Kävin ratsastustunnilla vuosien tauon jälkeen -näin se meni

Kävin monen vuoden tauon jälkeen kouluratsastustunnilla ja näin se meni!

Edellisen kerran kun yritin varata ratsastustuntia sain elämäni huonointa asiakaspalvelua ja tällä kertaa kysyin Joensuun Facebook-ryhmästä mielipiteitä yhdestä tallista mistä olin kiinnostunut varaamaan.Kehujen ansiosta uskalsin varata tunnin kyseiseltä tallilta. Soitin tallille ja ilmoitin haluavani aikuisten takaisin satulaan tunnille. Omistaja kuitenkin ilmoitti ettei sitä tuntia ole enää saatavilla, mutta voidaan katsoa joku muu sopiva tunti. Hän kyseli ratsastus historiaan ja kerroin, että nuorena olen ratsastanut aktiivisesti ja nyt aikuisena todella harvoin. Omistaja kysyi, että haluanko ensin tulla jonnekin helpommalla tunnille ja vastasin että todellakin etten tunne itseäni ihan tyhmäksi haha!

Hevonen näytti todella isolta- edellisen kerran olin nimittäin ratsastanut issikalla. Heppa oli saanut varsan viime kesänä; hauska sattuma, että mamma ihmiselle mamma heppa hih.

Tunnin alussa tehtiin liikkeitä ihan käynnissä. Perus voltteja ja pysähdyksiä. Jännä miten varsinkin toiseen kerrokseen tehtäessä niin ihan perus käynnissä tehty voltti tuntui hieman hankalalta. En muistanut ratsastuksen olevan niin kokonaisvaltaista, miten ihan istuma-asentokin vaikutti hevosen liikkuvuuteen.

Käynnistä tehtävien kuvioiden jälkeen siirryttiin raviin ja tehtiin samaa tehtävää ravissa. Hevosella oli melko letkeä ja korkea ravi joten harjoitusravi varsinkin tuntui tosi hankalalta. Vatsalihakset oli ihan tulessa! Yritin ottaa rennosti, mutta sen verran korkeassa ravissa piti tehdä hulluna töitä keskivartalolla jotta en olisi pomppinut kuin perunasäkki haha! Onneksi mentiin suurimmaksi osaksi kevyttä ravia.

Ensimmäinen laukkatehtävä tehtiin niin, että puolet pääty-ympyrästä mentiin käynnissä ja keskellä nostettiin laukka. Jännitti etukäteen todella paljon, että osaanko minä muka nostaa käynnistä suoraan laukan. Se onnistui kuitenkin heti ensimmäisellä yrityksellä ja siitä tuli niiiin hyvä fiilis!

Tunti oli juuri sopiva vaikeustasoltaan. En tuntenut itseäni tyhmäksi, vaan pikemminkin tuli niitä onnistumisen fiiliksiä. Huomasin etten minä ihan kaikkia juttuja ole unohtanut.

Jo sen yhden tunnin aikana huomasin oman kehitykseni. Voltit rupesi menemään paljon paremmin ja osasin käyttää sisä- ja ulkopohkeita +istuntaa ja ohjausta paremmassa suhteessa kuin tunnin alussa. Laukan nostot meni tosi hienosti joka kerralla ja olen kyllä niin tyytyväinen tuohon.

Haluan ehdottomasti mennä tuolle samalle tunnin uudestaankin! Ajattelin jos pääsisin vaikka kaksi kertaa kuukaudessa ratsastamaan jatkossa. Olisi huippua saada joku ikioma harrastus. Kuntosali on nimittäin niin rutiinia ja kuuluu arkeen, että en koe sitä edes harrastuksena…

Sisäreidet on vieläkin kipeät perjantaisesta ratsastustunnista, mutta ei haittaa : tietää tehneensä <3.

Hyvä fiilis onnistuneesta ratsastustunnista! Talli jolla kävin oli siis Liperin Ratsastuskeskus ja tunnin hinta oli 33 euroa. Harrastin nuorena aktiivisesti ratsastusta monta vuotta. Kävin estekisoissakin ja meinasin ostaa tallinomistajan kanssa hevosen puoliksi. Sitten tuli teini-ikä ja ysiluokasta asti olen käynyt vaan epäsäännöllisesti.

Onko ruudun sillä puolen hevosharrastajia? Entisiä, nykyisiä tai paluuratsastajia :)?

 

Lue myös

 

Kokemus Ninjaradasta

Kokemus aikuisten telinevoimistelutunnista

Kommentit (4)
 1. Täällä yks joka on ratsastanut 5-vuotiaasta säännöllisen epäsäännöllisesti ja nyt oon 5 vuotta käynyt juurikin Liperin ratsastuskeskuksella kerran viikossa vakkaritunnilla. Ihan paras harrastus ja oikein korostuu tuon yhden tallikerran merkitys nyt kun arjessa touhuaa mukana poika 8kk. Pakko udella että mikä hevonen sulla oli ja mitä tykkäsit siitä? 🙂 Kiinnostaa kun ne kaikki on kuitenkin itelle tuttuja.
  Suosittelen kyllä jatkossakin käymään jos lompakko antaa myöden,mulla ainakin auttanut alaselän ongelmiin.

  1. Oi miten huippu, että 5-vuotiaasta asti oot käyny :). Meillä Eetu on pari kertaa ratsastanut ja odotan ja toivon, että Miina innostuisi sitten vaikka käymään miun kanssa kunhan on isompi <3.
   Tuo vaikutti kyllä tosi kivalta tallilta :)! Mikäköhän sen hepan nimi oli, oisko ollu Sandra? Joku ässällä alkava tumma n. 165cm säkänen tamma joka oli viime kesänä saanu varsan :).

 2. Ilmotteleppa kun oot seuraavan kerran menossa, niin yritän lyöttäytyä matkaan 🙂

  1. Joo laitan viestiä :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *