Kysymyksiä ja vastauksia ystävyydestä

Ihanaa ystävänpäivää <3! Seuraajat esitti instagramissa miulle kysymyksiä ystävyyteen liittyen ja tässä niihin vastaukset:

 

Kaipaatko uusia ystäviä?

Olen siitä onnellinen, että miulla on kavereita sekä ystäviä. Tottakai olisi kivaa tutustua vielä joihinkin uusiin, mutta en voi sanoa kaipaavani uusia ystäviä. Olen todella avoin tyyppi joka juttelee ja tutustuu mielellään uusiin ihmisiin. Olen kuitenkin myös sellainen tyyppi, jolla ei vaan synkkaa kaikkien kanssa, koska ehkä monen mielestä olen liiankin puhelias räpättäjä ja ehkä jotkut pitää sitä ärsyttävänä. Miulle on tärkeää, että voin olla oma töhö itseni ystävien seurassa.

Monta läheistä ystävää sinulla on?

Läheisimmät ystävät on meidän tytöt -eli ystäväporukka johon kuuluu minun lisäksi 6 muikkelia. He ovat porukka, jotka tuntevat miut parhaiten ja joiden kanssa on koettu osan kanssa niin barbileikit kuin baaripöydillä tanssimiset. Yksi heistä asuu tällä hetkellä toisessa maassa ja yksi toisessa kaupungissa, eikä koko porukalla nähdä usein. Mutta ne hetket kun miitataan koko porukka on ihan huippuja. Tuntuu, että edellisestä näkemisestä on vain hetki ja juttu luistaa. Heidän kanssaan voin puhua mistä vaan. Tuossa porukassa olen ainoa jolla on lapsia, joten lapsilätinöistä en nyt hirveästi edes halua keskustella. Vaikka toki jonkinverran ja osa heistä on myös lasteni kummeja. Koen heidät edelleen kaikista läheisimmäksi vaikka nähdään harvemmin ja saattaa olla aikaa ettei kuulla toisistamme paljon mitään.

Tyttöjen lisäksi koen aika läheiseksi pari muuta ihanaa ihmistä, joihin olen tutustunut aikuisiällä.

Miten pidät yllä ystävyyssuhteita?

Sopimalla, tai ainakin yrittää sopia näkemisiä aika ajoin. Ystävät ja kaverit on tärkeitä. Aina kaikkia ei nää todellakaan edes usein, mutta se ei ole kummallekaan osapuolelle ”loukkaus”. En itse edes jaksaisi joka päiväistä whats uppailua.

Pitkäaikaisimmat ystäväsi vuosina?

Pitkäaikaisimmat ystäväni ovat olleet elämässäni 2-luokalta asti, eli ollaan tunnettu 22-vuotta. Herranjestas sentään :D.

 

samat muikkelit kummassakin kuvassa. alemmassa ollaan muistaakseni 3 tai 4-luokalla :D.

Jos joutuisit päättämään ystävyyden, miten tekisit sen?

Tuollainen tilanne tuli itseasiassa viime vuonna vastaan. Vauvavuoden aikana tutustuin samalla asuinalueella asuvaan äitiin ja nähtiin muutamia kertoja. Meillä synkkasi tosi hyvin, juttelu oli luontevaa ja mukavaa. Hän kuitenkin perui tapaamisia todella usein. Aikaa kului jonkinaikaa ja sattumoiden kautta tutustuin perhekerhossa Äitiin joka oli myös samalta asuinalueelta. Nähtiin muutamia kertoja kolmestaan ja huomasin saman ilmiön, että edelleen hän perui tapaamisia. Tai ei ilmoittanut mitään eikä vaan tullut paikalle. Syksyllä meidän mammaporukkaan ”liittyi” myös yksi ystäväni ja näin meitä oli neljä mammaa joilla kaikilla oli suht samanikäiset lapset.

Nähtiin nelistään ja oli huippua miten juttu luisti ja oli todella luontevaa. Tämä yksi henkilö edelleen perui tai ei saapunut tapaamisiin aina tasaisin väliajoin. Pikkuhiljaa peruminen alkoi ottaa kupoliin ja muutamien totaalisten törkeiden perumisten jälkeen riitti. En vaan voinut luottaa enää häneen, kuten ei muutkaan ryhmän jäsenet. Laitoin hänelle pitkän viestin whats upissa jossa kerroin etten voi valitettavasti enää luottaa häneen kaikkien lupaamisten rikkomisten ja perumisien takia. Kerroin myös, että toivon hänelle kaikkea hyvää. Huomattiin muiden kanssa vasta, että hän oli poistanut meidät instagramista hänen seuraajistaan ja myös lopettanut miun seuraamisen, vaikka pari viikkoa sitten huomasin että oli storyjani katsonut. Vuosien varrella osan kanssa tiet ovat erkaneet ihan luonnollisesti ilman välikohtauksia ja tämä oli ensimmäinen tälläinen tapaus missä ystävyys piti lopettaa. Todella harmi tilanne, hän kun oli erittäin mukava ja juttu luisti todella hyvin aina kun nähtiin.

Pitää myös mainita yksi entinen ystäväni. Tutustuttiin ammattikoulussa ja hän oli ainoa ystävä joka laittoi välit välillä poikki ja suuttui ihan ihme jutuista. Kuitenkin aina sovittiin. Tuli kesä jolloin menin naimisiin. Olin kutsunut hänet perheineen vieraaksi ja odotin kovasti näkemistä. Hän kun asui silloin toisella paikkakunnalla. Hääjuhlassa huomasin, että hänen paikka oli tyhjä. Hän ei ollut myöskään kirkossa. Henkilö jätti tulemista häihini ilman mitään ilmoitusta. Vaikka kesällä hän hehkutti puhelimessa miten hänen tyttärensä odottaa hääjuhlia jotta voi pukeutua prinsessamekkoon. En ole kuullut hänestä sen päivän jälkeen halaistua sanaa. Lähetin hänelle häiden jälkeisenä päivänä tekstiviestin, että en koskaan tekisi omalle ystävälle näin. Omassa historiassa sain paljon turpaan miessuhteissa kun matto vedettiin jalkojen alta, mutta tuo tapaus osoitti valitettavasti miten paskasti myös oma ystävä voi toiselle tehdä. Tuo vaikutti itseeni jonkinverran, koska vieläkin monesti jos sovitaan miitti joidenkin kanssa, takaraivossa vaanii aina pieni pelko ”entä jos tuo peruu”. Nämä kaksi eri henkilöä ovat osoittaneet miten tärkeää luottamus oikeasti on että siitä pitää kiinni.

Yksi (luonteenpiirre) jota et voisi sietää ystävässä?

Edellä mainittu, eli epäluotettavuus.

Onko se ystävyyttä, jos ystävät jättää yhteydenpidon esim. jos jäät ja olet äitiyslomalla?

Kunnon ystävyys kestää elämäntilanteenkin muuttuessa. Eli jos ystävä oikeasti hylkää sen takia, että tulee äidiksi -ei voi sanoa sellaista tosiystäväksi. Olen kiitollinen, että omat lapsettomat tärkeimmät tyyppini eli edellä mainitut tytöt on sellaisia joista kukaan ei hylännyt minua vaikka tulin äidiksi. Nähdään harvemmin ja eri merkeissä kuin ennen lapsia, mutta silti nähdään.

Millainen ystävä olet?

Ainakin toivon, että ystäväni ajattelee miun olevan hyvä ystävä :D. Huono puoleni on se, että puhun välillä ihmisten päälle. Ystävyyssuhteet on tottakai sellaisia jossa voi kehittyä ja poden välillä huonoa omatuntoa jos en vaikka ole nähnyt tai pitänyt yhteyttä joihinkin pitkään aikaan. Itselleni ystävät on tärkeitä ja perun myös tarvittaessa jotain menoja jos haluan nähdä ystäviä. Pyrin myös aina siihen, että sovitusta pidetään kiinni enkä koskaan pystyisi tekemään ohareita vaikka ilman ilmoittamista ettei tule paikalle. Se on niin huonoa käytöstä ja loukkaavaa.

Huh tulipas pitkä postaus, mutta hyvää ystävänpäivää sinne kaikille <3.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *