Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

KESKITTYMISKYKYÄ LISÄÄVÄ RAVINTOLISÄ

*yhteistyössä Healthy.fi

Oma hyvinvointi niin sisäisesti kuin ulkoisesti on itselleni tärkeää. Lähiaikoina olen pyrkinyt kiinnittämään enemmän huomiota nimenomaan siihen sisäiseen hyvinvointiin. Erilaiset ravintolisät ja keinot parantaa omaa oloa ovat hyvin kiinnostavia ja kokeilen mielelläni erilaisia toimintatapoja. Täällä eletään vain kerran, joten omasta itsestä on pidettävä huolta.

Vuosikausia, ellei aina, keskittymiskykyni ei ole ollut huippuluokkaa. Liian isojen massojen ja tehtävien alla pääni alkaa käydä ylikierroksilla, ja vaatii todella paljon jotta saan pidettyä pakan kasassa.

Healthy Finland Oy myy ja markkinoi ranskalaisia luomuravintolisiä, jotka ovat olleet Ranskan markkinoilla jo vuodesta 1961. SUPERDIET tuotemerkkiin kuuluu nimensä mukaan erilaisia puhdistus/aineenvaihduntaa buustaavia tuotteita, mutta myös superfood/hyvinvointi, verenkierto, muisti sekä uniryhmään kuuluvia ravintolisiä.

actiontonicbio

abactiontonic

Vaikka jokaisesta purnukasta tai tuotteesta omalla kohdallani en voi sanoa valitsevani aina sitä luonnonmukaista vaihtoehtoa, viimeaikoina olen pyrkinyt miettimään vähän pidemmälle valintojani. SUPERDIET tuotteet valmistetaan luonnonmukaisesti ja eettisesti ja yrityksellä onkin AB-sertifionti merkintä. *Merkintä AB-sertifiointi takaa, että: tuotteen ainesosista 95% on tuotettu luonnonmukaisilla menetelmillä. Se tarkoittaa, että näihin menetelmiin kuuluvilla maatalouskäytännöillä sekä jalostuskeinoilla pyritään suojelemaan luonnon tasapainoa, ympäristöä ja eläinten hyvinvointia. *lähde

Yrityksellä on valikoimassa ravintolisä, joka lupaa lisätä vireystilaa sekä keskittymiskykyä. Vireystilani on yleensä joidenkin mielestä jopa liiankin aktiivinen, mutta keskittymiskyky: sitä kaipaan! Joten valitsin tuotteista seuraavan;

superdietactiontonicbio

Action Tonic Bio

 

Tuotekuvauksessa kerrotaan näin:

Lisää nopeasti fyysistä ja henkistä energiaa ja vireyttä. Tuote sisältää 16 mg C-vitamiinia (20% suositellusta päiväannoksesta) vähentäen väsymystä ja virkistäen.

Kiinan Ginseng tukee fyysistä kuntoa ja virkistää aivotoimintaa sekä auttaa välttämään stressiä. Guarana lisää keskittymiskykyä. Perusvaikutusaine on kofeiini. Acerola-kirsikka sisältää runsaasti C-vitamiinia. Tuote sisältää myös ruusunmarjaa ja kofeiinipitoista vihreää kahvia.

Tuotteen sisältämistä kasveista guarana sekä acerola-kirsikka olivat entuudestaan jollain lailla kuultuja, mutta ginseng-kasvilaji oli uusi tuttavuus. Kyseessä on aasialainen rohdoskasvi joka tunnetaan virkistävistä ja voimavarojen vahvistavista ominaisuuksistaan. Action Tonic BIO sisältää kahta erilaista ginseng-kasvilajia –aralehdet sekä aasian ginseng lajikkeet.

actiontonicampullit

Ravintolisä tulee lasisissa ampulleissa, joka oli pieni yllätys. Monesti ravintolisät ovat nimittäin pilleri, kapseli tai mehumuodossa. Hauska tapa erottua joukosta! Lasinen ampulli avattiin napsauttamalla kummastakin päästä pieni pala pois. Avaaminen oli helppoa, ainoastaan kerran kun olin juuri pessyt kädet, napsauttaminen oli hieman hankalaa märillä käsillä. Paketissa tuli mukana myös muovinen jalusta, joihin ampullit olisi voinut laittaa säilytykseen.

