Kiinteiden aloitus

Aloitettiin kiinteiden harjoittelu pari viikkoa sitten. Viime neuvolakäynnillä suositeltiin aloittamaan esim. bataatilla, koska peruna käy monella vauvalla mahaan. Keskustelin asiasta ystävieni kanssa ja he kehottivat mieluummin kokeilemaan jollain kotimaisella aineella. Päätettiin lähteä harjoittelemaan porkkanalla. Alunperin miun piti itse kuoria porkkanat, keitellä kivasti ja sössätä, mutta ostinkin valmiiksi soseutettua porkkanaa. Samapa tuo. Kaupassa kilon pussi valmiiksi soseutettua porkkanaa maksoi alle 2€. Ilmeisesti joulusesongilta jääny varastoon suht paljon niitä.

Oltiin ihan into pinkeinä Isimiehen kanssa, räpsittiin kuvia ja otettiin videokuvaa. Ensimmäisen lapsen kohdalla on varmaan ihan normaalia, että höyrytään näinkin yksinkertaisesta asiasta.

Eetun ilme oli aika wtf kun työnsin lusikalla pöperöä suuhun. Ensin maiskutteli ihan tyytyväisenä, mutta sitten tuli itku. Porkkana ei käynyt herralle ei sitten yhtään. Ensimmäisenä päivänä huuti tunnin putkeen ihan kaameaa kipuitkua. Ei siinä auttanut kuin hyssytellä ja hypytellä. Pari seuraavaa päivää meni ihan jees, mutta perjantaina jolloin oli 5 päivä porkkanaa räjähti taas. Olin ystäväni luona käymässä ja Isimies oli kotona pojan kanssa. Mieheke soitti ja taustalta kuului ihan hervoton huuto. Pyysin ystävääni heittämään miut pikaisesti kotia ja siellä odotti kaksi hermoheikkoa herraa. Eetu huuti vielä jonkinaikaa ja laitoin sen sitten unille. Oli huutanut yhteensä melkein 1½ tuntia. Eli EI porkkanaa minimiehelle.

nam, bataattia!

 Seuraavalla viikolla annettiin bataattia jolla meidän oli alkuperäinen plääni aloittaakin. Noh mites kävi? Ei huutanu yhtään. Eetu pikemminkin suuttui kun mössö loppui hänen mielestään kesken. 

Nyt on menossa maissin maistelu ja siitäkään ei ole onneksi tullut mahavaivoja. Maistelin itse maissimössöä ja hyi helvetti mitä kuraa. Onneksi ei tarvitse itse syödä noita :D.

Minimies saa tällä hetkellä reilun 1 teelusikallisen päivässä sosetta ja yhtä makua ollaan annettu 5 päivää putkeen. Edetään maltillisesti ettei maha mene kipeäksi. Sitä huutoa ei kuuntele hullukaan mielellään ja ei ole kiva katsoa kun miniin koskee. Jokainen vauva reagoi erilailla eri pöperöihin eikä kaikkien suolisto ole samasta pötköstä.

Pähkäilläänkin mitä maistatetaan seuraavaksi. Harkinnassa on kukkakaali, mustikka tai luumu.

Olisiko teillä ehdotuksia seuraavaksi mauksi? Miten teidän vauvojen kiinteiden aloitus on mennyt?


-Tiina

Kommentit (18)
 1. Kivoja maistelukuvia sinullakin! 🙂 Meillä taas tuo tykkää hirveesti porkkana-perunasta. Tänäänkin ois menny vaikka kuinka paljon, kun neiti oikein kurkotteli kohti uutta lusikallista ja lipo huuliaan 😀 Meillä on nyt kolmas päivä menossa, kun harjotellaan ja oon antanu nyt ehkä pari teelusikallista kerralla.

  Oon kuullu, että ainakin päärynästä monet tykkää. Sitä ehkä me aateltiin seuraavaksi kokeilla 🙂

  1. Tiina FitFatMama
   27.1.2014, 16:11

   Päärynä voiski olla hyvä ensimmäiseks hedelmä kokeiluksi, ei ole niin makeeta 🙂

 2. Anniina Tanskanen
  27.1.2014, 15:05

  Meillä ollaan aloteltu kai joku 2-3 viikkoa sitten, tänään mies 4 kuukautta. Aluksi tuntui että sose ei uponnut sitten olenkaan, mutta nyt menee helposti jo yli puoli purkkia pilttiä (hedelmäsosetta kokonainen) ja menisi varmaan enemmänki, mutta en tiiä mikä on liikaa=D Meillä on ollut porkkana-perunaa, bataatti-porkkanaa ja kukkakaali-perunaa. Nyt odottaa jääkaapissa parsakaali. Tais meidänkin herran suosikki olla bataatti.

  1. Tiina FitFatMama
   27.1.2014, 16:15

   6kk ikään asti kiinteet on enempi harjoittelua ja maito pääsääntönen ravinnonlähde ja siitä eteen päin enempi soseita. Näin ainakin jostain luin :).
   Kiitti vinkeistä, voitas kokeilla myös 2 maun yhdistelmää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *