KOKEMUKSENI AKUPUNKTIOSTA

Niska-selkä-hartia juntturaisena päätin keväällä varata hieronnan. Silloinen työkaverini kertoi käyneensä akupunktiossa josta sai todella hyvän avun lihaskipuun. Varasin siis ajan perinteisen hieronnan sijaan akupunktioon.

Akupunktio perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Hoitomuotoon joka ulottuu tuhansien vuosien taakse. Ympäri elimistöä on akupisteitä, joita painamalla hoito tehdään. Kliseisin muoto akupunktiosta on piikkisikamainen piikeillä pistely, mutta myös sormin painelemalla hoidon voi tehdä. Minulle on tehty aina painelemalla, näin hoito on jotenkin intensiivisempää kuulemma.

ninahamalainentmi

lihaskartta

 

Ennen hoidon aloittamista katsotaan kieli ja keskustellaan mitä vaivaa lähdetään hoitamaan. Kielestä voidaan lukea jollain lailla elimistön tilasta. Ensimmäisellä kerralla, ennen kuin olin tarkemmin kertonut elämäntilanteestani, hän kysyi heti kielen nähtyäni ”onko siulla stressiä”? Ja keväällä koin juuri burn outin joten stressitasot olivat todella korkeat.

Hoitajani kertoi yleisin syy hoitoon tulemiselle olevan selkä sekä niskakivut. Myös vatsaoireet, päänsärky ja esim. lasten uniongelmat ovat yleisiä tapauksia. Akupunktiota voidaan siis tehdä vauvasta vaariin, jopa koirillekin.

Ensin ajattelin varaavani hoidon nimenomaan selkäkipujen takia, mutta sivustoa lukiessani huomasin myös lapsettomuus ja kuukautishäiriöiden hoidon olevan mahdollisia. Epäsäännölliset kierrot 22-42 päivän haitarilla ei nimittäin edesauta yhtään vauvaprojektia.

Kun painelua tehtiin käsiin. tuntui, kuin pienimuotoinen sähkövirta menisi ihon läpi. Jaloista ja käsistä paineltiin pisteitä, sekä selästä hoidettiin selkärankaa. Miulla oli nuorena skolioosi ja Nina sai painamalla selkänikaman oikealle paikalleen -ilman kipua! Tuli lievästi sanottuna wow olo.

akupunktio

Vatsa-kohdun aluetta lämmitettiin moksalla. Moksalla tuodaan Yang-energiaa kehoon, toisinsanoen lämpöä ja liikettä. Moksalla voidaan myös poistaa kylmää kehosta. *

Mitä pidempään aluetta pitää lämmittää ennenkuin ihossa tuntuu polte, sitä kylmempi alue on. Ensimmäisellä hoitokerralla kun hoitaja lämmitti kohtuani moksalla, en tuntenut kuumuutta todellakaan helposti. Moksa on toisinsanoen palava hiili, joten vatsa-alueeni on ollut lievästi sanottuna kylmä ja jumissa. Kylmä ei ole hyvä kasvualusta hedelmöittymiselle.

Ensimmäisen hoitokerran jälkeen oloni oli niin rauhallinen, että olin kuin humalassa. Nukahdin todella nopeasti illalla levolliseen oloon. Toisen kerran kävin akupunktio hoidossa 4-viikon kuluttua. Parin viikon päästä siitä tein positiivisen raskaustestin.

Uskon todella vahvasti akupunktion olevan osasyy plussatestiin. Toki monen tekijän summa, mutta ei voi olla vain sattumaa kun taustalla oli kuitenkin 1v8kk yrittämistä.

akupunktiohoitopoyta

Keskenmenon jälkeen olen käynyt 2 kertaa hoidossa. Ensimmäisen kerran pari viikkoa keskenmenon jälkeen. Ensimmäiset kuukautiset keskenmenon jälkeen alkoi 5-viikkoa menetyksen jälkeen. Seuraavat olivat 31-päivää. Eli normaalin naisen kierto! 31-päivän kiertoa miulla ei ole nimittäin ollut varmaan yli vuoteen.

Viime kerralla lämmitettiin moksalla kohdun aluetta ja lämpö alkoi tuntua paljon nopeammin. Toivotaan, että kasvualustalle tulee pian käyttöä <3.

Käyn siis Nina Hämäläisellä joka sijaitsee Jukolanportin lähellä. Tunnin hoito maksaa 45€ ja on joka sentin väärti. Ei ole millään lailla maksettu mainos, vaan tyytyväisen asiakkaan kertomus perustuen omaan kokemukseeni akupunktiosta.

 

Oletko kokeillut ns. vaihtoehtohoitoja kuten akupunktiota?

*lähde jolla sivulla myös paljon tietoa akupunktiosta

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (4)
 1. Olipa mielenkiintoinen teksti, paljon tuli uutta tietoa tästä hoitomuodosta! 🙂

  1. Tiina / Fit Fat Mama
   13.10.2016, 21:26

   Kiva kun tykkäsit,akupunktio on kyl ihanaa 🙂

 2. Mä täällä vähän ihmeissäni lueskelen kanssa moksauksesta, koska juuri tänään sen avulla (rv 36+1) poikittain kohdussa lymyilevä vauvani kääntyi parin päivän aamuin ja illoin tehdyn hoidon jälkeen raivotarjontaan (moksauksen aikana hän aina heräsi itseään vääntämään). Tänään ultralla varmistettiin tarjonta. Ihmeellistä, mutta totta. En voi kuin suositella!

  1. Akupunktiohoitaja jolla itsekin kävi kertoi tehneensä asiakkaille just noita kääntöjuttuja :). Ihanaa loppuodotusta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *