Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

KUN EI VOI TREENATA

Aina puhutaan niistä tekosyistä. Miksi muka ei voi treenata, miksi ei pääse treenaamaan ja hikoilemaan. Entä sitten kun ei aikuisten oikeasti VOI treenata?

Yksi asia on terveydentila. Itse olen tällä hetkellä kuumeessa ja en voi treenata. Mikä turhauttaa kovasti, mutta ahneelle tulee vain paskainen loppu. Terveydellään ei saa leikkiä. Flunssassa liikkuminen ei ole terveellistä, vaan siitä kaukana. Elimistö taistelee koko ajan bakteereja vastaan ja tulehduksen aikaan liikkuminen ei ole hyväksi. Olen myös oppinut lukemaan omaa oloani paremmin kuin nuorempana, enkä altista itseäni rasitukselle jos huomaan pöpön olevan päällä. Toisinkuin pahimpana pumppi-pamppi aikana kun räkäpaperit heiluen jumppasin tunneilla taudista viis. Fiksua, not. Eilen töissä aivastelin koko päivän ja niistin nenäni turvoksiin. Naama oli kuin kauhuleffasta, thänk gaad en ole face-to-face työssä siinä hetkessä ajattelin.

flunssalääkkeet

mandariini

kokkikartanokeitto

Terveys on asia jota osaa arvostaa vasta silloin kun kaikki ei ole hyvin. Flunssa on pieni paha verrattuna vakavempiin tauteihin kuten masennukseen tai muihin ongelmiin. Itselleen pitää osata olla myös armollinen. Ei peilikuva mene rikki vaikka pariin viikkoon ei pääsekään kuntosalille. Ostin muuten ekan kerran moneen vuoteen tuota keittoa, valmisruokia en syö lähes koskaan, mutta kokkikartanon valikoima on sisällöltään paljon parempi kuin muut valmisruuat.

Lepääminen on yksi asia jossa olen huono. Tulee jotenkin huono omatunto olla tekemättä mitään, vaikka lääkäri niin määräisikin. Tulee huono omatunto olla taas töistä poissa, vaikka minkäs taudille mahtaa. Edelliset kerrat oli tosin lapsen sairastamisen takia.  Pitää vissiin alkaa vetämään vieläkin vahvempia roppeja kun selkeästi vastuskyky on jostain syystä heikentynyt. Tai kyseessä on elimistön keino huutaa JARRUTA. Ainainen suorittaminen vaatii veronsa.

samsunggalaxys6edge

Piristyksenä räkäpapereiden keskelle: voitin arvonnasta Samsungin Galaxy S6 Edge puhelimen! Elämäni aikana olen voittanut ehkä kerran arvonnassa ja palkintona oli joku käsipyyhe, että kyllä silmät meinasi pyöriä ympyrää kun huomasin voittaneeni. Arvokas ja laadukas puhelin kyseessä, kunhan aivot taas toimii niin haluan päästä tutustumaan enemmän. Tässä on myös todella hyvä kamera, joten instafeedinkin kuvien pitäisi parantua aikalailla.

Osaatko sinä sairastaa kunnolla? Vai lähetkö treenaamaan vaikka räkä poskella?

SEURAA MAMAA Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kommentit (6)

 1. Hannah

  Nykyään on täytynyt opetella et sillo ku on flunssassa nii sillo ei mennä salille 😛 mulla käy usein niin et pienellä kurkkukivulla kaikki saa alkunsa – sen jälkee nousee kuume, räkä valuu, ääni käheytyy.. ei parane kuin levolla ja täytyy juoda riittävästi 🙂 oon tottunut lenkkeilemään päivittäin koiran kanssa ja jo yhden päivän sisällä olo saa sen aikaan että on pakko päästä ulos raittiiseen ilmaan. Sillo mennääki hiljakseen ja tooosi rauhaksiin.

  Flunssa on joo pikkuvaiva mutta yllättävän paljon käy mielenpäälle.. sitten taas kun pääsee salille nii alkuu menee hetki ku herättelee kroppaa ja olo on tosi nihkeä. Inhottavaa. Mulla varsinki käy aina niin että muuten on terve mutta ääni käheytyy ja työn tekeminen on yllättävän haastavaa sen takia. Voi huokaus..

  Eniten tässä rassaa että vaikka kuinka vetelis vitamiineja ja söis monipuolisesti ja terveellisesti, ei polta tupakkaa ja alkoholia nauttii kohtuudella; silti tarttuu taudit jotka pakottaa vuodelepoon. Varmaankin stressi on se sankari joka vaikuttaa kaikkeen. Stressittömän elämän tavoittelu on tähtäimessä mutta hiljaa hyvä tulee 🙂

  Tsemppiä ja pikaista paranemista! Onnea voitostasi 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo miekin olen yrittänyt opetella lukea itteäni paremmin ja olla armollisempi, suorittajalle vain välillä hieman haastavaa :/ :D. Miulla menee sairastuminen samalla syklillä, aina ensin on kurkkukipu ja siitä etenee.

   Ihan jänskättää mennä sitten salille kun on taukoa takana…varmaankin kevyesti koko kroppaa käyn läpi.

   Se itseänikin turhauttaa kun syö terveellisesti, ei polta, juo todella harvoin ja silti tuli tauti. No, onneksi kuitenkin iisi vaiva sinällään joka menee kyllä aikanaan ohi.

   Kiitos Hanna monipuolisesta kommentista ja kiitos 🙂

 2. skribentti

  Mä olen viimeisimpien vuosien aikana opetellut siihen, että jos on VÄHÄNKÄÄN sellainen olo, että olen tulossa kipeäksi, niin jätän kaiken kevyenkin urheilun pois. Ja kappas – en ole vuoteen ollut kipeänä! Kun oppii lukemaan omaa kroppaansa, niin monet asiat helpottuvat ja osaa välttää itselleen haitallisia juttuja!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Miunkin pitäisi opetella olemaan vieläkin armollisempi itelle ja lukemaan itteäni paremmin :).

 3. Paprika

  Mie osaan kyllä sairastaa, mut sit syön kyllä kauheesti herkkuja ja raskasta ruokaa, jos vaan maistuu. En jotenkin osaa syödäkään terveellisesti, jos en liiku 😀 Ne kulkee vähänniinku käsi kädessä 😀

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Joo miulla ihan sama, että ruokailu huononee kun sairaana :D.. Nim. tänään suklaata ja karkkia hups

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.