Päiväkoti -työarkea takana kuukausi!

Siitä on kuukausi kun uusi arki alkoi. Pitkät, hitaat aamut vaihtui kellon soimiseen 06 aikaan ja palasin työelämään sekä lapset aloitti päiväkodin.

Tulin kertomaan nyt fiiliksiä ja ajatuksia uudesta arjesta. Miten tämä ensimmäinen kuukausi on mennyt?

Käyn töissä 4-päivänä viikossa 8-tuntia päivässä. Viikkoon mahtuu yksi arkivapaa joka on yhtä viikkoa lukuunottamatta ollut aina perjantai. Ihan huippua kun ollaan saatu nauttia pitkistä viikonlopuista <3. Työvuoro alkaa 7.45-8.45 välillä, useimmiten olen tehnyt 8.15 vuoroa. Saan 3-viikon listan aina kerralla ja saman viikon aikana päivät vaihtelee. Esim. keskiviikkona olin 7.45-15.45 ja seuraavana päivänä 8.30-16.30. Vaikka vaihtelu ajoissa on pieni, se tuo toisaaltaan kivaa vaihtelua.

Lapset ovat olleet joka viikko vain 3 päivänä päiväkodissa. Päivän pituudet vaihtelee sen mukaan mitä vuoroja miehellä ja miulle sattuu olemaan. Joinakin päivinä lapset ovat melkein 9-tuntia mikäli miun pitää viedä sekä hakea päiväkotiin, mutta joinakin päivinä he menevät hoitoon vasta 10 aikaan. Onneksi noita pitkiä päiviä on ollut harvoin.

Järjestelyn mahdollistaa se, että myös miehellä on aina arkena vapaapäivä. Hän tekee vuorotyötä ja on aina 6-päivää töissä jonka jälkeen 4-päivää vapaalla. Siihen päälle ajottaiset ylityöt.

Joka viikko mies hoitaa lapset yhtenä päivänä kotona ja mie olen töissä. Voin kertoa, että tuo systeemi tuntuu todella hyvältä. Näin mies saa oikeasti tietää niin hyvässä kuin pahassa mitä lasten hoitaminen on yksin koko päivän ajan.

Ennen päiväkodin aloittamisesta olin hyvin kiinni meidän Taaperossa. Ennen päiväkotia olin ollut neidistä erossa yli 8-tuntia ehkä yhden ainoan kerran. KERRAN! Huh huh.

Jännitin ja stressasin päiväkodin ja töiden aloittamisesta todella, todella paljon. Mielessä oli lähtöstressit yhden lapsen kanssa ja mietin, että miten helvetissä selviän 2 lapsen kanssa ajoissa päiväkotiin ja töihin.

Voin nyt oikeasti taputtaa itseäni isosti olkapäälle: lähtötilanteet ovat sujuneet muutamaa poikkeusta lukuunottamatta erittäin hyvin! Tästä olen niin iloinen ja ylpeä.

Päiväkoti ura meidän 1v 7kk tytöllä on alkanut niin paljon paremmin kuin osasin odottaa. Itkuja on tullut kuukauden aikana ehkä 3 kappaletta lähtötilanteessa. Ensimmäiset viikot sujui hyvin, mutta en uskaltanut tuulettaa. Monella lapsella nimittäin käy niin, että kun he huomaavat päiväkodin olevankin pysyvä ratkaisu; silloin ensihuuma häviää ja protestointi alkaa. Nyt päiväkoti elämää on takana kuukausi, joten uskallan jo sanoa alkuhuuman menneen -ja silti neiti jää hyvällä mielellä hoitoon.

Olen niin iloinen siitä, että Taapero jää ilman itkuja päiväkotiin ja päivät sujuu hyvin. Hän saa hoitajilta kovasti kehuja, miten ilopilleri hän on <3. Miina hurmaa hoitajia, sekä muita lapsia. Yksi 3-vuotias poika oli kuulemma sanonut, että ”en yleensä tykkää noista pienistä, mutta tuolle annoin pusun” 😀 <3. Todella ylpeä meidän neidistä <3.

Myös oma fiilis uudesta arjesta on hyvä, vaikka kyllä monesti tuntuu että vuorokaudessa loppuu välillä tunnit kesken. Mutta sitähän se on. Se helpottaa ja keventää älyttömän paljon, että teen 4-päiväistä viikkoa. Suosittelen ehdottomasti kaikille muillekin sitä mikäli se mahdollista omassa työssäsi on!

Tässä hieman fiiliksiä ensimmäisestä kuukaudesta ja toivokaa ihmeessä, jos tulee mieleen vaikka postausideaa uuteen arkeen liittyen :)!

 

 

Kommentit (2)
  1. Kiva kuulla, että hoidon aloitus on mennyt hyvin!

    Itse olen nyt taas äitiyslomalla, mutta kävin tuossa äippälomien välissä melkein 9 kuukautta töissä ja siitä 7 kk tein 6-tuntista päivää. Se oli kans tosi kiva ratkaisu! Mietin myös tuota 4 päiväistä viikkoa, mutta päädyin lyhyempiin päiviin, kun meillä oli vielä pienempi lapsi niin ajattelin, ettei ole niin rankkoja hoitopäivät. Varmaan samalla jatkan, kun palaan taas töihin. Työpäivät tuntuu menevän ihan hetkessä. 🙂

    1. Kiitos Henni ja on kyllä huippua, että homma on lähtenyt näin hyvin käyntiin :).
      Nyt kun on ollut pari pääsiäispyhä viikkoa, niin olen tehnyt 6-tuntista päivää -on kyllä mennyt päivät älyttömän nopeasti! Meillä tosin onneksi noita pitkiä pitkiä hoitopäiviä ei niin usein tule miehen vuorotyön takia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *