeet). Sinne aika 3 kk.n päähän. Ennen lapsettomuuspolin lääkärikäyntiä miehen piti antaa näyte, jonka tulokset kuulimme lääkärin vastaanotolla. Siellä sitten selvisi syitäkin, ja eikun ivf/icsi-jonoon, joka oli 3-5 kk.tta pitkä. Plus polin kesätauko. Ekaan hoitoon pääsimme reilu puolivuotta ekasta lääkärikäynnistä. No, se hoito ei tuottanut toivottua tulosta, ja uudestaan jonoon, taas 3-5 kk.tta Eli yhtä odottelua tämäkin! Onneksemme emme ole saaneet mitään kommenttia ikäämme nähden, sillä olen 23 ja mieheni 21. Mutta kai lääkärit ottivat sen verran tosissaan, kun luonnollisesti raskautuminen on lähes mahdotonta. Rahat ei riitä yksityiselle, kun julkisellekin polimaksuihin ja lääkkeisiin saa varata noin tuhat euroa per hoito. 🙁 Mutta positiivisin mielin eteenpäin, ehkä meidän pian alkava hoito onnistuisi ja saisimme vihdoin lapsen! <3 Tsemppiä Tiina sinullekkin!!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Liisa,

   Haluan rikkoa rajoja ja antaa -sekä saada vertaistukea tässä vaikeassa asiassa 🙂

   Siis voi ei, miten voi olla noin tökeä lääkäriltä ”kuka se sinä olet” -ihan yhtälailla lapsettomuudessa sekä mies että nainen pitää tutkia.

   Odottaminen on kyllä pahinta näin tarkeässä asiassa. Pari päivää ennen kuukautisten oletettua alkamispäivää on ne pahimmat. Sitte kun ne alkaa, maailma tippuu hetkeksi. Hoitoon pääseminen on varmasti se yksi etappi, mutta siinäkin odottelua niinkuin siunkin tapauksessa.

   Onneksi ette ole saaneet kärsiä ”ikärasismista”. Tuntuu ettei lapsettomuudesta/sekundaarisesta lapsettomuudessa ole ikinä ”sopivaa” ikää. Minäkin olevinaan liian nuori valittamaan asiasta…

   Tsemppiä meille kummallekin <3

 14. Tuija

  Voimia koko perheelle. Tiedän tunteen ja on turhauttavaa..

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Tuija <3. Turhauttavaa todellakin :/

 15. Nelli

  Tsemppiä ♡
  Jos/kun päädyt yksityiselle, suosittelen feminon Esa Korkeelaa. On erikoistunut juurikin lapsettomuushoitoihin ja tutkinut paljon moni-ja pienirakkulaisiamunasarjoja. Häneltä mä oman reseptini silloin poikia yrittäessä sain. 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos Nelli <3. Hänestä olen tainnut lukeakin jostain ja toinenkin vinkkasi hänestä :). Vaikka jotenkin mies gynelle ei ehkä tunnu niin luontevalta mennä, mutta samapa tuo kunhan saisia avun

 16. Nimetön

  Vyöhyketerapiaa..

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Sitäkin voisi ehkä joskus koklaa, nyt olen käynyt Akupunktiossa 🙂

 17. Hanna

  Hei, minä sain reseptin (clomifem) yksityiseltä heti. Siinä vaiheessa oli puolivuotta yritystä takana ja alkuun muutama kuukausi ”tjottailua”. Otti toiset puolivuotta lääkkeenkin kanssa mutta lopulta se pieni kakkonen meille suotiin.

  Toivon kovasti tsemppiä teille!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Mie en saanu sillon vaikka oli puolivuotta yritystä takana :/. Ei pitäisi jossitella, mutta välillä mietin mitä jos , jos olisin saanut sillon jo lääkkeen.

   Kiitos tsempeistä <3

 18. Katariina

  Haluan vaan vinkata että Kaksplus keskustelu palstalla lapsettomuuspuolella on keskustelu ketju Joensuun lapsettomuupolilla hoidoissa oleville. Voit sieltä kysellä kokemuksia ja tämän hetken jono tilanteesta. Itsekin olen siellä hoidoissa käynyt ja heidän avulla lapsen saanut. Meillä ainakin hoidot eteni nopeasti ensi käynnin jälkeen. Reilu kuukausi taidettiin silloin ensi käyntiä odotella.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ahaa okei, Kaksplussan sivulla ei olekaan hetkeen tullut pörrättyä, pitää käydä kurkkimassa -kiitos vinkistä Katariina :)!

