Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

KESÄKUNTO?

Lehdet ja blogit alkaa pikkuhiljaa jaella vinkkejä kohti kesäkuntoa. olen huomannut itsekin parina blogivuotena kirjoittaneeni aiheesta, aihe nyt kun sattuu mietityttämään lähemmäs kesää tullessa. Rupesin tässä yksi päivä miettimään yleisesti näitä ”kesäkuntoon”, ”rantakuntoon” kunto sitä tota juttuja. Miksi aina kuntoprojektin syynä pitäisi muka olla joku vuoden aika, tai joku tapahtuma? Mielestäni kaikista tärkeintä vuodenajasta tai kissanristiäisistä huolimatta  on: HYVÄ OLO OMASSA KROPASSA.

Vaaka tai peili ei aina kerro kaikkea ja nykyisin niiden sijaan mietin itse nimenomaan sitä: onko miulla hyvä olo kropassa? Pään kanssa on ollut viime aikoina ongelmia ja siitä syystä yhä enemmän haluan huoltaa fyysistä puolta tukemaan henkistä paranemista. Paskempi olo miulla silloin on jos en yhtään tykkää katsoa peiliin.

kesäkunto

Viime vuonna huomasin raa’lla tavalla, että valtaväestön mielestä normaalipainoinen ei saa valittaa parista lisäkilosta. Mutta auta armias jos lisäkiloja on vaikka 10-20kg, kyllä silloin tsempataan ja jeejetetään. Painosta, vaa’asta viis, kehonmuokkaukseen jokaisella on yhtä iso oikeus mikäli se tuottaa parempaa oloa.

Tällä hetkellä miulla on aika jees olo omassa kropassa, vaikka kesäherkut näkyykin jenkkoina, mutta en ota siitä nyt oumaikaad fiilistä. Ainahan voi kiskoa sortseja ylös, skarpata kerkeää sitten syksyllä. Pari kuukautta sitten rasvaprosenttini oli 18, rintojen välistä paistoi luukuoppa, iho kukki ja hiukset lähti. Lisäsin rasvoja ruokavalioon minkä jälkeen ihon kunto tasottui, liika luisuus väheni ja naamakaan ei miehen mielestä ole niin kulmikas.

ruttuja? ei haittaa
ruttuja? ei haittaa

Miltä vaatteet tuntuu päälläsi? Miltä siusta tuntuu kun katsot peiliin? Jos olo on inhottava ilmapallo viikonlopun hiilarihöttösten jälkeen, huomaan heti mielialassakin sellaista tunkkaisuutta enemmän. Olen vetänyt tarvittaessa päivän C9:n ekan päivän ohjeella hieman soveltaen ja olo helpottuu nopeasti.

Kuten postauksen alussa kirjoitin. Ei se, onko kesä, talvi, rimpsa vai mikä kunto. Vaan se, onko itselläsi hyvä olo omassa kropassa sillä hetkellä. Jos ei, on aina mahdollista muuttaa asioita. Tavoittelenko kesäkuntoa? En. Tavoittelen hyvää oloa niin henkisesti kuin fyysisesti. Rehellistä, epätäydellistä ruttuineen ja näppyineen peilikuvia ilman photoshoppi läträilyjä.

SEURAA MAMAA FACEBOOKISSA / INSTAGRAMISSA / BLOGLOVINISSA

Kommentit (9)

 1. Simija

  Ihana kirjoitus! Mä itse totesin kesäloman jälkeen että farkkuihin pitää ahtautua, joten kesä(k)ilojen jälkeen mun täytyy skarpata vaikka normaalipainossa olenkin. Parempi niistä kiloista on kiinni ottaa silloin kun niitä on +2 kuin +20.

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Kiitos :). Niimpä,pari kiloa on huomattavasti helpompi tiputtaa kuin 20kg :). Ruokavaliolla ja aerobisella nopeesti saa fiksattua (:

 2. Anna^

  Mulla on ollut aina, etten oo ymmärtänyt noita kesäkuntoon tms juttuja. Itse panostan hyvään oloon. Enkä urheile pelkän ulkonäön vuoksi, ei se oo minua. Treenaan kun tekee mieli, ja nykyään teen rentoa urheilua, pitkiä kävely lenkkejä, rullistelua ja kotijumppaa rennoin ottein. Kesän alussa kahvakuula treeni tuntui liian suorittamiselta, joten lopetin sen, ja sain kyllä myös niskat ym jumiin pitkän tai no puolen vuoden tauon jälkeen. Itsekin siis korostan itsestä huolehtimista oman olon ja fiilisten mukaan. 🙂

 3. Elina

  Hyvä postaus 🙂 Juuri tuolla moodilla itsekkin meen. Pääasia että itsellä on hyvä olla, miks stressata salilla käynnistä jos ei inspaa. Mielummin hypin pumpissa tai spinnaan naamani punaseks, hyvillä mielin. Vaatteet kertoo paljon! Vaaka vähä vääristää, jos/kun lihasmassa on kasvanut. Oma hyvä olo on kaiken a ja o 🙂

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Nimenomaan Elina :)!

