Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

KUNTOUTA KESKIVARTALO RASKAUDEN JÄLKEEN+Alennus

yhteistyössä hyvinvointistudio LUPAUS

Noloa ehkä kertoa, mutta esikoisen synnytyksen jälkeen vielä noin vuoden päästä hyppiessä pelotti, että pissa lirahtaa housuun. Aloitin silloin treenaamisen ihan liian aikaisin ja liian kovilla tehoilla, enkä kiinnittänyt huomiota lantionpohjan harjoittamiseen. Toisen lapsen kohdalla aloitin harjoittamaan lantionpohjalihaksia jo raskausaikana. Ja silti joskus puolivälin tienoilla tuntui, että lirahtaa housuun yskiessä. Ei kovin kivaa… nyt haluan oikeasti oppia treenaamaan lantionpohjaa ja syviä vatsoja oikein, että tällä kertaa palautuisin järkevästi eikä vuoden päästä tarvitse pelätä pissalirahduksia.

Kerron yhteistyössä hyvinvointistudio LUPAUKSEN kanssa Kuntouta Keskivartalo verkkokurssista, jossa opetetaan keskivartalon ja lantionpohjan lihasten kuntouttamista synnytyksen jälkeen. En varmasti ole ainoa joka ei ole oikein selvillä vesillä millaiset harjoitteet ovat parhaita synnytyksen jälkeen vahvistamaan lantionpohjaa ja keskivartaloa, joten odotan kurssia itse innolla. Raskaudesta palautumiseen ei ole valitettavasti olemassa taikatemppuja, vaan se vaatii monilta paljon töitä.

Jos rankan treenin aloittaa liian aikaisin, voi sillä olla ikäviä seurauksia. Yhdellä tuttavalla on vieläkin vatsassa aukko, koska aloitti synnytyksen jälkeen liian aikaisin vatsalihasrääkin; hänen synnytyksestään on aikaa 5-vuotta. Yhdellä ystävällä vatsa ei palautunut raskaudesta, ei kalliista fysioterapiakäynneistä huolimatta ja ainoa ratkaisu on enää leikkaus. Se varsinkin herätti itseäni; tällä kertaa teen parhaani jotta palaudun kokonaisvaltaisesti raskaudesta tehden myös muuta kuin perus vatsarutistushömpötyksiä.

Kuntouta Keskivartalo-verkkokurssi on tarkoitettu pääsääntöisesti 0-12kk sitten synnyttäneille, mutta mikäli sinulla on vatsan erkaantuma, tai haluat muuten saada apua keskivartalon+lantionpohjan vahvistamiseen, kurssista on sinullekin hyötyä.

Kurssin on suunnitellut Riina Laaksonen, joka toimii verkkovalmennuksen valmentajana. Koulutukseltaan hän on ekonomi, Personal Trainer, Ravintovalmentaja ja Life Coach.

Kurssi kestää 5-viikkoa ja toimii helposti:

Saat sähköpostiisi yksinkertaiset ohjeet jokaiselle arkipäivälle. Ohjeissa on sekä teksti, että kuva/video-opaste. Itse olen ainakin sellainen, että opin parhaiten uusia liikkeitä kuvista/videoiden muodossa. Tärkeintä kaikessa treenaamisessa on tehdä siitä itselleen jo ajankohdallisestikin helppoa ja tehdä siitä rutiini. Lapsiperhearki kun on aikamoista härdelliä. Kun ohjeet tulee sähköpostiin eikä suorittaminen vaadi käyntiä missään, kellonajan liikkeille voi päättää ihan itse.

Tavoitteena on voimistaa sekä lantionpohjaa, että palauttaa keskivartalon voimakkuutta synnytyksen jälkeen. Tämän jälkeen myös myös haastavampi liikunta on turvallisempaa.  Pääpointtina on vahvistaa lantionpohjaa ja syviä vatsoja, mutta liikettä tulee kokonaisvaltaisesti koko keholle.

Harjoitukset eivät vie liikaa aikaa ja liikkeet voi tehdä kotona. Tämä on miulle ehdottoman tärkeää, 2 lapsen arki on yllättävän hektistä. Vauva on tällä hetkellä niin kiinni minussa (ja minä hänessä) ,että en todellakaan voisi lähteä päivittäin pois kotoa treenaamaan pitkiä sarjoja.

Pääset kurssilaisten keskusteluryhmään jossa voit esittää kysymyksiä raskaus- ja äitiysliikuntaan erikoistuneelle valmentajalle.