Tuote kannattaa sekoittaa aamuisin puoleen lasiin vettä ja nauttia aamupalan yhteydessä. Tyhjään mahaan otettuna ne voivat olla vatsalle liian rankkoja. Ravintolisän ottaminen oli siis helppoa, juon muutenkin aamuisin aina ½ litraa vettä, nyt vain sekoitin jäljelle jääneeseen veteen ampullin. Suositus on laittaa 2 ampullia veteen ja juoda ne aamupäivän aikana. Kahtena ensimmäisenä päivänä otin 1 ampullin aamulla ja toisen iltapäivällä. Halusin varmistua ettei kofeiinipitoisuus tee masulle pahaa. En kuitenkaan huomannut vatsan toiminnassa eroa otinko kaksi vai yksi annosta aamulla. Mikä on positiivinen asia, itselläni on välillä aika herkkä vatsa. Kahtena ensimmäisenä päivänä jätin myös aamukahvin pois, koska halusin testata nuupahdanko aamupäivän aikana vai en. Ja arvatkaa mitä? En nuupahtanut! Joten tuote toi lupaamansa vireyden.

superdietactiontonicjuoma

actiontonicbiosisällys

Loput päivistä join normaalisti aamukahvin, sekä veden seassa Action Tonicin. Aamupäivisin keskittyminen on vielä yleensä suht hyvässä tolassa, mutta monesti iltapäivisin kello 14 eteenpäin alkaa ajatukset hajaantua. Ei melkein tarvitse edes katsoa kelloa, kun itse –sekä vierustoverini huomaa kellon olevan 14.00 kun jalkani alkavat vispata ja suu käydä enemmän. Viime viikolla yhtenä iltapäivänä kuitenkin katsoin kelloa yli 15.00 ja häkellyin; jalkojen pörrääminen ja pirinä oli huomattavasti vähempää Huudahdin vieressä istuvalle työkaverillekin; kato kello on yli 14.00 eikä miulle tullut levottomuuskohtausta”!

Suhtaudun uusiin tuotteisiin aina avoimin mielin, mutta varsinkin ravintolisä asioissa mietityttää miten vatsa ja muu kroppa suhtautuu tuotteeseen. Luonnonmukaiset tuotteet  ja tuotteet ylipäätänsä voivat reagoida eri ihmisillä eri tavalla, mutta omalla kohdallani Action Tonic Bio kuitenkin teki mitä lupasi. Osuvin esimerkki oli nimenomaan tuo iltapäivän pörräämisen vähentyminen. Ainoa miinus on tuotteen maussa joka on aina ärhäkkä, mutta veteen sekoitettuna ja nopeasti kulautettuna suuhun en kokenut sitä millään lailla ylitsepääsemättömäksi.

Mikäli ruudun sillä puolen on henkilöitä, jotka haluavat kokeilla luonnonmukaista keinoa keskittymiskyvyn parantamiseen, suosittelen testaamaan! Action Tonic Bio voisi olla hyvä tilanteisiin, jolloin tietää tarvitsevansa extra keskittymiskykyä. Esimerkiksi jos tietää työpäivästä tulevan rankan tai tarvitsee muuten extrafocusta hoitamaan jotain asiaa. Muuttohärdellissä tämä voisi olla itselleni muuten aika jees, muistettavia asioita kun on sata ja tuhat.

Millä keinoilla parannat omaa keskittymiskykyäsi?

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Yhteistyössä Healthy.fi

en hyödy linkkien klikkaamisesta

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.