Kuinka usein?

Sain Vilmalta haasteen osallistua Kuinka usein haasteeseen ja tässäpä omat vastaukseni sunnuntain ratoksi!

Kuinka usein?

– Vaihdat lakanat. Liian harvoin, varmaan 2-3 viikon välein. Jossain vaiheessa vaihdoin systemaattisesti kerran viikossa, mutta se tapa unohtui nopeasti.

– Vaihdat pyyhkeet. Käsipyyhkeet kerran viikossa, kylpypyyhkeet harvemmin.

– Peset hiukset. Pari-kolme kertaa viikossa.

– Soitat äidillesi/isällesi. Vähän tilanteesta riippuen, mutta sanoisin että vähintään kerran kahdessa viikossa tai useammin.

– Näet vanhempiasi. Tämäkin riippuu vähän, mutta vähintään kerran kuussa.

– Käyt leffassa. Sanoisin, että ainakin 4-kertaa vuodessa ehkä?

– Föönäät hiukset. Tyven föönään yleensä aina pesun jälkeen, koska muuten hiukset on paljon enemmän liuruletin näköiset seuraavana päivänä.

– Putsaat lattiakaivot. Varmaan vaan joulusiivouksessa :D.

– Käyt metsässä. Voisi melkein sanoa jollain lailla viikottain jos lähistöllä oleva lenkkipolkukin lasketaan joka kulkee metsän läpi.

– Käyt suihkussa. Joka toinen päivä yleensä.

– Sanot läheisillesi, että rakastat heitä. Lapsille ja miehelle päivittäin.

– Tarkistat kuivakaapin sisällön. Viimeksi kun lapset oli kipeänä eli reilu kuukausi sitten. Ai että oli ihana pyyhkiä ja järjestää hyllyt kerrankin kuntoon.

– Luuttuat lattiat. Kun muutettiin tänne, päätin että aina perjantaisin imuroin ja höyrymoppaan. No tuo tapa on lipsunut ja moppaan silloin kun huvittaa eli en todellakaan aina kerran viikossa :D.

– Peset vessat. Yleensä viikottain mutta pakko myöntää että sekin lipsuu välillä. Esikoinen pesi meillä omasta halustaan viimeksi vessan miun ohjeistuksella <3.

– Puhdistat liesituulettimen. Härrekuud…eikun joo kyllä mie sitä rätillä pyyhin tuossa joku päivä. Mikä hitsin siivouskysely tämä on :D.

– Syöt noutoruokaa. Säästökuukauden aikana ei kertaakaan jes! Normaalisti ainakin pari kertaa kuussa…no joo kyllä varmaan useamminkin.

– Valehtelet. Lapsille varmasti valkoisia valheita aika usein. Tyyliin ”söitkö kaikki karkit jo?” joo söin ja en ole oikeasti syönyt koska haluan syödä ne itse loppuun.

– Riitelet suhteessa. Riippuu niin paljon, joskus tärisee viikoittain mutta joskus menee pitkä pätkä ilman fighteja.

– Sheivaat. Viikottain. Paitsi jalat on kyllä sellaiset jotka talvisin ei ole prio ykkösenä listalla ja sitten säikähtää että mikä hiton lumimies kohta olen.

– Vaihdat hammasharjan. Sitten kun se näyttää siltä, että pitäisi. Just itseasiassa vaihdettiin kaikilta.

– Käyt kirjastossa. Varmaan pari kertaa kuukaudessa suurinpiirtein. Kirjaston olen löytänyt uudelleen aikuisiällä, niin huippu paikka!

– Peset peitot ja tyynyt. Öööö apuva ehkä kerran vuodessa? Silloin kun tulee inspis.

– Syöt herkkuja. Viime viikolla söin varmaan joka päivä jotakin apua. Eli en voi vastata, että vain viikonloppuisin kun se olisi kakkapuhetta.

– Soitat anopille. Silloin jos on jotain asiaa,daa? 😀

– Leivot. Joskus extemporena tulee leipastua jotakin, kyllä varmaan useampi kerta kuussa.

– Siivoat jääkaapin. Yleensä pyyhin silloin kun jääkaappi on tyhjillään.

– Käyt puntarilla. Nykyisin en usein. Olin monta viikkoa, varmaan yli kuukauden käymättä kunnes kävin viime viikolla pitkästä aikaa.

– Komennat miestäsi. No mikä on kovasti pyytämistä ja mistä komentamista? Varmaan viikottain?

– Syöt irttareita. Vähintään kerran viikossa.

