Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

KOSKA HALUAN!

Yksi isoin asia uupumuksesta toipumisessa on omalla kohdallani päästä ”pitäis” ajattelusta. Olen alkanut kiinnittää huomiota iha perus puhumiseeni ja sanon todella, todella usein ”pitäisi”. Nyt yritän muuttaa sitä ajattelua enemmän HALUAN tai HUVITTAA. Koska jo se, miten tietyt asiat ilmaisee vaikka tarkoitus olisi sama, vaikuttaa yleisvibaan. Äsken esimerkiksi kun mies huusi miks sä siellä alakerrassa olet, vastasin ”kirjoitan”. Miksi?  vastasin”koska haluan!”. Eikä koska pitää.

rentoutuminen

nikehousut

hiekkalelut

Viikon aikana käytiin Eetun kanssa parikin kertaa kaupoilla haahuilemassa ilman pakottavia aikatauluja, ilman mitään sen suurempia ”pitää” ostaa ajatuksia. Tsillailtiin ilman kiirettä ja se oli todella rentouttavaa. Yleensä kauppareissutkin on yhtä suorittamista. ”Äkkiä vihanneshyllylle, sitten tuonne, sitten tuonne, äh nyt unohtui se ja tää”. Löydettiin minimiehelle hiekkaleluja ja itselle Niken treenihousut, ihan vain Prismareissulla.

Tällä viikolla olen myös ostanut berliininmunkin, koska huvitti. Sekä kovia karkkeja, koska huvitti.

IMG_1052

Ostin kirjan, koska halusin. Luin nuorempana kirjoja todella paljon, selkä vääränään roudasin lähikirjastosta ties mitä opuksia. Kevyttä lukemista, mutta paljon. Illalla lukeminen rauhoittaa yliaktiivisena pörrääviä aivoja. Salaisuutta olen lukenut vasta pienissä pätkissä, koska väsähdän nopeasti. Yksikin ilta menin sänkyyn jo enne 22.00, koska halusin. Tunne oli aika jännä, koska monesti olen aikaisesta aamuherätyksestä huolimatta kukkunut parhaimmillaan yli puolenyön.

nutcaselapsenkypärä

Käytiin minimiehen kanssa korkkaamassa työnnettävä pyörä lenkillä, koska halusin lapseni ilahtuvan ja koska halusin itse raitista ilmaa.

sotkuinenkeittiönpöytä

Annoin pöydän olla sotkuinen, koska ei huvittanut siivota. Ei sen puoleen, meillä on liiankin usein sotku joten tämä nyt ei ole mikään uusi juttu.

12446356_628783890604787_1783877335_n

Tänään sain olla ypöyksin salilla ja tein ilman sen suurempia ajatuksia juttuja, mitä huvitti ja päähän pälkähti. Askelkyykkyjä, lantion nostoja, kyykkyjä keskittyen liikerataan ja kepillä selän pyörittelyä. Olen todella surkea kehonhuolto asioissa ja kepillä pyörittely tuntui ihan järjettömän hyvältä. Jotenkin sitä tajuaa pikkuhiljaa, että kroppa on oikeasti aika monimutkainen prosessi ja se kaipaa muutakin kuin sitä REENIÄ PERKELE!

muovailuvahaukkeli

Tänään leikittiin minin kanssa muovailuvahalla ja ukkelin nimi oli kuulemma Tuomas. En tiiä onko tuossa sitten miehen kanssa samaa näköä muka hah!

Elämässä on vaan niin himskatisti niitä velvotteita ja pitäisi juttuja. Kaikesta ei voi luopua, tai olla tekemättä, mutta tuntuu hyvältä välillä antaa löysää sellaisissa asioissa jotka itseltään yleensä kieltää tai suunnittelee. Jotenkin todella vapauttavaa.

Mitä teit viimeksi koska HUVITTI/HALUSIT pitäis ajattelun sijaan?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA

Kommentit (12)

 1. Anna^

  Melko usein itseasiassa 😀 En tee mitään mitä ei tee mieli. Ja jos pitää nii teen silloin kuin huvittaa 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Hyvä että osaat ottaa rennosti, varsinkin nyt ”tuossa tilassa” (nii pöljä sanonta :D)

  • Anna^

   Tässä tilassa on pakko vähä ottaaki viel rennommin 😀 En jaksa nyt stressaakaa yhtää. Nimim. Ikuinen stressipallero 😀

   Mut muutenkin teen asiat niinkuin haluan ja milloin haluan 🙂 Ei oo järkee pakottaa tekee silloin kun ei oo fiiliksiä, kun mulla ei sillo tuu mistää mitää sit.

 2. INeMa

  Hienoa että olet alkanut tehdä asioita koska itse haluat! Mulla vähän sama projekti menossa. Elämä on liian lyhyt pelkästään suorittamiseen. Elämästä kannattaa nauttia! Ja itse teen parhaani, jotta en enää menis otsa kurtussa pähkäillen mitä kaikkea vielä pitäis. Niitä pakollisia juttujakin kun voi tehdä monella tavalla, mm. Hymy huulilla 😊 aurinkoista kevättä!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitti Ida ja hienoa että siekin olet alkanut opettelamaan ei suorittamista :). Nyt oon ottanut itelleni tavaksi kirjoittaa enemmän to do-listoja ja se on hieman helpottanut ajanhallintaa ja ahdistusta :). Oikein kivaa kevättä siulleki <3

 3. Rosalienism

  Pitääkin ottaa tällanen projektiks itellekin. Mistä noi ekojen kuvien pökät on? 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Ostin ne ihan Prismasta :). Kannattaa ehottomasti, tuntuu huomattavasti helpommalta eikä niin stressaavalta kun välillä tekee vaan koska haluan 🙂

 4. tahtoosamanlaiset

  Heippa, itsekin kyselisin noiden niken treenitrikoiden perään. Minkä nimiset ne ovat? Instassa mainitsit, että ostit ne prismasta, mutta en löytänyt niitä prisman verkkokaupasta. Tosi hyvännäköiset sun päällä!

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos paljon, tykkään näistä itsekin :).En harmikseni säilyttänyt lappua, niin en muista mallin nimeä… luultavammin joku poistuva malli kun oli alessa

 5. Nimetön

  Tää on niin totta ja tulee liiankin harvoin oikeasti mietittyä. Tuntuu, että meitä vie eteenpäin vain se pakkopakkopakko ja ainainen suorittaminen, eikä osata nauttia tarpeeksi hetkestä ja mennä vain fiiliksen mukaan. Myöskin se seikka putkahtelee esiin aika ajoin; selittely ja perustelu miksimiksimiksi… kun vain voi tehdä, koska HALUAA 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Todellakin samaa mieltä. Nyt olen tietoisesti välillä yrittänyt ”pysähtyä” hetkeen psykologinkin ohjeesta. Aina ei onnistu, mutta silloin kun onnistuu rauhoittumaann niin tuntuu kivalta :). Elämä on liian lyhyt ainaiseen pakkopakkoon. Kiitti kommetista:)

 6. VUOSI 2016 LÄPILEIKKAUS – Fit Fat Mama

  […] KOSKA HALUAN! […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.