Kokemus erilaisista hiustenpidennyksistä

Omat hiukset on ohuet lirut, mutta onneksi on olemassa hiustenpidennykset.

Hiushistoriani pidennyksissä etenee niin, että ensin käytin silloin tällöin klipsejä. Sinettipidennykset otin ensimmäisen kerran 2015, jonka jälkeen seuraavana vuonna teippipidennykset. Teippien jälkeen siirryin clip-on tekniikkaan. Halusin pidempiaikaisen vaihtoehdon ja sinettipidennykset otin uudelleen 2018. Siitä asti olen pitänyt sinettejä, enkä niistä luovu.

Tässä koostettuna kokemukset eri tekniikoista ja viimeisenä kuvat nykytilanteesta.

Kokemus erilaisista hiustenpidennyksistä

Ekat clip-onit ever, ou mai kaad :D.

Clip-on eli klipsipidennykset

Ensimmäiset pidennykset jotka hankin ja jotka ovat tavallaan helpoimmat ovat clip on, eli klipsillä kiinnitettävät hiukset. Valmistajia ja malleja on verkossa pilvin pimein. En muista paikkaa mistä tilasin itselleni clipsit, googlettelin ja ensimmäiset taisi olla halvimmat mitä verkosta löytyi, ja sen oli näköisetkin.

Halvin ei ole todellakaan se hyvin. Feikkihiuksen on oltava oikeaa, ei synteettista. Synteettista ei voi käsitellä niin hyvin ja se ei ole niin laadukasta.

Se miten pitkään clip-on pidennykset kestää hyvänä riippui itselläni siitä miten usein laitoin ne päähän ja miten ahkerasti jaksoin niitä huoltaa. Ensimmäisen kerran kun hankin klipsit käytin niitä vain kun halusin laittautua enemmän, esim. rimpsalle lähtiessä.

Jossain vaiheessa pidin niitä päivittäin ja laittaminen kävi rutiinilla. Aktiivisessa käytössä klipsit kuitenkin alkoi rasittaa päänahkaa ikävästi.

Sanoisin, että clip-on pidennykset satunnaisessa käytössä on hyvät, mutta pitkään käytettynä päivittäisessä käytössä päänahka alkaa ärtyä ja itse ärsyyntyä jatkuvasta eestaas hiusten ramppaamisesta.

Teippipidennykset

Kokemusta teippipidennyksistä on vain yhdeltä kerralta ja voin kertoa, että se jäi viimeiseksi. Plussana se, että laittaminen oli älyttömän nopeaa. Miinuksia löytyy kuitenkin paljon enemmän: teippipidennykset eivät ole pitkäkestoiset. Ohuissa hiuksissa teipit jää helpommin näkyviin, melkein helpommin kuin clip-on pidennykset. Korkeita ponnareita ei voinut käyttää kun oli teipit. Pihistelin ja irroitin röllöttävät teipit itse, voin kertoa että se oli ihan hirveää. Ammattilaisella on poistoaineet jolla teipit saa otettua pois, joten älä tee sama virhettä kuin minä ja yritä repiä niitä öljyjen kanssa irti. Joillekin sopii, itselle ei.

2015

Helmikuu 2019

Elokuu 2019. Tässä tehty tuuhennuksena

Sinettipidennykset

Ensimmäisen kerran otin sinettipidennykset vuonna 2015. Taukoa pidin niistä muutaman vuoden ja uudestaan otin ammattilaisen laittamana helmikuussa 2019. Siitä asti olen pitänyt sinettipidennyksiä, eli nyt vuoden verran. Sinettipidennysten paras puoli on helppous ja tälläiselle laiskalle hiustenlaittajalle se on ihan best. Ammattilaisen laittamana sinetit kestää n. 6-kuukautta hyvänä, joten parturin penkissä ei tarvitse olla tököttämässä joka kuukausi. Sinettejä irtoaa tuona aikana pikkuhiljaa ja nyt samat hiukset ovat olleet kohta 4-kuukautta eikä muutamien osioiden tippumista edes huomaa.