 4. Iiris

  Katoin instasta sun kuvia ja olin varma et teille on perheenlisäystä tulossa. Mutta ilmeisesti rennompaa kesädiettiä vain? 😉

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Haha apuva :D. Ihan ruokamasu,kesä on vienyt vähän liikaa mennessään,syksyllä kerkee skarppaa 🙂

 5. Enni

  Hei,

  miten kommentoit näitä uutisia myös sinun useasti suosittelemistasi (veikkaan, että itse myös myyt näitä) Aloe vera -tuotteista? Kehtaatko edelleen väittää näitä varmasti turvallisiksi?

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016071621917996_uu.shtml

  • Tiina / Fit Fat Mama

   Moikka, tässäpä vastaus mahdollisimman kattavasti :

   Aloe vera on hyvin siedetty vihreä vihannes, jolla on positiivisia ominaisuuksia. Aloe verasta on tehty monia tieteellisiä tutkimuksia (mm. lääkäreiden tekemiä), joita voi tutkia Googlen ihmeellisestä maailmasta. Tämän lehtijutun (Iltalehden) kirjoittaja väittää lehtijutussa, että Expressenin toimittaja olisi joutunut sairaalaan. Mutta jos lukee Expressenin jutun, käy ilmi, että toimittaja oli itse mennyt selvittämään omia arvojaan eikä ollut joutunut sinne. Lisäksi toimittaja on valittu Ruotsissa ”vuoden harhaanjohtajaksi” ja lääkäri on kilpailevan yrityksen Oriflamen palkkalistoilla, joten tässä kohtaa mediakriittisyys on tarpeen.

   Esittelyissä, kun usein tulee puhetta, että moni ostaa aloeta (juotavaa tai iholle levitettävää) Välimereltä, vinkkaan aina tarkistamaan, että kyseinen tuote on saanut kansainvälisen Aloe Science Councilin laatuleiman. Kyseinen organisaatio on puolueeton aloe-tuotteiden tutkija ja leiman saaneet tuotteet ovat turvallisia käyttää. Ne joissa leimaa ei ole, saattavat sisältää aloe kasvin kuoriosan, jota ei suositella sisäisesti käytettäväksi, mutta tällaisia tuotteita on esiintynyt markkinoilla. Tuossa Iltalehden jutussa ei mainita, millaisista aloe-tuotteista on saatu kyseenalaisia tutkimuksia. Toki Foreverin Aloe-Gel on nostettu jutun kuvaan, mikä on sinänsä ymmärrettävää, koska kyseessä on maailman myydyin aloe-juoma. 🙂

   Foreverin Aloe Gel on kohta ollut 40 vuotta markkinoilla ja sillä on 10 miljoonaa tyytyväistä käyttäjää ympäri maailman, ja mikä huomionarvoista, tuote ei ole koskaan aiheuttanut kenellekään minkäänlaista ”hengenvaaraa” tai sen kaltaista reaktiota. Tuotetta ei ole koskaan haastettu oikeuteen (vaikka yritys onkin kotoisin USA:sta, oikeudenkäyntien luvatusta maasta) missään maassa. Suomessa tuotteet ovat olleet myynnissä 18 vuotta ja mitään näyttöä juoman negatiivisista vaikutuksista ei ole meilläkään. Jos kuitenkin asiakas haluaa tuotteen palauttaa, on hänellä siihen täysi oikeus 90 päivän sisällä ja näin hän saa rahat takaisin.

   Forever noudattaa tarkasti suoramyyntilain ja elintarvikelain säädöksiä. Jos jälleenmyyjien toiminnassa on huomautettavaa, puututaan siihen välittömästi. Expressenin artikkelin tuloksia toimittaja tai niitä analysoinut lääkäri eivät ole suostuneet luovuttamaan Foreverille, vaikka pääkonttorimme on niitä pyytänyt. Siksi on siis vaikea ottaa niihin kantaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.