– Vierailet isovanhempiesi luona. Miulla ei ole kuin yksi mummo elossa ja häntä en ole nähnyt moneen vuoteen..

– Peset pyykkiä. Pari kertaa viikossa ja sitten monta koneellista kerralla yleensä.

– Imuroit. Pari kertaa viikossa.

-Käyt hammaslääkärissä. Apua öö, kävin viimeksi toisen lapsen vauvavuoden aikana eli on siitäkin jo yli vuosi aikaa.

– Käyt kaupassa. Riippuu viikosta. Joskus vain pari kertaa viikossa, joskus menee siihen että joka päivä melkein jotakin pientä.

– Peset ikkunat. Tämä on itseasiassa kotihomma jonka mies hoitaa! Olen niin lyhyt, että hänellä se on helpompaa :D. Pari kertaa vuodessa varmaan hän hurauttaa.

– Vaihdat sukat. Päivittäin.

– Olet erimieltä miehesi kanssa. Aika usein varmaan :D.

– Ostat uusia vaatteita. Kirppareilta aika usein, mutta miusta on tullut hirmu pihi ostamaan uutena kaupasta vaatteita.

– Siivoat. Pakko on joka päivä jotakin, vaikka ei kyllä uskoisi. En vaan voi tajuta miten pommi räjähtää joka ikinen päivä.

– Olet tehnyt raskaustestin. Olikohan keväällä kun säikähdin, että olen raskaana, mutta se olikin onneksi mahatauti :D.

– Tarkistat toimiiko palovaroitin. Se huutaa muutenkin usein kun uunista pölähtää joten tiedän sen toimivan.

– Peset autosi. Mies hoitaa sen 100%sti joten silloin kun käyttää pesulassa.

-Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit. Liian harvoin, vaatehuone räjähtää aina a. lapset leikkii siellä vaikka ei saisi b. en itsekään saa sitä pidettyä siistinä.

– Siivoat lääkekaapin. Hmm pitäisi katsoa muuten se läpi pitkästä aikaa.

– Puhdistat hiukset harjasta. Sitten kun se näyttää siltä, että tarvitsee.

Tsösses olipas paljon kysymyksiä siivoukseen liittyen! Nyt viikonloppuna tehtiinkin pitkästä aikaa isompi siivous kun putsattiin vatsatauti pöpöt veks. Laitettiin myös kotiin joulua, vähän piristystä ankeaan marraskuuhun. Täällä oli viikko sitten lunta ja laskettiin mäkeä, nyt lumi on muisto vain ja pelkkä pimeys vallitsee täällä Joensuussa. Kuvat otin kauniin ruskan aikaan ja sopivat teemaan ”kuinka usein pitää painaa kameran nappia, että saa edes yhden onnistuneen kuvan lapsista :D”.

Kivaa sunnuntaita!

Lue myös viikon muut postaukset

15-minuutin överi tehokas vatsa-pepputreeni

Julkaisemattomat kuvat x 10

Paras itseruskettava kasvoille

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (4)
 1. Kiitos tästä! Onpa kiva etten oo ainoo, joka siivoo ku siltä tuntuu ja joskus sattuu tuntumaan vähän vähemmän usein.. 😀 Joskus saattaa pysyy tiptop jonkin aikaa, kunnes käy niin että on monenlaista muuta mielenkiintosempaa pitkin viikkoja ja se vessanpesu vaan ei satu olemaan se ykkösjuttu.

  1. Ole hyvä vaan ja ihana etten ole ainoa siivoushuithapeli :D. Elämässä on niin paljon muutakin, ykkösjuttu ei oo siivous never ever

 2. Tää oli kiva! Onko sinulla läheiset välit sukulaisiesi kanssa? Millaisia ystäviä sinulla on? Tee postaus elämän tärkeimmät ihmiset. ☺️ Ps. Sopisit hyvin vaikuttajamedian alle!

  1. Kiva että tykkäsit :). Aktiivisesti oon yhteydessä vaan ihan lähisukuun eli siskoon ja iskään. Äidin puolen sukuun tosi tosi harvoin paitsi välillä facebookissa, äiti on kuollut niin jotenkin jäänyt yhteydenpito sinne suuntaan.
   Miulla on ihania ystäviä <3. Pisimmät ystävyyssuhteet on 2-luokalta asti eli oon tuntenut yli 20-vuotta. Olen myös löytänyt uusia kavereita aikuisiällä mistä olen todella kiitollinen :). Viikottain nään ainakin jotakin kaveria.
   Kiitos postaustoiveesta jälleen <3. Vaikuttajamedialla on kyllä paljon blogeja joita itsekin seuraan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *