Fit Fat Mama
Fit Fat Mama

Kaakaorahka ja salijuttuja

Mutta ennen salijuttuja… tittidiiii. Saanko esitellä:

Kaakaorahka

IMG_5085

Jos en tietäisi, luulisin kuvassa olevan suklaamoussea, mutta ei : Rahkaa se on :)! Kaakaorahka on ollu herkkulakon pelastus! Tässäpä hyvin yksinkertainen ohje siihen:

En yleensä edes mittaile kaakaota ja makeutusta, vaan länttään ne mututuntumalla, joten mitat on suuntaa antavia.

Tarvitset:

250g rahkaa

n. 2rkl kaakaojauhetta (huom. ei kaakaojuomajauhetta, vaan tummaa kaakaojauhetta)

n. 1tlk hermesetasta (tai jotain muuta makeutusainetta)

Loraus maitoa

Kaada rahka syvälle lautaselle ja lisää joukkoon kaakao sekä makeutusaine. Lorauta maitoa kupin reunapuolelle, ei rahkan päälle, niin se on helpompi sekoittaa. Sekoita rahka kuohkeaksi ja NAUTI :).

ps. Ite laitan monesti rahkaan vielä puolikkaan pilkotun banaanin tai kaakaonibsuja. Yksinkertaista, mutta hyvää.

Sit salia:

Hokasin, että en ole pitkään aikaan tehny tänne kunnon salipostausta. Jotenkin tänne fitfashionin talliin siirtymisen jälkeen olen ehkä enemmän aristellut niitten tekemistä. Joukossa on kuitenkin pro-Pirkkoja ja pt-Pirkkoja ja mie oon vaan perus-Tiina joka käy salilla. Miulla on vielä paljon opeteltavaa, mutta koko ajan parempaan suuntaan olen kuitenkin menossa. Katselin nimittäin vanhoja videoklippejä + kuvia, niin olen onneksi kehittynyt treenaajana niistä ajoista.

Liikeradat on se suurin asia, mihin miun pitää vielä enemmän kiinnittää huomiota. En haluaisi laittaa tänne huonolla tekniikalla tehdyistä liikkestä kuvia tai videota,koska sitten on inhottavaa jos miun mahdolliset virheet ”tarttuu” jollekin lukijalle. Paitsi,  itseasiassa tein tänne joskus postauksen, missä oli videoklippi omalta selkätreeniltäni + videoklippi miten pro-Pirkot tekee saman liikkeen.Olihan siinä aikamoinen ero. Toisaaltaan, voin olla varoittavana esimerkkinä :D. Ihmisiä me kuitenkin kaikki ollaan ja salitreenissä voi kuitenkin kehittyä aina lisää ja lisää. Kroppa on kuitenkin sen verran laaja kokonaisuus.

1399609564251

Mutta joo, eli niitä real salijuttuja. Kuvituksena on perjantaitreenin kuvia, maanantaina miulla ei ollu kännyy salilla mukana.

Sairastelun + tulevan reissun takia päätin tehdä pari viikkoa koko kropan ohjelmalla. Tai no ”ohjelmalla ja ohjelmalla”. Mitään valmista runkoa en käytä, vaan keksin liikkeet lennosta. Koko kropan ohjelmassa ehkä pääpointsi on se, että isojen lihasten liikkeet tehdään ensin ja sitten vasta pienemmät. Näin paukut riittää varmasti isoihin lihasryhmiin. Tällä viikolla olen käynyt nyt vaan 2 kertaa salilla (+ tehnyt kotijumppaa) ja seuraavasta viikosta ei ole vielä varmuutta. Pakkailuja on vielä jäljellä ja Tuomaksenkin pitää käydä salilla. Koko kropan ohjelma on tässä tilanteessa hyvä, koska vähäisemmästä treenistä huolimatta koko kroppa saa ärsykkeitä.

Maanantaina tein tällästä settiä:

Alatalja yhdistelmä

12 + 2×10 (toistoja)

”Prässiä” smith-telineessä

3×15

Flyes

3×10

Pystypunnerrus kippuratangolla + Viparit sivulle (nämä superina)

3×10

Dippilaite

12 + 2×10

Hauis taljassa maaten

12 + 2×10

1 jalan SJMV scotissa

2×15 + 10

 

Alataljassa kokeilin kaverin vinkkaamaa yhdistelmävetohommaa: Ensimmäinen veto alas, palautetaan kahva eteen. Toinen veto vähän ylemmäs, palautetaan kahva eteen. Kolmas veto vielä ylemmäs, palautetaan kahva eteen. Eli 3-toistoa peräjälkeen ja vedot eri kohtaan =1 toisto. RAKASTUIN ihan totaalisesti tähän liikkeeseen! Aaaa mikä polte ja painojen ei todellakaan tarvinnu olla suuret :D. Tässä nimittäin miulla oli 15kg, kun normaalisti alataljaa teen 34-43kg.

20140509_081057

Lukija vinkkasin supersarjasta, jossa pystypunnerrus tehdään kippuratangolla + heti perään viparit. Hän taisi sanoa tekevänsä ne eteen, mutta ite kokeilin sivuviparia. En ollut aikaisemmin tehnyt pystypunnerrusta kippuratangolla ja tää oli kyllä enemmän kuin jees! Kiitos tuhannesti vinkistä :). Painojen kanssa oli hieman hakemista ja jokaiselle kierrokselle lisäsin painoja tankoon, mutta ensi kerralla niitä ei tarvitse sitten erikseen miettiä.

Monta kertaa olen nähnyt Pro-Pirkkojen tekevän smith-telineessä ”prässiä” joten halusin itekin kokeilla. Smith-telineen (eli se missä tanko on kiinteästi telineessä kiinni) alle laitetaan patja ja siihen mennään makaamaan. ( edit: kirjoitin ensin Scot-telineessä :D. Tää on tätä kun miulla menee aina niitten nimet sekaisin, kiitos lukijoille ku sanoitte miun kämmistä).

Tanko tulee jalkapohjien päälle, eli asento on samanlainen kuin jalkaprässiä tehdessä.Aikamoista säätämistä oli ensin, mutta oijjoij mikä tunne! Normaalissa prässissä en voi tehdä, koska oon siihen liian lyhyt ja liikerata jää vajaaksi, niin oujee mikä tunne kun scotissa liikkeen sai vedettyä kunnolla. Harmi kun tästä en saanut otettua kuvamatskua :(. 

1399612011736

Maanantain treeni oli kyllä niin bueno, että jäi tosi hyvä fiilis.

20140509_071205

Eilen kävin tekemässä kunnon aamutreenin ja olin salilla kello 7.11. Hyppäsin sängystä, laitoin vähän meikkiä nassuun, vaatteet päälle ja hyppäsin pyörän selkään. Tyhjällä mahalla treenaaminen ei ole kyllä minuu varten ja olo oli hieman heikko. Perus ookoo meininkiä ja senkin tein koko kropan ohjelmalla, mutta siitä en jaksa enempää lätistä ettei postauksesta tulisi ihan kilometrimittainen.

Setti oli tälläinen:

Etukyykky

15 + 2×12

Lantionnostot

15 + 3×12

Pulldown

3×12

Pystysoutu k-painolla + viparit eteen (superina nämä)

3×10

Hapa kippuratangolla seisten + 1 käden hammer (superina)

3×10 + 2×6

Ensi viikollaki teen sitten koko kropan ohjelmaa ja reissun jälkeen ekan viikon. Sen jälkeen palaan varman 3-jakoiseen ohjelmaan.

Olipa kiva kirjoitella pitkästä aikaa ihan perussalijuttuja :). Painoja en ole salipostauksiin nyt hetkeen merkinnyt…onko pöljää lukea pelkästään toistomäärät vai haluatteko mieluummin nähdä myös kilomäärät?

Huomenna herkuton loppuu!!! Herkuttoman läpikäyntiä ensi viikolla. Kaapissa odottaa karkkipussi ja tänään leivotaan miulle äitienpäiväkakkua. Ensimmäinen äitienpäivä Äitinä -siistii :).

Hyvää viikonloppua muruset <3!

-Tiina

Kommentit (21)

 1. piakaroliina

  Toi on kyl hyvä supersarja tuo pystypunnerrus kippuratangolla ja sivuviparit 🙂

  • Tiina

   Nii oli, ihan huikee! 🙂

 2. Kirsi

  Painot ei ole niin tärkeitä, paitsi sitten kun /jos kehittää tiettyä osa-aluetta. Sitten mua kiinnostaa kuvat+painot. Tietää mihin olisi pyrittävä:) Toki luonto on antanu meille eri kyvyt päästä tavoitteisiin mut tää blogi maailma antaa tosi paljon vinkkejä. Pitää kans huomenna kokeilla tota smith prässiä. mäkin oon tällänen pätkä:) t.kirsi

  • Tiina

   Pitää ilmottaa painot vaikka sit niistä liikkeistä missä saan ennätyksen rikottua sarjapainoissa :). Kuvia olisi kivempi ottaa enempikin salilla, kännykän asettelu on vaan vähän hankaalaa jos salilla on paljon porukkaa :/. Kannattaa ehdottomasti kokeilla smith prässii, tuntuma on taattu!

 3. outi

  Tota suklaarahkaa voi kokeilla kyllä ja tuolla banskulla höystettynä 🙂

  Tarkoititkohan prässissä smith-telinettä? 😮 scotissa kun ei ole tanko kiinni 😉 siinä itse tehnyt hauista, voi siinä kait muutakin tehdä…

  http://outinfitness.fitfashion.fi/

  • Tiina

   Kantsii koklaa, tosi hyvvää on! 🙂
   Joo, mie kirjotin vahingossa väärin 😀

  • outi

   Vahinkoja sattuu 🙂
   Huomen vois ehkä pistää testiin 🙂

  • Tiina

   Nii :D.
   Kannattaa ehottomasti, siinä saa liikkeen tehtyy tosi laajasti 🙂

 4. Maria

  Se laite, missä tanko on telineessä kiinni ja kulkee kiskoja pitkin on smith-laite, ei scott 🙂 Scott-penkki on se missä tehdään hauiskääntöjä.

  • Tiina

   Hehe, fail. Miulla menee aina niitten nimet sekasi :D.

 5. anna

  Sori Tiina mut pakko korjata: tekstissä puhut scott-prässistä 😉 Pitäis tosiaan varmaan olla smith 🙂

  • Tiina

   Hyvä vaa ku sie (ja muutki) sano tosta. Miulla menee niitten nimet aiiina sekasi :D. Scotissa ois ehkä hankala vääntää jalkoi :D.

 6. jelissa

  Oumaigaad, että toi kaakaorahka näyttää namille! 😛 Nyt tiedän, mitä vedän huomenna kahvitauolla 😉 Kiitos tuhannesti vinkistä! 🙂

  jelissa-everystepmatters.fitfashion.fi

  • Tiina

   Eipä mittään, kiva että menee testiin :)!

  • jelissa

   Testattu, nam!:)

  • Tiina

   Hyvä että maistu :)! Kiva kun tulit kertomaan kokeilustasi 🙂

 7. Elisa

  Testasin heti tänään tuon kaakaorahkan. Makeutin sen stevialla ja päälle ripottelin lusikallisen wiener nougat -muruja. Hyvää oli ja monta päivää vaivannut suklaanhimo talttui. Kiitos paljon vinkistä! 🙂

  • Tiina

   Eipä mitään, kiva oli jakaa vinkki muittenkin kanssa, koska omaa makeenhimooni se on vieny :). Oooo wiener nougatin kanssa maistuis varmasti tosi namilta :)!

 8. Liisa

  Mä kommentoin nyt vaan tota rahkaa:D Oikeesti ihanan näköstä!! Pakko testaa!=)

  • Tiina

   Toi näyttää -ja on kyllä hyvvää :)! Se maito saa sen näyttää tollaselta moussemaiselta :).

 9. RUOKAPÄIVÄKIRJA! – Fit Fat Mama

  […] 21.00 Iltapala. Kaakaorahka. (törkeen hyvää!!! ohje löytyy TÄSTÄ) […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.