 19. Toiveikas

  Täällä kanssa sekundäärisestä lapsettomuudesta painiva. Tosin, me ollaan sitä toista yritetty jo 1,5vuotta lapsettomuushoidoillakin. Tuohon 1,5vuoteen hoidoissa on mahtunut yhteensä 8 yritystä, joista 3 inseminaatiota ja niiden jälkeen koeputkihedelmöityshoitoja joista 5 alkiota on kohtuuni siirretty mutta eipä vaan mikään onnistu, tilastona tästä kaikesta 7 negatiivista raskaustestiä ja 1 positiivinen joka päättyi keskenmenoon rv 6. En olisi kanssa ikinä uskonut, että kun toista alan hiljaa toivomaan, niin olenkin vuosien päästä edelleen syli tyhjänä vielä näinkin rankkojen hoitojen jälkeen. Syitä moni kyselee, ja hoitoihin päätymisen syynä on minun ovulaatiohäiriöni mutta lisäksi miehellä siittiöiden vähyys joten kotona emme onnistu tukilääkkein vaan pääsimme aika suorilta hoitoihin klinikalle. Kunnallisella olemme, ja hoitoon olen ollut koko ajan tyytyväinen eikä odotusajat ainakaan meillä ole niitä pisimpiä ja piinaavampia olleet. En voi kun toivottaa hurjasti tsemppiä kaikkeen tulevaan, ja voimia sekundäärisen lapsettomuuden keskelle! Kai se on vaan pakko koittaa luottaa tulevaisuuteen, posiitivisin mielin<3

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Voi ei, kuulostaa ihan älyttömän rankalta. Koeputkihedelmöityskään ei varmasti mikään peace of cake ole. Tässä yrityskerrassa olen raskaustestien tekemiset jättäny aika minimiin, Eetua yrittäessä tein miinustestejä varmaan kuukausittain siihen asti kunnes tuli kaksi viivaa.

   Positiivisia ajatuksia ja jaksamisia sinne, kiitos kun kerroit tarinasi<3

 20. Amy

  Voimia sinulle odottamisen odottamiseen! Tiedän miltä se tuntuu.
  Mikäli vain taloudellisesti mahdollista teille niin suosittelen yksityisellä käyntiä. Prosessi on siellä huomattavasti nopeampaa, heti erikoislääkärit käytössä jne. Kuopiossa ainakin InOva (entinen Intiimi) joka on erikoistunut lapsettomuus asioihin. Lämpimästi suosittelen.
  Itse tällä hetkellä rv13 ja uskon vahvasti että osaavan lääkärin ansiosta.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Suunniteltiin miehen kanssa, että tammikuussa käydään ehkä yksityisellä jos ei poliaikaa julkiselle ala kuulua :). Onnea loppuraskauteen <3

 21. Mama

  Heippa ja kovasti tsemppiä sinulle 😊

  Itsellä oli myös aika samanlainen tilanne. Kolmatta lasta saimme odottaa 1.5 vuotta ennenkuin tulin raskaaksi ihan yllärinä. Olin jo luopunut kokonaan toivosta mutta nyt vieressäni tuhisee 6 viikkoinen pieni poika 💙

  Kovasti voimia teille ja onnea yrittämiseen ❤

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitti Mama <3. Onneksi olkoon pienokaisesta, jospa se onni kohta kohtaisi meidätkin 🙂

 22. Katja

  Moikka! En nyt tiedä onko tästä apua mut ei kai haittaakaam voi olla 😀 kaisa jaakkolan kirjassa reipas rakas raskaus on hormonitasapainon ja kehon luonnollisen toiminnan tukemisen kautta muistaakseni myös vinkkejä lapsettomuuteen. Kannattaa tsekata! Joensuussa on ollu se hyvin kirjastosta saatavilla. Voimia! ☺

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kaisa Jaakkolan kirjoista olen kuullutkin positiivista ,mutta en tiennyt tuollaista kirjaa olevan – kiitti siis vinkistä, vois kysyäkin ensi kerran kun käyn kirjastossa 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.