Kuntouta Keskivartalo-Äitikurssi alkaa 6.11 ja kestää siis 5-viikkoa. Jo yli 1000 äitiä on käynyt Kuntouta Keskivartalosi kurssin ja itse aloitan myös tuolloin 6.11.

Hinta lukijoille 79€ (normaalisti 99€)

Kurssille voit ilmottautua TÄÄLTÄ.

Itse odotan kurssin aloittamista innolla! Jo pari vuotta sitten huomasin, että perus kyykkääminenkin on hankalaa heikon keskivartalotuen takia. Oma tavoitteeni kurssilla on oppia edellä mainittujen lisäksi oppia parempaa keskivartalon hallintaa sekä ryhdin parantumista.

Tässä vielä Riina Laaksosen haastattelu joka on suunnitellut kurssin ;

1. Milloin normaalin treenaamisen voi aloittaa raskauden jälkeen? Esimerkiksi milloin voi aloittaa juoksemisen?
 

Tämä on yksi useimmiten kysyttyjä kysymyksiä ja mitään yhtä tiettyä aikaa ei valitettavasti voi antaa, sillä kaikki tilanteet, naiset ja kehot ovat niin yksilöllisiä. Mutta sitten kun keskivartalossa pysyy hyvä kontrolli eikä erkaantumaa enää ole, on turvallista aloittaa juoksu (eikä mitään ikäviä vaivoja esiinny esim. virtsankarkailu tai selän kipeytyminen). Ja kun aloitat, aloita pikkuhiljaa ja rauhallisesti. Juoksu on keskivartalolle äärimmäisen rankka laji tärähdyksineen kaikkineen. Huomioi myös, että juostessa hyvä tuki keskivartalossa pysyy ja selkä ei lähde kaareutumaan notkolle ja vatsa ”avautumaan”.

 Kiireisessä vauva-arjessa moni voi käyttää tekosyytä ”en ennätä treenata” ja itsekin olen huomannut 2 lapsen arjen hektisyyden, niin kysymys siihen liittyen:
2. Kuntouta keskivartalosi ohjeet tulee sähköpostiin, kuinka pitkäkestoisia harjoitukset ovat? Miten pitkä aika päivästä Äidin kannattaa varata niihin aikaa?
 

Juuri tämä asia on otettu kurssilla huomioon, sillä muistan itsekin hektisen ja sumuisen arjen kahden vauvan kanssa. Sen vuoksi koko vauva-arki on otettu huomioon ja kurssin harjoitukset vievät vain 10-15min / päivä ja ne on mahdollista tehdä missä tahansa. Paljon kiitosta olemme saaneet myös siitä, että olohuonetta ei tarvitse muuttaa kuntosaliksi ja kaikki harjoitukset voi tehdä normivaatteissa.

 
Kurssin tavoite on, että harjoitukset saadaan mukaan normiarkeen ja päivittäiseen tekemiseen, jolloin niitä tulee tehtyä helposti ja vaivattomasti enemmän ja jolloin erillisiä treenihetkiäkään ei enää jatkossa välttämättä tarvita. Kurssi on myös kaikella tavalla kannustava ottaen huomioon vähän yöunet ja sen, ettei välttämättä aina jaksa. Kurssin hidden agenda on kasvattaa äidin itsetuntoa ja itseluottamusta ja myös lempeyttä itseä ja uutta elämäntilannetta kohtaan.

3. Missä tilanteessa Äidit tulevat hakemaan apua keskivartalon harjoittamiseen, millainen on ”tyypillisin asiakastyyppisi” ?
 
Tyypillisiä asiakkaita on ihan kaikki äidit. 🙂 Itsestään välittävät ja omaa hyvinvointia arvostavat. Paljon on ennen raskautta liikkuneita ja raskauden jälkeen kehonsa erilaiseksi tuntevia. Ja sellaisia, joille on raskauden myötä tullut ikäviä vaivoja, esim. selkäkipuja tai virtsan- tai ulosteen karkailua. On myös äitejä, joille on raskauden jälkeen jäänyt pömppövatsa ja jotka haluavat siitä eroon. 
 
4. Entä jos en ennätä aloittamaan kurssia 6.11, tuleeko kyseistä kurssia kuinka usein saataville?
ja tuohon 4. kysymykseen liittyen, niin kun ohjeet tulevat sähköpostiin, eli ohjelmaahan voi aloittaa tekemään myöhemminkin mikäli 6.11 ajankohta ei jollekin Äidille sovi?

Kyllä, voi aloittaa myöhemmin ja tehdä oman aikataulun mukaan. Ja kaikki treeniohjeet jäävät itselle, joten harjoitella voi jatkossakin myös kurssin jälkeen. 🙂 Ja koko kurssin ajan voi kysyä valmentajalta (=minulta) kysymyksiä, jos joku askarruttaa. 🙂 Marraskuussa alkava on tämän vuoden viimeinen kurssimme, mutta hyvin todennäköisesti ensi vuoden alkupuolella järjestämme kurssin taas. Kaikkein paras hetki aloittaa kurssi on mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen, sillä kaksi ensimmäistä kuukautta on nopeinta palautumisen aikaa, jolloin keho hyötyy harjoittelusta kaikkein eniten. Tosin koskaan ei ole liian myöhäistä, vaan asioihin on aina mahdollista vaikuttaa. 


5. Sivuillanne näkyy alareunassa virtuaalivalmentaja jolta voi ilmeisesti kysyä kurssiin liittyviä kysymyksiä mikäli joku askarruttaa. Onko vastaajana joku Lupaus yrityksen PT, sinä vai kuka?
 
Virtuaalivalmentaja vastaa yleisesti kysymyksiin, joita on herännyt nettisivuja lukiessa tai valmennustemme suhteen. Kurssilaiset voivat kurssialustan kautta kommunikoida keskenään (vertaistuki) ja myös minun, valmentajan kanssa, joko siten, että kysymykset näkyvät kaikille, tai yksityisesti. Näinollen kurssin aikana ei tarvitse jäädä yksin pohtimaan mieltä askarruttavia asioita, vaan vastauksen saa nopeasti juuri omaan tilanteeseen.
6. Ohjeet tulee arkipäivisin sähköpostiin kuten sivulla lukee, onko viikonloput sitten ns. vapaapäiviä?
 

Kyllä, viikonloput ovat vapaapäiviä. Lantionpohja-alueen treenissä yksi yleisimpiä virheitä on alkaa tekemään liikaa liian pian ja lihasryhmä on kuitenkin sellainen, mitä välttämättä ei ole aiemmin treenattu, joten se saattaa helposti mennä jumiin. Siksi on tärkeää opettaa lihakset myös rentoutumaan ja pitää kokonaan lepopäiviä. Max 5 kertaa viikossa on sopiva määrä treeniä.:)

Tiesitkö miten ja millaisilla liikkeillä kannattaa aloittaa keskivartalon lihaksien treenaaminen synnytyksen jälkeen? Oliko/onko sinulla ongelmia vatsan alueen palautumisen kanssa, niin lirahteluiden tai erkaantuman suhteen?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

en hyödy linkkien klikkaamisesta.

Kommentit (5)

 1. Paula

  Moikka!
  Oli pakko tulla kommentoimaa että itse suoritin juuri samaisen verkkokurssin ja oli ihan huippu!
  Itselläkin 2v ja 3.5kk kotona ja kurssi sopi paremmin kuin hyvin arkeen! Kärsin myös lirahteluista yskän/aivastuksen yhteydessä molempien raskauksen aikana/jälkeen vaikka ”kuinka luulin jumppaavani lantionpohjanlihaksia”. Tämä on nyt historiaa kurssin jälkeen!:)Mahtavaa!Kurssi antaa myös hyvät eväät jatkaa jumppailua!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moi Paula, huippu kuulla! Joo siis itellä sama, että olevinaan tiiän miten lantionpohjaa jumpataan, mutta vissiin teen sen jotenkin väärin kun vieläki kärsin noista vaivoista -.- Kiva kun kommentoit :)!

 2. Titta

  Vihdoinkin jotain kiinnostavaa luettavaa 🙂

  https://www.bonusway.fi/?r=4784118 10€ liittymisbonus muuten tarjolla kaikille

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hyvä että tykkäsit Titta :). Bonusway on huippu kyllä,oon käyttäny jo yli pari vuotta 🙂

 3. HEI HEI MARRASKUU – Fit Fat Mama

  […] Tein ensimmäisen oikean treenin synnytyksen jälkeen ja liikuin muutenkin vähän enemmän. Olin niiiiin liekeissä ekasta treenistä, tuntui kuin olisin saanut palasen omaa itseäni takaisin <3. Olen ottanut nyt tavaksi miehen iltavuoroviikoilla käyttää koiran aina aamukävelyllä ja kotona tehnyt silloin tällöin kotijumppia. Tein myös koko kuukauden kuntouta keskivartalo raskauden jälkeen verkkokurssia. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.