Sinettipidennykset voi ottaa joho tuuhennuksena, eli osioita laitetaan päähän vähän ja tavoitteena on maltillisempi muutos. Tuuhennustekniikalla miulle on laitettu kerran, mutta omat hiukseni ovat kuitenkin niin liurut jottei se riitä. Koko pään pidennykset sopii paremmin.

Se miten käytännössä arkielämässä sinettipidennykset vaikuttaa on se, ettei saa käyttää rakennepaikkaavia tuotteita hiuksiin ja nukkuessa laitan löysän letin ettei hiukset mene takkuun.

Kokemus sinettipidennyksistä on vain ja ainoastaan positiivinen. Jos jotain negatiivista pitää keksiä, niin se kun laittaminen kestää monta monta monta tuntia. Kaveri kampaajani on niin kiva, ettei haittaa kun aika menee nopeasti höpötellessä.

Sinettipidennysten hinta on näistä kolmesta kallein, mutta myös pitkäkestoisin.

Kävin freesaamassa hiukset tällä viikolla ja näin kivat näistä taas tuli ;

Ennen fressausta

 

 

Ja jälkeen fressauksen <3. Kaikki hiusoperaatiot vuoden 2019 kuvista asti on tehty ihanan Selinan toimesta, joka on Glamour Room :n omistaja.

Punaiset sinetit otin viime joulukuussa ja nämä tuntuu niin omilta. Olin aikoinaan monta vuotta punapää, mutta värin haalistumiseen meni hermot. Nyt latva on sinettiä ja omaan hiukseen käytän sävyttävää punaista hoitoainetta, mutta olihan tuo jo todellakin fressauksen tarpeessa.

Kokemus erilaisista hiustenpidennyksistä on itselläni ollut kokonaisuudessaan positiivinen ja voin suositella erityisesti sinettipidennyksiä. Jos haluaa kukkaroystävällisemmän vaihtoehdon ja ei ole tarvetta värkätä tekotukkaa joka päivä päähän suosittelen clip-on pidennyksiä.

 

Onko siulla ollut hiustenpidennykset? Mikä teko tapa on ollut itsellesi paras?

 

 

Lue myös

Hyvästi housewifen hirveät hiukset

Oman elämän glamour hetki kauniilla hiuksilla

Annoin vapaat kädet kampaajalle ja tämä oli tulos

 

SEURAA MAMAA
Facebookissa / Instagramissa

Kommentit (8)
 1. savolainentiina
  27.3.2020, 08:34

  Itselläni on kokemusta vain sinettipidennyksistä vuosien varrelta, niitä onkin tullut käytettyä useaan kertaan. Mulla hiukset ei niinkään tarvitse tuuhennosta kun ovat varsin paksut jo muutenkin (varsinaista hevosenjousta), mutta olenkin halunnut niillä lisätä enemmän pituutta hiuksiin. Sinetit on pysyneet varsin hyvin ja mielestäni myös itse hius ei ole kovin paljoa kärsinyt tästä toimenpiteestä. Mutta onhan niissä enemmän työtä (pesu + kuivaus) kuin normi tukassa. Varsinkin jos hiuksia tarvitsee pestä usein (liikunta) niin pidennykset voivat tuntua hieman työläiltä.
  Nyt kun hiukset on lyhyet on jo hetken aikaa ollut himo laittaa niihin taas pidennystä 😀 mä oon toivoton kampaajan painajainen – aina tekis mieli vaihtaa tyyliä! Tekisi kovasti mieli kokeilla mago pidennyksiä, näistä ei oo vielä kokemusta, mutta moni on kehunut?

  1. Samaa mieltä tuosta, että oikein laitettuna sinetit ei myöskään vahingoita omia hiuksia :). Mie en oo noihin mago -pidennyksiin perehtynyt ollenkaan, sen jälkeen kun sain hyvän tekijän noille sineteille oon ollu ihan love niihin <3.

 2. On tullut kokeiltua sinetit, klipsit ja teipit, mutta ompelupidennys on ehdottomasti paras ja itselle sopivin! Hellävarainen tekniikka ilman mitään kemikaaleja, nopea laittaa, asettuu kaikista luonnollisimmin, eikä pelkoa että tippuisi päästä.

  1. Ahaa tollasta ompelupidennystä en olekaan koskaan kokeillut :). Jotenkin kuulostaa pelottavalta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *