Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Kuntosalilla lasten kanssa

Eilen kun heräsin, päätin että NYT tänään lähden käymään kuntosalilla, eikä mitään ”pitäis, pitäis, mutkun mutkutteluja”.

Syötiin aamupala, laitoin tavarat kasaan, vaihdoin omat vaatteet, pestiin hampaat, laitoin piilarit ja sanoin lapselle vasta kun itsellä oli kengät jalassa, että nyt mennään.Lähtötilanteet kahden lapsen kanssa miulla on nimittäin monesti todella vaikeita. Nyt lähtö sujui hyvin ja jo siitä tuli älyttömän hyvä fiilis!

Edellisen kerran olin käynyt kuntosalilla huhtikuussa ja sitä edellisen kerran melkein vuosi sitten. Eli ei mitään aktiivista kuntosalipirkkoilua siis ainakaan haha!

Laitoin esikoiselle puhelimesta 20-minuutin ohjelman, vauva konttaili lattialla ja rupesin treenaamaan.

Poljin muutaman minuutin kuntopyörää jonka jälkeen tein lämmittelykierroksen ihan pienillä painoilla. Alatalja, jalkaprässi sekä 2 x akkojen jalkalaitteet (jalkojen lähennys ja loitonnuslaitteet). Vapailla painoilla tein hauikset, olkapäät ja suorinjaloin maastavedon sekä luistelukyykyn.

Jurkele, että tuli hiki ja hyvä fiilis! Kun sällin lastenohjelma loppui, sain tehtyä enää yhden sarjan olkapäitä ja suorin jaloin maastavedon. Eetu olisi halunnut nimittäin itse testata laitteita, eikä se ole turvallista. Kuntopyörällä annoin keikkua, mutta taljalaitteillakin jos pieni lapsi rupeaa tempomaan, siitä ei välttämättä hyvä seuraa. Peilikuvaa ottaessa minimies kerkesi pilistää alataljan luo, komento kävi kun olin ottanut kuvan :D.

Vauvakin piti tissitellä kerran treenin aikana ja välissä piti antaa naksuja, selittää esikoiselle mitä teen ja jotain muuta yleistä härväämistä –mutta silti tuli niin hyvä fiilis kun sain treenattua!

Kuntosalilla ei ollut ketään muita, joten lasten oli ok olla mukana. Mikäli toisia treenaajia olisi ollut, en olisi salille lasten kanssa mennyt. Mielestäni kanssatreenaajille pitää antaa treenirauha, eikä ole kohteliasta roudata lapsia salille mukaan. Jos lapsi katsoo vaikka kuulokkeilla tablettia jossain nurkassa, se on ihan ookoo, mutta konttaava vauva tai lastenlaulujen koilotus kännykästä ei ole jees.

Mieluummin olisin kuntosalilla käynyt ihan yksin, mutta päätös treenaamaan lähtemiselle oli extempore ja kun mies nukkui, lapset oli pakko ottaa mukaan. Onneksi lähdin! Pitää lähteä ehdottomasti joskus uudelleenkin noin ja toivoa, ettei salille satu muita silläkään kertaa.

Mitä mieltä sie olet lasten ottamisesta mukaan kuntosalille?

Lue myös:

Kuntosalilla 10 kuukauden tauon jälkeen!

Ei Fit eikä Fashion ja silti FitFashionin bloggaaja?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (7)

 1. Nimetön

  Itse en kyllä ottaisi, minun silmään liikaa vaaran paikkoja, enkä pystyisi itse keskittymään tarpeeksi treeniin, jota se kuitenkin vaatii ollakseen hyvä treeni 🤔
  No, itsellä on kaks alle 2,5v, joten on hiukan eri asia, kun kumpikaan ei pysy hetkeäkään paikallaan ja joka paikkaan pitää kiivetä.
  Enkä usko, että kanssatreenaajat katsoisivat kovin hyvällä silmällä. Ellei oo tyhjä sali, niinkuin sulla näytti olevan 😊

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo miekään en alle 2,5 vuotiaita kahta hereillä ollessa uskaltais ottaa salille :D. Eetu oli ohjelman ajan paikallaan onneksi 🙂

 2. Paula

  Mulla 4vuotias ja 7kk pojat jotka otan salille silloin tällöin mukaan. Punttisalin yhteydessä on painisali jossa yleensä teen käsipainoilla sitten treenin. Toki jos sali on tyhjä olemme poikien kanssa siellä. Yritän ajoittaa päikkäri aikaan, mutta aina vauva herää. Treeni on yleensä hyvin nopea 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Vauvoilla on kyllä maaginen taito herätä monesti sillon kun ei pitäisi :D. Tosi kiva ,että saat otettua sillon tällön mukaan, kuulostaa kätsältä tollanen painisali :). Nopeet treenit on pop!

 3. Emma

  Ite ärsyynnyn todella, jos joku tuo lapsensa salin puolelle, kun se on nimenomaan salillamme kymmenellä kyltillä kielletty 😀 en halua varoa treenatessa muita, en aikuisia enkä lapsia! tuollain on miusta ok, jos siellä ei ole muita ja pystyt vahtimaan, että lapset ei litisty laitteisiin! 🙂 ja monilla saleilla on lapsiparkki, se on kätsy, mutta auki aika huonoihin aikoihin joskus 🙁

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Todella huonoa salietikettiä ja käytöstä tuoda monista kiellosta huolimatta salille -varsinkin jos siellä on muitakin. Minuukin kyllä ärsyttäisi jos oma treeni menis sekasin jos lapsia pörisisi paljon ympärillä. Lapsiparkit ois kyllä käteviä, mie en tiiä ku Foreverilla olevan

 4. Tiiu

  Tosi ristiriitaiset fiilikset tästä lasten tuomisesta salille. Itse en sisäsalille lapsia toisi. Siinä on just nuo syyt, joita sanoit. Mulla salille lähtö alkaa tietyllä virittäytymisellä ja olisin kyllä kiukkuinen kuin ampiainen, jos salille meno lasten kanssa peruuntuisikin siitä syystä, että siellä olisikin muita. Niinpä yrittäisin järjestää treeniajat niin, että lapset olisivat kotona toisen vanhemman kanssa.

  Ulkokuntosalille olen sen sijaan antanut lasten tulla vapaasti, jos ei häiritse toisia aikuisia/ei ole muita. Tuossa meidän lähiulkosalilla on leikkipuisto kivasti vieressä, joten lapset voi olla siinä näköyhteyden päässä, kun itse treenaa. Pidän tosi tärkeänä sitä, että lapset myös näkisivät, mitä siellä salilla tehdään ja miten kunnosta pidetään huolta: oli ihana huomata kerran ulkokuntosalilla, miten oma lapseni ja hänelle aiemmin tuntematon lapsi alkoivat opettaa toisilleen korokkeelle nousua: toisen vanhemmat olivat ilmeisesti tehneet askellusta, kun minä olin ponnistanut korokkeelle tasajalkahyppyjä, ja siinä ne sitten yhdessä treenasivat, kummallakin tavalla. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.